Εκείνοι οι άντρες που ξέρουν να σταθούν δίπλα σε μια γυναίκα

Εκείνοι οι άντρες που ξέρουν να σταθούν δίπλα σε μια γυναίκα

Υπάρχουν άντρες και άντρες σε τούτη την πλάση.
Άντρες που φορούν απλά παντελόνια χάριν μόδας και συνήθειας και άντρες που όχι μόνο τα φορούν, αλλά τα τιμούν κιόλας.

Αυτοί οι κύριοι, με κάθε γράμμα του ονόματός τους φωτεινό και κεφαλαίο, δε βρίσκονται σε κάθε γωνία.
Πρέπει να τους ψάξει μια γυναίκα πολύ για να τους βρει. Πρέπει να σκαλίσει χαρακτήρες, να οργώσει προσωπικότητες, να δρέψει συμπεριφορές.
Είναι πολλά εκείνα που θα δώσει και δε θα της γυρίσουν πίσω. Είναι πολλοί αυτοί που άλλο είναι κι άλλο θα της παρουσιαστούν.
Θα φάει τα μούτρα της. Κι αν είναι από τις πιο ταλαιπωρημένες, τις πιο πληγωμένες, ίσως κάποια στιγμή, στη μεγάλη της απελπισία, να σκεφτεί πως, όντως, σωστοί άντρες δεν υπάρχουν πια.

Κι όμως...
Υπάρχουν κι εκείνοι οι άντρες που ξέρουν πώς να φερθούν σε μια γυναίκα.
Δε θα είναι εκείνοι οι ξενερωτικά τρυφερορομαντικοί, λες και ξεφύτρωσαν από βιβλίο.
Δε θα της χαϊδεύουν τα αυτιά για να μην την κακοκαρδίσουν ποτέ.
Αντίθετα, δε θα της τα δώσουν όλα στο πιάτο. Δε θα της αρέσουν πάντα όσα θα ακούσει από δαύτους. Γιατί οι αλήθειες που εκείνοι ξέρουν μόνο να δίνουν, δεν είναι πάντα ευχάριστες.
Είναι όμως αλήθειες κι αυτό σπανίζει.
Όπως σπανίζουν κι αυτοί.

Αυτοί οι άντρες που τους λες και σπάνιας κοπής έχουν έναν αντρισμό που ξεχειλίζει σε κάθε τους στιγμή. Δε βγήκαν από διαφήμιση για ξυραφάκια, αλλά ξέρουν να είναι κοφτεροί όταν χρειάζεται και τρυφεροί όταν πρέπει. Ξέρουν να είναι σωστοί.
Μαζί τους η γυναίκα θα νιώσει ασφάλεια. Δε θα γίνουν το δεκανίκι της. Θα γίνουν σύντροφοι και συνοδοιπόροι. Θα σταθούν πλάι της ώστε να μη νιώσει ποτέ μόνη. Και ταυτόχρονα θα την κάνουν να νιώσει σίγουρη για τον εαυτό της, για τα πόδια στα οποία πατάει, τα δικά της πόδια.

Κάποιοι θα τους πουν παλιάς κοπής. Αλλά δεν είναι. Είναι σύγχρονα αρσενικά που ξέρουν τις ανάγκες της συντρόφου τους, τις αναγνωρίζουν και τις κατανοούν. Ξέρουν να τις στηρίξουν.
Κι αυτό, μαζί με όλα τα άλλα τους, τα σπάνια κι όμορφα, τους κάνει αυτό που είναι:
Άντρες αληθινοί. Άντρες πολύτιμοι. Άντρες αναντικατάστατοι.

Αν ποτέ δείτε γυναίκα με φωτεινό, καθάριο βλέμμα και χαμόγελο πληρότητας, αναζητήστε τον άντρα που στέκει δίπλα της. Αφουγκραστείτε τον αέρα της μεταξύ τους αρμονίας και χαρείτε τους.
Ο άντρας που ξέρει να σταθεί δίπλα σε μια γυναίκα μαρτυριέται από την αύρα της γυναίκας του, από την ευτυχία στο βλέμμα της.

Αν είστε από τις τυχερές, χαμογελάστε στη σκέψη πως δεν είστε οι μόνες που βιώνετε αυτό το μοναδικό συναίσθημα.
Αν είστε από τις ταλαιπωρημένες, πεισμώστε και ψάξτε κι εσείς το αρσενικό σας. Κάπου υπάρχει εκεί έξω για σας.
Αν πάλι είστε από εκείνα τα ταλαίπωρα αγόρια που σκαλίζετε τις ανασφάλειές σας πάνω στις γυναίκες που θα παρανοήσουν την αληθινή σας φύση, ξανακοιτάξτε τα παντελόνια σας κι αποφασίστε γιατί τα φοράτε. Σίγουρα πάντως όχι για να πληγώνετε καρδιές.
Κι αν τέλος είστε από εκείνους τους πολύτιμους, συνεχίστε έτσι. Μοιράστε απλόχερα ευτυχία και εισπράξτε αγάπη. Σας αξίζει...
 

Αφιερωμένο στον άντρα μου και τον γιο μας, που ελπίζω να μοιάσει μια μέρα στον πατέρα του...