Αυτή την χρονιά μην επιτρέψεις σε κανέναν να σε ταπεινώσει

Αυτή την χρονιά μην επιτρέψεις σε κανέναν να σε ταπεινώσει

Αυτή τη χρονιά, να την αφιερώσεις σε σένα, στις σκέψεις και τις επιθυμίες σου. Να την δωρίσεις στα θέλω σου, στα αμέτρητα  όνειρα που έκανες τις νύχτες σαν έπεφτες να κοιμηθείς. Να θυμηθείς ξανά τότε που ήσουν εκείνο το ανέμελο παιδί που γέλαγε δυνατά και πάντοτε χαμογελούσε. Αυτή τη νέα χρονιά να κρατήσεις σφιχτά τις όμορφες αναμνήσεις του παρελθόντος έτσι για να ξορκίσεις μακριά κάθε κακό.

Αυτή τη χρονιά, μην επιτρέψεις κανένα να σε ταπεινώσει, να μην αφήσεις να σε υποτιμήσουν ή να σε πληγώσουν, μα να κοιτάξεις  μέσα σου, να ανοίξεις τα απόκρυφα συρτάρια της καρδιάς σου και να τα ξεδιπλώσεις όλα μπροστά σου. Να ξεσκαρτάρεις τις άσχημες στιγμές που βίωσες στο παρελθόν και ότι σε πίκρανε βαθιά.

Αυτή την χρονιά μην επιτρέψεις κανέναν να σε ταπεινώσει. Να μη δεχθείς να πιεις το δηλητήριο που σε κερνούν .Να διώξεις ότι πιο γκρίζο και μαύρο σε καταδιώκει και σου στοιχειώνει τη καρδιά. Να αφήσεις την ευτυχία και την ζεστασιά να τρυπώσει μέσα στη ψυχή σου, το γέλιο και τις ζεστές αγκαλιές να σκορπίσουν  μέσα σου, να γίνουν φάρος για να σου καθοδηγήσουν το διάβα σου. 

Αυτή τη χρονιά μην επιτρέψεις κανένα να σε ταπεινώσει. Κάν’ το για  εκείνους που αγαπάς και σε αγαπάνε, μα πάνω από όλα για σένα τον ίδιο, για την ύπαρξή σου όλη και γιατί  εσύ πραγματικά  το αξίζεις η νέα χρονιά να γίνει η δική σου χρονιά.

Ψυχολόγος: Άρτεμις Βαμβουνάκη