Πανσέτες γεμιστές με τυρί η συνταγή που σας προτείνει σήμερα το ewoman.
Μια συνταγή εύκολη και οικονομική που θα μπορούσε να σταθεί επάξια σε κάθε περίσταση, από την πιο απλή ουζοκρασο-μάζωξη ως το πιο γιορτινό τραπέζι.
Υλικά:
1 κιλό πανσέτες χοιρινές πολύ λεπτές
1 κόκκινη πιπεριά
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. μουστάρδα
200 γρ κίτρινο τυρί παραδοσιακό (και καπνιστό)
100 γρ. φέτα
κόκκινη πάπρικα
αλάτι πιπέρι
ρίγανη ή δεντρολίβανο
2 πορτοκάλια
1 λεμόνι
8-10 μικρές πατάτες κομμένες με τη φλούδα
ελάχιστο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και την πιπεριά και τα τυριά σε καρέ. Στρώνουμε τις πανσέτες πάνω σε λαδόκολλα τις αλείφουμε με μουστάρδα και τις μπαχαρώνουμε με τα πιπέρια και το αλάτι.
Απλώνουμε κατά μήκος τις πιπεριές και τα τυριά, πασπαλίζουμε με δεντρολίβανο ή ρίγανη,
τυλίγουμε και στερεώνουμε με ξυλακι για σουβλάκι και βάζουμε στο φούρνο στους 200ο C.
Στο μεταξύ, πλένουμε τις πατάτες πολύ καλά και τις κόβουμε με τη φλούδα. Τις πασαλείβουμε με μουστάρδα κι ελάχιστο ελαιόλαδο , αλατοπίπερο, σκόρδο και ρίγανη και τις απλώνουμε γύρω από τα σουβλάκια με τις πανσέτες.
Στύβουμε τα πορτοκάλια και το λεμόνι και το περιχύνουμε. Προσθέτουμε πολύ λίγο νερό.
Ψήνουμε στους 200-220ο C για περίπου 1 ώρα, σερβίρουμε...
και καλή μας όρεξη!