Μια ευχή χρωστάς και στον εαυτό σου!

Μια ευχή χρωστάς και στον εαυτό σου!(pinterest)

Οι μέρες αυτές των εορτών είναι γεμάτες με ευχές.
Ευχές στους αγαπημένους σου, στους ανθρώπους της καρδιάς σου, στους ανθρώπους της ζωής σου, στους φίλους σου, αλλά και στο ευρύτερο κοινωνικό σου περιβάλλον.

Ευχές διαδικτυακά, άλλες πιο προσωπικές κι άλλες απρόσωπες και τυποποιημένες σαν κονσερβοκούτι. Ευχές, όμως, κι αυτές που τις έχουμε καθιερώσει ως κομμάτι της ζωής μας.

Κι αν μια ευχή έχει μείνει μετέωρη εκκρεμότητα, είναι εκείνη προς τον εαυτό σου, τον πιο πιστό σου σύντροφο.

Μια ευχή γεμάτη με δύναμη και πίστη στην δική σου την ψυχή, που σε πείσμα των καιρών επιμένει να αντιστέκεται. Κι ας γονατίζει στα δύσκολα καμιά φορά. Κι ας σκορπίζεται στην αγάπη που τόσο λαχταρά. Μέσα στην ανθρώπινη αδυναμία σου, δεν μπορεί να είναι υπεράνθρωπη η ψυχή σου.

Η νέα αυτή χρονιά είναι στα σπάργανα ακόμα, έχεις πολύ δρόμο μέχρι το τέλος της. Θα είναι πολλές οι στιγμές εκείνες που θα δοκιμάσουν τις αντοχές και τα αποθέματά σου. Το ξέρεις γιατί το ζεις χρόνια τώρα. Όλη αυτή η συναισθηματική υπερβολή που αγκαλιάζει το ξεκίνημα της καινούριας χρονιάς, με τον καιρό θα ξεφουσκώσει. Και θα βρεις τους παλιούς γνώριμους ρυθμούς σου, με τα παλιά γνώριμα συναισθήματά σου. Μπορεί να ακούγεται απαισιόδοξο, αλλά δεν είναι παρά μια ρεαλιστική προσέγγιση μιας οικείας και δεδομένης εξέλιξης της ανθρώπινης ζωής..

Για όλα αυτά, λοιπόν, που πρόκειται να έρθουν, μια ευχή η ψυχή σου την αξίζει. Μια ευχή ολόδική της. Κοιτώντας την κατάματα.

Να της εύχεσαι να κρατά πάντα ψηλά τα όνειρα που κάποτε αγκάλιασε, ακόμα κι αν η ζωή τής τα χρωστά..
Να αγαπά χωρίς να χρεώνει την αγάπη. Χωρίς να την εξευτελίζει. Χωρίς  να την ξεπουλά ή να την εξαγοράζει.
Να γελάει χωρίς να φοβάται τις σκιές που έχει αφήσει πίσω του το παρελθόν.

Να ξεμπροστιάζει τα ψέματα που της πλασάρουν για αλήθεια, να μην κλείνει τα μάτια και τα αυτιά της σε ό,τι προσπαθεί να την υποτιμήσει και να τη χειραγωγήσει.
Κι αν κόσμος τη θέλει να γονατίσει,
με ματωμένα γόνατα αυτή να στέκεται ψηλά.
Να εύχεσαι να είναι η ψυχή σου περήφανη κι αρχόντισσα σ’ έναν κόσμο που οι αξίες είναι ρευστές, η ανθρωπιά επιλεκτική και η αγάπη πληγωμένη.