Πώς θα περάσω δημιουργικό χρόνο με το παιδί μου;

Πώς θα περάσω δημιουργικό χρόνο με το παιδί μου;

Η καθημερινή ρουτίνα, οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής και τα αμέτρητα προβλήματα, για τα οποία καλούμαστε να βρούμε λύση, λιγοστεύουν τον χρόνο που μπορούμε να μοιραστούμε με τα παιδιά μας.

Τα παιδιά θέλουν και αξίζουν στιγμές απλόχερα χαρισμένες από εμάς. Ο χρόνος που θα περάσουμε μαζί τους, πρέπει να είναι ποιοτικός, γεμίζοντας εμάς δύναμη και λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς και ταυτόχρονα δίνοντας σ΄ εκείνα τη δυνατότητα ν΄ αναπτύξουν τον συναισθηματικό τους και ψυχοκινητικό τους κόσμο.

Πάμε να δούμε κάποιες δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε μαζί τους:

1) Να μαγειρέψουμε!

Δε νομίζω, πως υπάρχει παιδί, που να μην του αρέσει να περνά στιγμές ανάμεσα στο αλεύρι, τη ζάχαρη, ανυπομονώντας να σπάσει τ΄ αυγά και μετά η μυρωδιά από το κέικ να το γεμίζει προσμονή στο να δοκιμάσει το δικό του δημιούργημα. Δεν έχουμε λοιπόν να κάνουμε τίποτα λιγότερο, από το να φτιάξουμε γλυκά και φαγητά μαζί τους.
 

2) Να καλλιεργήσουμε τη φαντασία τους!

Η επόμενη δραστηριότητα έχει να κάνει με την υπέροχη φαντασία που έχουν τα παιδιά. Τ΄ αφήνουμε να φτιάξουν στο μυαλό τους μια ιστορία. Τη δική τους ιστορία, με τους δικούς ήρωες, δίνοντας τη δική τους αρχή και τέλος. Σίγουρα θα την ακούσουμε και θα γεμίσουμε χαρά και πληρότητα από το μικρό πλασματάκι μας.
 

3) Να φτιάξουμε οικογενειακά άλμπουμ.

Άλμπουμ με φωτογραφίες, εικόνες, ματάκια γεμάτα χαρά καθώς βλέπουν το εαυτό τους μέσα από το χαρτί σε κάθε στάδιο της ζωής τους. Τους δίνουμε λοιπόν την ευκαιρία και φτιάξουμε μαζί τους, ένα οικογενειακό άλμπουμ, αφήνοντάς τα να διαλέξουν αυτά τις φωτογραφίες.
 

4) Να ασχοληθούμε δημιουργικά.

Σίγουρα το να ζωγραφίσουμε, να φτιάξουμε παζλ, να φυτέψουμε φακές μέσα σ΄ ένα κεσεδάκι βάζοντάς βαμβάκι, να χορέψουμε μαζί τους, να διαβάσουμε παραμύθια, και να δούμε την αγαπημένη τους παιδική ταινία τρώγοντας ποπ κορν είναι το πιο όμορφο μοίρασμα στον χρόνο μας.
Όπως και να τους χαρίσουμε το χρόνο μας το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.
Μάτια που λάμπουν από ευτυχία, μυαλό γεμάτο όμορφες εικόνες και ψυχή που πλημμυρίζει χαρά...