Πωλίνα Νικολιδάκη: Έρωτας στις Κυκλάδες

Πωλίνα Νικολιδάκη: Έρωτας στις Κυκλάδες(pinterest)

Διπλή η χαρά μου για την συνέντευξη αυτή. Πρώτον γιατί μιλάμε για ένα πολύ ερωτικό μυθιστόρημα και δεύτερον γιατί είναι το πρώτο βιβλίο μιας παλιάς, γλυκιάς συμμαθήτριας της Πωλίνας Νικολιδάκη. Ο Όντι και η Κάθριν, θα μας ταξιδέψουν στις Κυκλάδες και μαζί τους θα παθιαστούμε ξανά. 

 

1. Πωλίνα καλησπέρα. Σε ξέρω από το σχολείο και σε ξαναβρήκα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με θαυμασμό είδα ότι το πρώτο σου βιβλίο βγήκε στα βιβλιοπωλεία. Τι ήταν αυτό που σε έκανε να ξεκινήσεις την συγγραφή;

Γι' αυτό αγαπώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επειδή σου δίνουν την ευκαιρία να βρεις ανθρώπους που έχεις χάσει!

Λοιπόν, σχετικά με την ερώτησή σου, είχα και έχω ένα μπλογκ όπου γράφω ρομαντικές ιστορίες. Από μικρή λάτρευα την αισθηματική λογοτεχνία ('Αρλεκιν και όχι μόνο) και είπα να γράψω κάτι κι εγώ ακολουθώντας πιστά τη συνταγή. Η μία ιστορία έφερε την άλλη. Κάποιες από αυτές ξεχώρισαν στην καρδιά μου και στην καρδιά των αναγνωστριών μου. Έστειλα 3 από αυτές στον εκδοτικό οίκο και ξεκινήσαμε με την έκδοση του Έρωτα στις Κυκλάδες. Ας ελπίσουμε ότι δε θα μείνουμε εκεί, γιατί και οι άλλες δύο είναι πολύ αγαπημένες μου δουλειές.

 

2. Ο τίτλος του βιβλίου σου είναι ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ. Κατευθείαν μας παραπέμπει σε καλοκαιρινό έρωτα, διακοπές, ήλιο, θάλασσα και μαύρισμα. Έχω υπολογίσει σωστά; μίλα μας λίγο για το περιεχόμενο του καθώς και την πηγή έμπνευσής του.

Ο Έρωτας στις Κυκλάδες γεννήθηκε ως ιδέα κατά τη διάρκεια ενός καφέ με μια αγαπημένη μου φίλη. Έψαχνα για πλοκή για την επόμενη ιστορία μου και η Κατερίνα μου έδωσε ένα χεράκι. Προς τιμήν της ονόμασα και την πρωταγωνίστρια.

Το βιβλίο μιλάει για την ιστορία του Όντι, ενός Ελληνοαμερικανού μεγιστάνα και της Κάθριν, μιας Αμερικανίδας ανερχόμενης σχεδιάστριας μόδας, που αναγκάζονται να συγκατοικήσουν σε ένα σπίτι σε ένα κυκλαδίτικο νησί. Ο Όντι έχει λόγους να μισεί την Κάθριν ή έτσι νομίζει. Η Κάθριν αρχικά σοκάρεται με την εχθρικότητα του άντρα αλλά αποφασίζει να μην του χαριστεί. Και οι μικρές σπίθες σύντομα γίνονται πυρκαγιά.

 

3. Πως ήταν το συναίσθημα όταν έπιασες πια ολοκληρωμένο το βιβλίο σου στα χέρια σου;

Συγκινήθηκα, αλλά συγκρατημένα. Νομίζω ότι ακόμη δεν έχω συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει. Ο φίλος μου είναι αυτός που έχει χάσει τελείως τον έλεγχο. Καμαρώνει, συγκινείται, κοιτάει τη διαθεσιμότητα, διαβάζει σχόλια στο ίντερνετ και με επαινεί συνεχώς!

 

4. Τι θεωρείς ότι προσφέρει το διάβασμα μυθιστοριογραφίας στον άνθρωπο;

Θα αποφύγω τα τετριμμένα και θα εστιάσω στη σημερινή πραγματικότητα. Στον κόσμο του scroll down και της εικόνας, της ταχύτατης εναλλαγής πληροφοριών και τον μικρών, "πιασάρικων" κειμένων, είναι σημαντικό να μπορεί κάποιος να καθίσει κάπου ήσυχα, ήρεμα, εκείνος και ο εαυτός του και να πιάσει ένα καλό βιβλίο. Να περάσει λίγο χρόνο διαβάζοντας κάτι ενδιαφέρον, να βελτιώσει την ποιότητα συγκέντρωσής του, να πλάσει εικόνες στο μυαλό του και να μάθει κάτι καινούργιο, που μπορεί να μην του φανεί άμεσα χρήσιμο, αλλά κάπου αργότερα, να βρει τη θέση του στο παζλ της ύπαρξής του.

 

5. Που μπορούν οι αναγνώστες να βρουν το βιβλίο σου και ποιες εκδόσεις στήριξαν αυτή σου την προσπάθεια και τι να περιμένουμε από σένα στο μέλλον.

Το βιβλίο μου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Bell από τον Ιούνιο του 2018 σε περίπτερα και σε μεγάλα βιβλιοπωλεία. Ελπίζω σύντομα να κυκλοφορήσει και η δεύτερη ιστορία μου. Αλλά δε βιάζομαι. Θέλω πρώτα ο Έρωτας στις Κυκλάδες να κάνει ένα μακρύ και όμορφο ταξίδι!

http://bell-bestseller.blogspot.com/2018/06/blog-post.html

 

Καλή επιτυχία στο νέο σου ξεκίνημα. Είμαι πολύ περήφανη που σε είχα συμμαθήτρια και σου εύχομαι πάντα  να κάνεις αυτό που αγαπάς.