Μια πεντανόστιμη πρασοκιμαδόπιτα με πλούσια γέμιση και ιδιαίτερα τραγανό φύλλο, η συνταγή που φιλοξενεί σήμερα το Ewoman.
Η συγκεκριμένη συνταγή ξεφεύγει από την παραδοσιακή χωριάτικη πρασοκιμαδόπιτα, με τη γέμισή της να είναι πιο πλούσια στα υλικά και ειδικά για τις κρύες μέρες του χειμώνα είναι η καλύτερη επιλογή! Για το κολατσιό των παιδιών, για τις πρωινές λιγούρες μας, για τον απογευματινό καφέ μας, για να ρίξουμε όλοι μας, «κάτι» στο στόμα τους πριν φύγουμε από το σπίτι το πρωί, αλλά και για όλες τις ώρες της μέρας!
Υλικά:
6 φύλλα χωριάτικα
500 γρ κιμά
2-3 κουταλιές λάδι
1 ξερό κρεμμύδι
4-5 πράσα κομμένα σε ροδέλες
2-3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
1/2 κ.γ. κύμινο
1 φλ. τυριά (φέτα + τριμμένα κίτρινα πικάντικα)
1/2 φλ.. λάδι για ράντισμα των φύλλων
2 αυγά + 1 κρόκο για άλειμμα
Σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε στο λάδι το μπέικον, το κρεμμύδι, τα πράσα και τον κιμά, ώσπου να τσιγαριστούν καλά. Προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι και το κύμινο.
Τραβάμε από την φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τα τυριά και τα 2 αυγά χτυπημένα.
Απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί το ένα φύλλο, λαδώνουμε, κάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα 2 φύλλα.Τοποθετούμε τη γέμιση.
Απλώνουμε και τα άλλα 3 φύλλα, λαδώνουμε και αλείφουμε με τον κρόκο και λίγο νερό,
πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε στους 200ο C στον αέρα μέχρι να ροδίσει, περίπου 30' (ανάλογα το φούρνο).
Tips:
Μπορείτε αν δεν σας αρέσουν τ' αυγά να τα παραλείψετε! Καθώς και τα τυριά.
Για πιο παραδοσιακή χωριάτικη πρασοκιμαδόπιτα χωρίς αυγά, ακολουθήστε αυτή τη συνταγή:
Καλή επιτυχία!