Η συνταγή της ημέρας: Χριστουγεννιάτικο δέντρο με μπέϊκον και τσένταρ!

Η συνταγή της ημέρας: Χριστουγεννιάτικο δέντρο με μπέϊκον και τσένταρ!

Στο ewoman σας έχουμε πρωτότυπες και πανεύκολες συνταγές όπως αυτή η άκρως εορταστική συνταγή που θα κλέψει τις εντυπώσεις! Ένα ευφάνταστο χριστουγεννιάτικο δέντρο που φτιάχνεται γρήγορα και με ελάχιστα υλικά!

Δώστε αίγλη στο γιορτινό τραπέζι σας ή φτιάξτε το για να το προσφέρετε δώρο σε μια επίσκεψη.

Κι αν νομίζετε πως είναι δύσκολο να το φτιάξετε σας έχουμε τα βήματα κι όλα τα μυστικά!

Δεν θα προλάβετε να το εμφανίσετε στο τραπέζι και θα εξαφανιστεί.

Η συνταγή της ημέρας: Χριστουγεννιάτικο δέντρο με μπέϊκον και τσένταρ!

Υλικά:

2 φύλλα σφολιάτα

10-12 φέτες μπέϊκον

100 γρ τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια με χαμηλά λιπαρά

150 γρ τυρί τσένταρ

λίγο γάλα για επάλειψη

1 κ.σ. βούτυρο για επάλειψη

ρίγανη-θυμάρι

σκόρδο σκόνη

5-6 ντοματίνια για στόλισμα

τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση:

Απλώστε το 1 φύλλο σφολιάτας στο ταψί πάνω στη λαδόκολλα και κόψτε το σε σχήμα έλατου.

Η συνταγή της ημέρας: Χριστουγεννιάτικο δέντρο με μπέϊκον και τσένταρ!

Απλώστε τις φέτες μπέϊκον κι ύστερα αλείψτε με την κρέμα τυριού.

Η συνταγή της ημέρας: Χριστουγεννιάτικο δέντρο με μπέϊκον και τσένταρ!

Απλώστε το τσένταρ κι από πάνω σκεπάστε με το άλλο φύλλο σφολιάτας και κόψτε στο σχήμα έλατο.

Η συνταγή της ημέρας: Χριστουγεννιάτικο δέντρο με μπέϊκον και τσένταρ!

Χαράξτε και τις δύο πλευρές αφήνοντας το κέντρο του φύλλου άθικτο (ως κορμό).

Η συνταγή της ημέρας: Χριστουγεννιάτικο δέντρο με μπέϊκον και τσένταρ!

Περιστρέψτε κάθε λωρίδα ζύμης με προσοχή.

Η συνταγή της ημέρας: Χριστουγεννιάτικο δέντρο με μπέϊκον και τσένταρ!

Κόψτε ένα αστέρι με τη ζύμη που έχει απομείνει και τοποθετήστε το στην κορυφή και αλείψτε με λίγο γάλα.

Το μυστικό όπως και για κάθε πίτα με σφολιάτα, είναι στο ψήσιμο. Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 ο C αλλά για να ψηθεί καλά μέχρι μέσα ξεκινήστε με χαμηλή θερμοκρασία (π.χ 100 ο C) και αυξήστε βαθμιαίως μέχρι την τελική προτεινόμενη 180ο C και μέχρι να ροδίσει καλά! (περίπου 20΄).

5΄ πριν το βγάλετε από τον φούρνο αλείψτε με λίγο λιωμένο βούτυρο και πασπαλίστε με λίγο σκόρδο σε σκόνη, παρμεζάνα και ρίγανη ή θυμάρι.

Η συνταγή της ημέρας: Χριστουγεννιάτικο δέντρο με μπέϊκον και τσένταρ!

Και επειδή κανένα χριστουγεννιάτικο δέντρο δεν έχει αξία χωρίς τα στολίδια του, διακοσμήστε με κομμένα ντοματίνια!

Tips:

Αφήστε το να κρυώσει λίγο, πριν το μεταφέρετε σε πιατέλα! Αν μείνει, δλδ και δεν εξαφανιστεί!

Μπορείτε να το φτιάξετε και με γλυκιά γέμιση, με μερέντα, με κρέμα ως μπουγάτσα, ή μια νόστιμη μηλόπιτα!

http://www.ewoman.gr/2303/i-syntagi-tis-imeras-pio-glyko-hristoygenniatiko-dentro

Ιδέα: Αν βάλετε κάποιο κέρμα μπορεί επάξια να είναι η πίτα που θ' αναδείξει τον τυχερό της χρονιάς!

Καλές Γιορτές!