10 προτάσεις του ewoman για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας!

10  προτάσεις του ewoman για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας!

Τα Χριστούγεννα είναι ίσως η πιο οικογενειακή γιορτή και σίγουρα κουβαλάει το πιο χαρμόσυνο μήνυμα!

Δεν υπάρχει πιο όμορφη εικόνα απ’ αυτή της οικογένειας και φίλων γύρω από το εορταστικό τραπέζι.

Κάθε νοικοκυρά θέλει όλα να είναι στην εντέλεια και να καταπλήξει την οικογένεια και τους καλεσμένους της με το μενού που θα σερβίρει. Τα σημειωματάρια των συνταγών έχουν βγει απ' τα συρτάρια προς αναζήτηση των καλύτερων και πιο παραδοσιακών συνταγών, που όπως και να το κάνουμε είναι σταθερή αξία. Κάθε χριστουγεννιάτικο τραπέζι άλλωστε, έχει «κάτι από γιαγιά!»

Το μυστικό για να εντυπωσιάσετε στο γιορτινό τραπέζι είναι η οργάνωση και η σωστή προετοιμασία. Επιλέξτε τι συνταγές θα φτιάξετε, κάντε τα ψώνια σας εγκαίρως ώστε να μην τρέχετε πανικόβλητες την τελευταία στιγμή!

Πελαγώσατε;; Γι' αυτό είμαστε εδώ! Στο ewoman αγαπάμε τις παραδοσιακές συνταγές που μοσχομυρίζουν γιαγιά και μαμά και παραδοσιακά θα επιμείνουμε και τα Χριστούγεννα!  Σας προτείνουμε 5 μενού με συνταγές για  κυρίως πιάτο και 5 ορεκτικά  για την ημέρα των Χριστουγέννων για να κλέψετε τις εντυπώσεις. Μελετήστε τες και διαλέξτε αυτές  που σας ταιριάζουν, για να οργανώσετε τέλεια το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας.

Αν και οι πρωταγωνιστές της ημέρας είναι τα χοιρινά και τα πουλερικά, έχετε απεριόριστες επιλογές για κάθε είδους κρέας! 

1) Μια εκπλεπτυσμένη, εύγεστη και ευπαρουσίαστη  συνταγή ιδανική για τη μέρα είναι το γλυκόξινο χοιρινό με σάλτσα πορτοκαλιού και μέλι 

2) Αντί για τη ξενόφερτη γαλοπούλα που ομολογουμένως όσο τέχνη κι αν βάλεις, πάλι άνοστη γίνεται,  εμείς σας προτείνουμε το παραδοσιακό  γεμιστό κοτόπουλο με την μαμαδίστικη συνταγή!

3) Αν σας αρέσει το κυνήγι ένα μελωμένο αγριογούρουνο που λιώνει στη γάστρα είναι μια πολύ ξεχωριστή επιλογή που θ' αναδείξει τις μαγειρικές σας ικανότητες και θα αναβαθμίσει το γιορτινό τραπέζι σας. 

4) Για εσάς που θα προτιμήσετε το μοσχαρίσιο κρέας για το γιορτινό τραπέζι σας το μοσχαρίσιο φιλέτο τυλιγμένο σε σφολιάτα είναι μια άκρως εορταστική επιλογή.

5) Τελευταία επιλογή αφήσαμε την παραδοσιακή θρακιώτικη  μπάμπω ή μπουμπάρι ένα ιδιαίτερο χριστουγεννιάτικο έδεσμα που απαιτεί χρόνο και μαεστρία από τη νοικοκυρά κι απογειώνει το τραπέζι σας.

Τραπέζι χωρίς ορεκτικά είναι σαν τη θάλασσα χωρίς αλάτι...

1) Ένα σουφλέ δεν πρέπει να λείπει από κανένα γιορτινό τραπέζι κι αυτό της γιαγιάς Σοφίας είναι πραγματικά ασύλληπτο.

2) Όπως και μια μακαρονοσαλάτα που αγαπούν μικροί και μεγάλοι.

3) Ενώ με τα γεμιστά μανιτάρια θα δώσετε μια εντελώς ξεχωριστή πινελιά στο εορταστικό τραπέζι σας και θα κερδίσετε τις εντυπώσεις.

4) Οι πατάτες ογκρατέν συνοδεύουν άριστα ότι κρεατικό κι αν φτιάξετε!

5) Ο top σαλονικιώτικος μεζές με βάση τη φέτα, το γνωστό μπουγιουρντί, είναι ένα ορεκτικό που δεν πρέπει να λείπει από το εορταστικό τραπέζι σας.

Ότι κι αν επιλέξετε να φτιάξετε, στολίστε με φαντασία το τραπέζι σας και φορέστε το καλύτερο χαμόγελό σας γιατί είναι Χριστούγεννα και γιορτάζει όλη η Πλάση!

Καλή επιτυχία και Καλές Γιορτές!