Καινούργια κότα στο κοτέτσι; Διεκδίκησε τον σεβασμό!

Καινούρια κότα στο κοτέτσι; Διεκδίκησε τον σεβασμό!

Έλα πες, ήσουν και συ μία από αυτές. Ή έτσι ένιωσες κάποια στιγμή. Τι εννοώ; Θα καταλάβεις αμέσως.

Είσαι άνεργη καιρό και περιμένεις πώς και πώς την ευκαιρία να σου χτυπήσει την πόρτα. Καλά όχι από μόνη της αλλά μέσω χιλιάδων βιογραφικών και συνεντεύξεων.

Και έρχεται η στιγμή που το κινητό σου χτυπάει και επιτέλους η δουλειά της ζωής σου είναι πλέον γεγονός.

«Κυρία Παπαδάκη, μετά από μελέτη του βιογραφικού σας καθώς και μια προσωπική συνέντευξη που είχατε με τον διευθυντή προσωπικού της εταιρείας, με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι μπορείτε τη Δευτέρα με όλα τα απαραίτητα έγγραφα να υπογράψετε την νέα σας σύμβαση και να σας καλωσορίσουμε στην ομάδα μας».

Η Δευτέρα αργεί να ξημερώσει, η χαρά και το άγχος σε μεγάλο βαθμό, τα επαγγελματικά ρούχα έτοιμα μαζί με τις υπέροχες γόβες, η τσάντα γεμάτη και η διάθεση στα ύψη.

Ω τι κρίμα! Δεν κράτησε για πολύ. Με το χαμογελαστό σου καλημέρα εισέπραξες την ξινίλα στο πρόσωπο της κοπέλας στην υποδοχή της εταιρείας. «Α! εσύ είσαι η καινούρια κάθισε εκεί». Μετά από ψουψου, βλέμματα περίεργα αποδοκιμαστικά, που κάθε άλλο παρά φιλικά δεν είναι, σου δείχνει κάποιος που είναι το νέο σου γραφείο. Πας όλο λάμψη και τελικά το γραφείο είναι πιο μικρό και από μονό θρανίο στο γυμνάσιο. Δίπλα σου μερικές "κυρίες" που σε κοιτούν λες και μπήκε μύγα στο φαΐ τους και καταλαβαίνεις ότι η σεξουαλική τους ζωή το περασμένο σαββατοκύριακο ήταν απλά ανύπαρκτη.

Συμπεριφορές τέτοιες λαμβάνεις καθημερινά, ειδικά όσο ανεβαίνεις στα μάτια του εκάστοτε εργοδότη. Παρατηρήσεις χωρίς αιτία, μούτρα σαν δεκαπεντάχρονες χαζογκόμενες και ρουφιανιλίκια δίχως τελειωμό. Αρχίζεις και σκέφτεσαι σοβαρά να τους στείλεις mail με τίτλο «Ο γυναικείος οργασμός είναι εφικτός σε όλες τις ηλικίες». Φοβάσαι να πιάσεις ακόμα και το στυλό μην τυχόν ενοχληθούν οι κομπλεξικές μπεκάτσες, για να μην πω κότες. Γιατί σαν κότα βλέπουν κι αυτές εσένα που ήρθες να τους φας τον κόκορα.

Έτσι είναι όμως αυτά. Εκεί θα φανεί η δύναμη σου. Μην τρελαίνεσαι, όμως, όταν μπει καινούργιο αίμα εσύ θα έχεις ξεχαστεί. Απλά επέβαλέ τους την παρουσία σου, διεκδίκησε μέσω της αδιαφορίας σου τον σεβασμό τους και αν δεν το καταφέρεις στο κάτω κάτω και τι έγινε.
Για δουλειά πήγες εκεί κουκλίτσα μου όχι για να κάνεις φίλους.
Ουδείς ευτυχέστερος άλλωστε του σταρχιδισθέντος.