Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία

Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία

Παραμονή Χριστουγέννων...

Ο Μίμης σκέπασε με στοργή τον οχτάχρονο γιο του και τον φίλησε στο μέτωπο...Αύριο ξημερώνει  μια «μεγάλη»  μέρα για όλη την οικογένεια κι ο Μίμης εκτός από χαρά έχει και τις αγωνίες του!

Γύρισε στο σαλόνι και καθώς  κοίταξε το ποτήρι με το γάλα και τα κουλουράκια που άφησε  ο μικρός για τον Άγιο Βασίλη, ένα πέπλο μελαγχολίας κάλυψε το βλέμμα του κι αλλοίωσε τα χαρακτηριστικά του προσώπου του...

Θυμήθηκε ότι γι' αυτόν ο Αϊ Βασίλης δεν ήρθε ποτέ...Ποτέ δεν βρήκε το σπίτι τους!

Είχε δεν είχε την ηλικία του γιου του, όταν μια μέρα, η μάνα του κουρασμένη από τη δουλειά αλλά και τις ερωτήσεις του, του είπε να σταματήσει να γράφει γράμμα στον Άγιο Βασίλη και να μη του ζητάει να του φέρει τον πατέρα του, γιατί μεγάλωσε πια και δεν πρέπει να πιστεύει σε τέτοιες βλακείες! Ήταν πια καιρός,  να μάθει πως δεν Υπάρχει Αϊ Βασίλης...

Θυμάται πόσο πολύ πληγώθηκε και πως γκρεμίστηκε και η πιο αμυδρή ελπίδα μέσα του.

Εκείνο το βράδυ έκλαψε μέχρι το πρωί...Δεν τόλμησε καν να ρωτήσει γιατί του είχε πει πρόπερσι η ίδια, πώς αντί για τα παπούτσια που ζήτησε, τους έφερε λίγο κρέας για να νιώσουν κι αυτοί πως είναι χρονιάρες μέρες!

Εκείνα ήταν και τα τελευταία Χριστούγεννα που είχαν δέντρο στολισμένο στο φτωχικό τους...

Δέντρο; Δέντρο να το κάνει ο Θεός...Ένα κατσιασμένο, χιλιομαδημένο με σπασμένα τα μισά κλαδιά, που είχε μαζέψει η μάνα του από τα σκουπίδια, όταν ο Μίμης ήταν στο Νηπιαγωγείο. Ήταν τόσο μικρό που ούτε καν φαινόταν από το παράθυρο τα λιγοστά λαμπάκια που αναβόσβηναν αχνά και ως στολίδια κρεμούσαν κάτι ξύλινα μισοσπασμένα παιχνιδάκια, που ούτε καν ήξερε ποιος του τα είχε δώσει...

Εδώ που τα λέμε, πώς να 'βρισκε κι ο Άγιος Βασίλης το σπίτι τους χωρίς φωτάκια και χωρίς μυρουδιά απ' τα γλυκά;

Ο Μίμης αισθανόταν να μισεί τη μητέρα του εκείνες τις μέρες, να μισεί την τύχη του κι ολόκληρο τον κόσμο και δεν πίστεψε ποτέ πως ΔΕΝ υπάρχει Αϊ Βασίλης! 

Μα και μέχρι σήμερα, κάθε Χριστούγεννα είναι μια περίοδος μελαγχολίας, γιατί του θυμίζει τα δύσκολα χρόνια της αθωότητάς του και πόσο πολύ του έλειπε ο πατέρας του... Είναι μεγάλες οι πληγές στην ψυχή του που αν και πατέρας πια, δεν έχουν γιατρευτεί...

Τρέχει όλη τη μέρα κι αυτός και η γυναίκα του για να μη λείψει τίποτα από τον μικρό κι από το σπιτικό τους!

Κι οι δυο τους δίνουν πολλή μεγάλη σημασία στο σωστό μεγάλωμα του παιδιού και στη ψυχολογία του και ειδικά οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι μαγικές στο σπιτικό τους!

Πέρσι όμως, όταν είδε τον μικρό του να σπρώχνει με περιφρόνηση το παιχνίδι που του είχε φέρει ο Άγιος Βασίλης, γιατί του είχε ζητήσει ένα μεγαλύτερο, κατάλαβε πως στην αγωνία του να δίνει τη χαρά που αυτός στερήθηκε στο παιδί του, το είχε κακομάθει...

Τότε ήταν, που αποφάσισε πως του χρόνου με το καλό θα του δίδασκε το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων! Τον έπεισε λοιπόν μετά κόπων και βασάνων φέτος να ζητήσει από τον Αϊ Βασίλη να τους φέρει υγεία κι ότι άλλο, θέλει αυτός!

Ένα παραμύθι λοιπόν, που μιλάει για την αγάπη, το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων είναι το δώρο που απόψε υπάρχει κάτω από το δέντρο!

Αύριο είναι μια μεγάλη μέρα! Ο γιος του επιτέλους θα γνωρίσει τον «υποψήφιο αδερφό»  του, έναν αδερφό που χρόνια λαχταράει αλλά δε τους τον χάρισε ο Θεός.  Ένα συνομήλικό του ταλαιπωρημένο παιδί, που στερείται την αγάπη και τη θαλπωρή της οικογένειας και θα καταλάβει ποιο είναι το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων και το μεγαλείο της αγάπης.

Μετά από πολλές προσπάθειες και τρεις  αποτυχημένες εξωσωματικές, το ζευγάρι αποφάσισε να κάνει την Υπέρτατη πράξη Αγάπης και να προχωρήσουν στην αναδοχή ενός ορφανού παιδιού από κάποιο Ίδρυμα ελπίζοντας και στην πλήρη υιοθεσία του στο μέλλον...

Μέρα Χριστουγέννων θα έρθει για πρώτη φορά στο σπίτι του(ς), να γνωρίσει τον «αδερφό»  του και να νιώσει τη ζεστασιά και τη στοργή της οικογένειας που χρόνια του λείπει!

Τον πήρε ο ύπνος στην πολυθρόνα δίπλα στο δέντρο, ευτυχισμένο, ήρεμο και σίγουρο, πως φέτος θα είναι τα πιο μαγικά και τα πιο αληθινά Χριστούγεννα για όλη την οικογένειά του και για ένα παιδί που ο Αί Βασίλης δε θα "ξεχάσει" ποτέ ξανά...!