Η συνταγή της ημέρας : Γαριδομακαρονάδα αλά ewoman!
Στο σπίτι μας λατρεύουμε τα ζυμαρικά μαγειρεμένα με κάθε τρόπο!
Όταν τα παιδιά μου ήταν μικρά «φοβόταν» πως οι γαρίδες από τις γαριδομακαρονάδες θα πεταχτούν από το πιάτο τους και θ’ αρχίσουν να τους τσιμπάνε, έτσι όπως τους κοιτούσαν με τα μάτια τους σαν ζωντανές!
Απ’ όταν αντιλήφθηκαν ότι αυτό δε συμβαίνει, η γαριδομακαρονάδα έγινε η αγαπημένη «σπεσιαλιτέ» που όλοι μας λατρεύουμε!
Τελευταία μαγειρεύω τις γαρίδες με λιγκουϊνι, νομίζω τους πηγαίνει, περισσότερο!
Περιττό να σας πω, πως δε προλαβαίνουμε να τις δούμε στα πιάτα… εξαφανίζονται στο «τσακ μπαμ» που λέει κι ο μικρός μου!
Λιγκουϊνι με γαρίδες λοιπόν!
Υλικά:
800 γραμ -1kg. γαρίδες καθαρισμένες κι αποφλοιωμένες
1 κρεμμύδι μέτριο
2-3 σκελίδες σκόρδο
Λίγο βούτυρο ή coulinesse
3-4 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
250 γραμ. ντοματίνια ή 2 ώριμες ντομάτες σε κύβους + 1 κ. γ. ζάχαρη
1-2 κ. σ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας
1/2 κ. γ. καυτερή κόκκινη πάπρικα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Λίγο μαϊντανό
1 πακέτο λιγκουϊνι
Εκτέλεση:
Αφού καθαρίσουμε τις γαρίδες τις ζεματάμε σε αλατισμένο νερό που βράζει για 3 λεπτά, όχι παραπάνω!
Έπειτα τις βγάζουμε και τις κρατάμε σε σουρωτήρι, ενώ στο ίδιο νερό θα βράσουμε τα λινγκουϊνι, δε βιαζόμαστε όμως να τα ρίξουμε στο νερό, καθώς θα πρέπει να ξεκινήσουμε τη σάλτσα 'ώστε να είναι έτοιμα μαζί!
Σε μια πλατιά και ρηχή κατσαρόλα ή σ' ένα τηγάνι βαθύ, ζεσταίνουμε το λάδι με λίγο βούτυρο (για πιο απολαυστική γεύση κι άρωμα) και σωτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το κρεμμύδι, ενώ μόλις μαραθούν προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, ή τις ντομάτες.
Αφού μαραθούν κι αρχίσουν να βράζουν σβήνουμε με το κρασί, και μετά από 2-3- λεπτά ρίχνουμε τη σάλτσα, τη ζάχαρη, τα πιπέρια, το αλάτι και αφήνουμε να πάρουν βράση.
Σ' αυτό το σημείο είναι η ώρα για να ρίξουμε τα ζυμαρικά στο νερό που ζεματίσαμε τις γαρίδες.
Υπολογίζοντας πως τη τελευταία βράση θα τη πάρουν τα ζυμαρικά μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα, 2-3 λεπτά πριν το αναφερόμενο σημείο βρασμού τους, ρίχνουμε τις γαρίδες 1-2 λεπτά πριν απ' αυτά μέσα στη σάλτσα κι ανακατεύουμε να μη κολλήσουν!
Πριν ρίξουμε τα ζυμαρικά, προσθέτουμε 1 φλ. περίπου ζωμό απ' το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα και μετά προσθέτουμε τα ζυμαρικά μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας ελαφρά κι αφήνουμε 2-3 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά, ώσπου να πιει το ζουμί του.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι!
Tips:
Για περισσότερη και πιο εκλεπτυσμένη γεύση μόλις είναι έτοιμα, βάζουμε ένα δυο κομματάκια φρέσκο βούτυρο κι αφήνουμε να λιώσει
Μπορείτε επίσης, ν' αντικαταστήσετε το κρασί με ένα σφηνάκι ούζο! για πιο έντονο άρωμα και γεύση!
Επίσης μπορείτε αντί για λινγκουίνι να τη φτιάξετε με μακαρόνια και για πιο υγιεινή version με μακαρόνια ολικής άλεσης!
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!