Ikigai: «Ο λόγος να ξυπνάς το πρωί»

Ikigai: «Ο λόγος να ξυπνάς το πρωί»

Τι είναι το IKIGAI; 

To IKIGAI μπορεί να είναι «Ο λόγος να ξυπνάς το πρωί», ή σε μια πιο ελεύθερη απόδοση «Η ευτυχία του να είσαι πάντα απασχολημένος»

Πατρίδα του είναι η Ιαπωνία και στη χώρα του γράφεται με αυτά τα παράξενα ιδεογράμματα που είναι τόσο πλούσια το καθένα σε νόημα  生き甲斐, κι έτσι μπορείς και να το διαβάσεις, «H Ζωή αξίζει τον κόπο».  Αν χωρίσεις το  生き σημαίνει «Ζωή», το 甲 σημαίνει «να είσαι ο πρώτος που προχωράει (στο μέτωπο μιας μάχης έχοντας και την πρωτοβουλία και την ηγεσία) και το 斐 σημαίνει «κομψός», «ωραίος».  Όπως και να το πεις, το Ikigai είναι ένας λόγος να γιορτάζει η ύπαρξή σου την κάθε αυγή! 

Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του Ikigai και είναι εκεί ακριβώς που συναντιούνται τα 4 στοιχεία του: το Πάθος του (αυτό που αγαπά), η Αποστολή του (αυτό που ο κόσμος χρειάζεται από αυτόν), το Ταλέντο του (αυτό στο οποίο είναι καλός) και το Επάγγελμά του (αυτό για το οποίο αμείβεται).

Η Ευαγγελία Βασιλείου, δημιούργησε το δικό της Ikigai. Ένας χώρος που έφτιαξε για να παρέχει ενεργειακές θεραπείες, προϊόντα και σεμινάρια για μεγάλους αλλά και για παιδιά. Το συνδύασε με την αγάπη της για το Reiki που έρχεται κι αυτό από την Ιαπωνία.  

Τι είναι το REIKI; 

Το Ρέικι σχηματίζεται από τα ιδεογράμματα Rei και Ki. Συνοπτικά μπορούμε να πούμε ότι το Ρέι αντιστοιχεί στην Σοφία του Πνεύματος και το Ki στην Ενέργεια της Ζωής. 

Το Ρέικι είναι μια ενεργειακή θεραπευτική που έρχεται ως αρωγός της σύγχρονης ιατρικής, να ενεργοποιήσει την δυνατότητα αυτοθεραπείας του ανθρώπου. 

Το Ρέικι βοηθά όλα τα επίπεδα του σώματός μας να εξισορροπήσουν την ενέργειά τους και είτε το πρόβλημα είναι στο φυσικό σώμα είτε στο συναισθηματικό κλπ., ο άνθρωπος που το δέχεται νιώθει άμεσα τα αποτελέσματα και τα ευεργετήματά του.  

Η απάντηση στην ερώτηση αν το Ρέικι αντικαθιστά την φαρμακευτική αγωγή, είναι αρνητική.
Δρα συμπληρωματικά και παράλληλα. Μπορεί να συνδυαστεί με οποιαδήποτε  συμβατική ή εναλλακτική θεραπεία. Ο θεραπευτής του Ρέικι δεν κάνει ποτέ διαγνώσεις, δεν δίνει φάρμακα ή ουσίες. Δεν είναι γιατρός. 

Γιατί να κάνει κάποιος συνεδρία Ρέικι; 
Η εμπειρία του πως νιώθει κάποιος μετά από μια συνεδρία Ρέικι περιγράφεται ως βαθιά χαλαρωτική και γαλήνια. Προσφέρει αναζωογόνηση και αισιοδοξία. Τονώνει την δυνατότητα αυτοθεραπείας που έχουμε όλοι μας και βοηθά το σώμα να ξεπεράσει τα προβλήματα υγείας που έχει ή και να φέρει την ίαση συντομότερα. Το Ρέικι μπορεί να μειώσει τις παρενέργειες των φαρμάκων, των ακτινοβολιών και της χημειοθεραπείας και παράλληλα να ενισχύει τις θεραπευτικές επιδράσεις τους. Το Ρέικι είναι η ενέργεια του Πνεύματος και ποτέ δεν μπορεί να προκαλέσει κακό.  

Ποιοι μπορούν να κάνουν μια συνεδρία Ρέικι;
⦁    Όλοι όσοι νιώθουν να πιέζονται από την καθημερινότητα, όλοι όσοι έχουν συναισθηματική φόρτιση από κάποια ζητήματα, όλοι όσοι έχουν να αντιμετωπίσουν ένα πρόβλημα υγείας, έναν πόνο στο σώμα τους. 
⦁    Ιδιαίτερα τα μωρά και τα παιδιά είναι πολύ ανοικτά να το δεχτούν και είναι πολύ ωφέλιμο γι αυτά.  Καταπραϋνει τους πόνους τους, διώχνει το στρες τους και τα ηρεμεί.
⦁    Επίσης ιδιαίτερα ωφέλιμο είναι και για τις εγκυμονούσες. Η εγκυμοσύνη είναι μια περίοδος της ζωής τους που το σώμα τους βιώνει μεγάλες αλλαγές. Το ρέικι βοηθά το έμβρυο να αναπτυχθεί σωστά και την μητέρα να χαλαρώσει από το στρες των καθημερινών προκλήσεων, βοηθά τις ορμόνες να εξισορροπήσουν ώστε να απολαύσει την μοναδική αυτή περίοδο της ζωής της. 
⦁    Το Ρέικι στους ηλικιωμένους δίνει ανακούφιση στα κουρασμένα τους σώματα, τους ξεκουράζει βαθιά και τους αναζωογονεί. 
⦁    Ακόμα και τα ζωάκια μας που υποφέρουν από κάποια ασθένεια μπορούν να δεχθούν ρέικι και τους είναι απίστευτα ευεργετικό.

Πώς γίνεται μια συνεδρία Ρέικι; 

Ο θεραπευόμενος πρέπει να φοράει άνετα ρούχα. Η συνεδρία μπορεί να γίνει είτε αν βρίσκεται ξαπλωμένος στο κρεβάτι θεραπείας ή καθισμένος σε καρέκλα (σε μερικές περιπτώσεις). 

Δεν είναι μασάζ -αν και υπάρχουν  κάποιες  ιαπωνικές  τεχνικές που εμπεριέχουν  στοιχεία μασάζ αλλά αυτές γίνονται μόνο όταν χρειαστεί-  και οι συνεδρίες γίνονται με το  να ακουμπά  ο  πρακτικός  τα χέρια του σε διάφορες θέσεις, πάνω στον άνθρωπο που δέχεται το Ρέικι.  Όλη η  διαδικασία  γίνεται  πάντα  πάνω  από  τα  ρούχα και διαρκεί  περίπου 1,5 ώρα.

Ειδικότερα για τον χώρο της:

Στο  IKIGAI (Αλεξ. Σούτσου 8, Κολωνάκι), πραγματοποιούνται συνεδρίες Ρέικι αλλά και συνεδρίες ρεφλεξολογίας, θεραπευτικού thai massage, rejuvance, κατόπιν ραντεβού. 

Το κόστος είναι μέσα σε πολύ λογικά πλαίσια και μάλιστα αν κάποιος ενδιαφέρεται για ένα «πακέτο» συνεδριών έχει ευνοϊκότερη οικονομική αντιμετώπιση. 

Για πληροφορίες  και για ραντεβού καλείται στο 211 400 6204 από τις 10:00π.μ. έως τις 6:00μ.μ., ή στο κινητό 6977 062078 (Ευαγγελία Βασιλείου).

Επιπλέον, στο IKIGAI λειτουργεί έκθεση ενεργειακών προϊόντων προς πώληση όπως: 
⦁    Κοσμήματα μακραμέ με κρυστάλλους οι οποίοι είναι καθαρισμένοι και ενεργοποιημένοι με την ενέργεια του Ρέικι. 
⦁    Προϊόντα ενεργειακής αρωματοθεραπείας με αιθέρια έλαια εξαιρετικής ποιότητας 
⦁    Κεριά σε ιδιαίτερα χρώματα, εμπλουτισμένα με αρώματα από αιθέρια έλαια εξαιρετικής ποιότητας
⦁    Ανθόνερα από αποστάγματα άνθεων και ο κατάλογος συνεχώς εμπλουτίζεται.

Διαλογισμοί και Σεμινάρια 

Εγκανίασαν την έναρξη του κύκλου Διαλογισμών με πρώτο τον «Διαλογισμό στο Φως των Χριστουγέννων», την Κυριακή 16/12, με δωρεάν συμμετοχή.  Δείτε την  Εκδήλωση στο FB:

https://www.facebook.com/events/2504489136444197/

27 Ιανουαρίου 2019, ώρα 5:00 μ.μ. στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, θα γίνει το επίσημο σεμινάριο «IKIGAI, Τέχνη Ζωής». Σύντομα θα βγει αναλυτική ενημέρωση η οποία θα αναρτηθεί στη σελίδα μας.

Με το νέο έτος θα ανακοινωθούν και  σεμινάρια για παιδιά. Με πολύ απλό και διασκεδαστικό τρόπο θα γνωρίσουμε στα παιδιά την πνευματική ενέργεια του Ρέικι  και  έννοιες όπως “ενεργειακά κέντρα” ή “chakras” θα τους γίνουν  πιο οικείες. 

IKIGAI,  Αλεξ. Σούτσου 8, Κολωνάκι
Τηλ. 211 400 6204 - Κιν.: 6977 062078 - Email: rmlight.gr@gmail.com
Ευαγγελία Βασιλείου

Βρείτε μας στο FACEBOOK

https://www.facebook.com/Ikigai.Athens/

https://www.facebook.com/pg/Ikigai.Athens/photos/?ref=page_internal

ikigaireiki-ewoman

ikigai3-ewoman

ikigai2-ewoman

ikigai-ewoman