Ζήσε στιγμές που αφήνουν το στίγμα τους!

Ζήσε στιγμές που αφήνουν το στίγμα τους!

Όταν οι έντονοι χτύποι του ρολογιού, περιμένοντας μια συνάντηση, συναγωνίζονται της καρδιάς σου. Όταν τα ειδυλλιακά χρώματα της δύσης, που χαζεύετε μαζί, μοιάζουν με της ψυχής σου. Όταν το χρυσό φως του ήλιου, ένα πρωί που ξυπνάτε, λάμπει όπως το βλέμμα σου. Όταν η ζωντάνια της φουρτουνιασμένης θάλασσας σε μια χειμωνιάτικη εκδρομή, υστερεί μπροστά στη δικιά σου… Τότε ζεις στιγμές που αφήνουν το στίγμα τους!

Η αξία της διάρκειας σίγουρα είναι ανεκτίμητη, όμως όσα μπορεί να χωρέσει μια στιγμή, δεν τα χωράει ο χρόνος όλος. Μπορεί να είναι μια μέρα, ένα λεπτό, ένα δευτερόλεπτο. Κι όμως να σε γεμίσει τόσο που να ξεχειλίζεις ευτυχία. Τα χείλια σου να θέλουν να ξεστομίσουν λέξεις γλυκές, μπορεί και τρομακτικές. Τρομάζουν οι άνθρωποι σήμερα όταν κάποιος εκφράζεται χωρίς φόβο αλλά με πάθος. Ειδικά αν η αφορμή είναι μόνο μια μικρή στιγμούλα.

Ποτέ δεν ξέρεις όμως τι κομμάτι λείπει από τον καθένα για να ολοκληρωθεί. Μπορεί ακόμα και ένα τόσο δα να του λείπει και η μικρή στιγμή να του το προσφέρει. Μικρή κι η ζωή. Τι νομίζεις; Γέμισέ τη στιγμές. Χιλιοειπωμένο θα πεις. Κι εγώ θα σε ρωτήσω. Πότε ήταν η τελευταία φορά που άφησες τον εαυτό σου να ζήσει εξολοκλήρου μια στιγμή; Να αφήσει για λίγο πίσω τα πρέπει και να βάλει μπροστά τις κραυγές της καρδιάς; Τις ακούς; Τις μεταφράζεις;

Χάρισε μια στιγμή σου σε κάποιον που το αξίζει και κλέψε κι εσύ όταν το ‘χεις ανάγκη μία. Και επανάλαβέ το ξανά και ξανά. Γέμισε το μαγικό σου σεντούκι με εκατομμύρια τέτοιες δυνατές στιγμές. Κι όποτε μαυρίζει ο ουρανός σου, άνοιγέ το και κρύψου εκεί μέσα.
Αναβίωσέ τες.
Το καλύτερο φάρμακο στην αρρώστια του ψεύτικου σήμερα. Οι στιγμές σου είναι η αλήθεια σου. Κλείσε τα μάτια, ονειροπόλησέ τες όσο θες και μετά άνοιξέ τα και δημιούργησε νέες. Κοίτα στα μάτια τον άλλον. Κοίτα το ρολόι σου, πες του. Είναι ώρα να ζήσουμε μια στιγμή μαζί. Μόνο περίμενε μια στιγμή να ανοίξω διάπλατα τα χέρια και την καρδιά μου για να σε δεχτώ. Έλα!

Η Μαρία Ιατρίδη είναι εκπαιδευτικός, δημοσιογράφος και συγγραφέας. Κυκλοφορεί η ποιητική της συλλογή: "Χαράζοντας τα σύννεφα" από τις εκδόσεις Πνοή.