Η συνταγή της ημέρας: Νόστιμα και αφράτα μουστοκούλουρα

Η συνταγή της ημέρας: Νόστιμα και αφράτα μουστοκούλουρα

Νόστιμα και αφράτα μουστοκούλουρα η συνταγή που φιλοξενεί το ewoman για σήμερα.

Τα κουλουράκια του φθινοπώρου, που στα παιδικά μας χρόονια η μυρωδιά τους και μόνο, μας μελαγχολούσε, καθώς την είχαμε συνδυάσει με το τέλος του καλοκαιριού και των διακοπών από το σχολείο.

Υλικά:

500 ml μούστο

500 ml ελαιόλαδο

250 γρ ζάχαρη

1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ ή 1 φλιτζάνι ελληνικό καφέ

λίγο ξύσμα πορτοκαλιού

1 κ.γ. κανέλα

1 κ.γ. γαρίφαλλο τριμμένο

2 κ.γ. μπέϊκιν

1 1/2 κ. (περίπου) αλεύρι

100 γρ. σταφίδες

σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Βάζουμε τις σταφίδες μέσα στο κονιάκ να μουσκέψουν για τουλάχιστον 1 ώρα. Σ' ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το μούστο, το λάδι, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, το κονιάκ ή το λικέρ.

Εάν δεν έχουμε κάποιο από τα ποτά, μια πολύ καλή αρωματική και παραδοσιακή εναλλαγή για άρωμα, είναι 1 φλιτζάνι ελληνικό καφέ και ξύσμα απο 1 πορτοκάλι.

Ανακατεύουμε μ΄ ένα σύρμα και προσθέτουμε σιγά σιγά κοσκινίζοντας το αλεύρι, στο οποίο έχουμε προσθέσει και το μπέικιν. Προσθέτουμε τόσο αλεύρι έτσι ώστε να έχουμε μια ελαστική ζύμη που δεν κολλάει και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί. Για να πλάθονται εύκολα τα κουλουράκια, βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο για ένα μισάωρο. Πλάθουμε πλεξούδες ή κύκλους και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Ψήνουμε στο φούρνο για 30-40' αναλόγως το μέγεθος που έχουμε πλάσει τα κουλουράκια στους 170ο C.

​Η συνταγή της ημέρας: Νόστιμα και αφράτα μουστοκούλουρα

Tip:

Εναλλακτικά μπορείτε ν' αντικαταστήσετε τη συμβατική ζάχαρη με καστανή!

Καλοφάγωτα!