5 μυστικά για τραγανά τηγανητά!

5 μυστικά για τραγανά τηγανητά!

Τα τηγανητά, μπορεί να φαίνονται η «εύκολη λύση» και πολλές φορές η πιο νόστιμη (έστω κα κολασμένη!) χρειάζεται όμως προσοχή! Το κυριότερο ζητούμενο όταν κάνουμε τηγανητά, είναι πως θα παραμείνουν τραγανά. Γι’ αυτό είναι εδώ το ewoman, για να σας πει μερικά tips που θα σας κάνουν να καμαρώνετε για τα τηγανητά σας!

1- Για τραγανές τηγανητές πατάτες αφού τις καθαρίσετε και τις κόψετε σε κομμάτια βυθίστε τις σε ένα μπολ με νερό και λεμόνι για μία περίπου ώρα.

Αφού τις σουρώσετε ρίξτε λίγο αλατάκι και είναι έτοιμες για τραγανό τηγάνισμα!

2- Για πιο μαλακά καλαμαράκια από μέσα, και τραγανά απ’ έξω, προσθέστε ένα κουταλάκι μαγειρικής σόδας, αφήστε μια ώρα κι αφού ξεπλύνετε καλά, στεγνώστε τα με μια απορροφητική πετσέτα πριν τα τηγανίσετε!

3- Για τραγανά ψάρια χρησιμοποιείστε καλαμποκίσιο αλεύρι (καλαμποκάλευρο) στο τηγάνισμα αντί το κλασικό άσπρο αλεύρι.

4- Για να διατηρήσουν τα τηγανητά σας τη τραγανότητά τους στραγγίξτε τα καλά μετά το τηγάνισμα σε λαδόκολλα ή σε μια χάρτινη σακούλα του μανάβη και όχι σε χαρτί κουζίνας.

5- Η επιλογή του λαδιού παίζει μεγάλο ρόλο στα τηγανητά, όπως και σε κάθε φαί. Το ιδανικό λάδι για τηγάνισμα είναι το καλαμποκέλαιο και το μυστικό για τέλεια τηγανητά είναι να το αφήνουμε να «κάψει» καλά!

tiganita-ewoman