Η συνταγή της ημέρας: Πολύχρωμη, γιορτινή σαλάτα

Η συνταγή της ημέρας: Πολύχρωμη, γιορτινή  σαλάτα

Μια ξεχωριστή σε γεύση και σε παρουσίαση σαλάτα, ιδανική πρόταση για το εορταστικό σας τραπέζι,  η συνταγή της ημέρας στο ewoman σήμερα!

Όχι δεν είναι τούρτα γλυκιά! Είναι μια κρύα πολύχρωμη και πεντανόστιμη σαλάτα που κλέβει τις εντυπώσεις σ' όποιο τραπέζι εμφανιστεί!

Μπορεί να συνοδέψει άριστα, ότι κι αν σερβίρετε  στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι και σε  κάθε ξεχωριστή περίσταση!!

Υλικά:

4 πατάτες

4 παντζάρια

4 καρότα

4 αυγά

1 κούπα μαγιονέζα

2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα

λίγο άνηθο

1 σκελίδα σκόρδο

1 κ.σ. ξύδι

1 κ. σ. λεμόνι

λίγο λάδι

αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις πατάτες, τα καρότα, τα παντζάρια και τα αυγά (όλα ξεχωριστά, εννοείται). Τα ξεφλουδίζουμε και τα τρίβουμε σε χοντρό τριφτή.

Στις πατάτες προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, το λεμόνι, ελάχιστο λάδι κι αλατοπίπερο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Στα παντζάρια, προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο, το ξύδι, ελάχιστο λάδι και αλάτι και τ' αφήνουμε να κρυώσουν.

Στα καρότα, προσθέτουμε ελάχιστο λάδι και αλάτι.

Τρίβουμε τα αυγά σε χοντρό τριφτή σε ξεχωριστά κουπάκια τα ασπράδια και τούς κρόκους.

Σε μία φόρμα ζελέ πού αναποδογυρίζει αρχίζουμε τις στρώσεις. με την σειρά: Πρώτα τους κρόκους που έχουν γίνει σαν σκόνη και πατάμε με κουτάλι. Επόμενη στρώση τ' ασπράδια ανακατεμένα με μαγιονέζα. και το ασπράδι. Συνεχίζοντας κι αφού στύψουμε καλά να φύγουν τα υγρά τους, στρώνουμε τις πατάτες, τα καρότα και τέλος τα παντζάρια. Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα, αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα διακοσμούμε όπως θέλουμε και σερβίρουμε.

Διατηρείται 3-4 ημέρες στο ψυγείο.

Καλή όρεξη!