Eman says: Μια αληθινή φιλία μεταξύ άντρα και γυναίκας!

Eman says: Μια αληθινή φιλία μεταξύ άντρα και γυναίκας!(pinterest)

Πολλοί λένε ότι δεν μπορεί να υπάρξει. Ίσως όμως δεν το έχουν ψάξει ποτέ. Ίσως βλέπουν το αντίθετο φύλλο με άλλο «μάτι». Ίσως «προκύπτει» κάτι άλλο. Ίσως χρησιμοποιούν τη φιλία ως δικαιολογία για να πλησιάσουν.

Κι όμως μπορεί να υπάρξει. Μια αληθινή φιλία ενός άντρα και μιας γυναίκας.

Είναι από τις σημαντικότερες σχέσεις που μπορείς να αναπτύξεις στη ζωή σου. Η αξία τους δεν περιγράφεται με λέξεις. Είσαι απείρως τυχερός αν έχεις βρει άνθρωπο και έχεις χτίσει τέτοια σχέση. Να έχεις ταιριάξει τόσο πολύ και ας είστε διαφορετικοί άνθρωποι. Να περνάτε πάντα καλά μαζί. Να σε καταλαβαίνει και να την καταλαβαίνεις, είτε είσαι σωστός είτε είσαι λάθος. Να ανταλλάσσετε απόψεις και να εξελίσσεστε μαζί. Να διορθώνει ο ένας τον άλλο. Όχι από συμφέρον ή εγωισμό. Αλλά γιατί πραγματικά πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο.

Να έχετε τις ίδιες αξίες. Να αγαπιέστε πραγματικά, χωρίς πονηράδες. Και ας είναι «δίμετρη, ξανθιά, με πράσινα μάτια». Να την δεχτείς με τα ελαττώματά της και να προσπαθήσεις με τον σωστό τρόπο να την κάνεις ακόμη καλύτερη όπως θα κάνει και αυτή με εσένα. Να υπάρχει αγνό ενδιαφέρον και κατανόηση. Εμπιστοσύνη χωρίς όρια. Να έχετε βρει τα «κουμπιά σας» και να ξέρεις πότε πρέπει να τα «χώσεις» ή να την αφήσεις στην ησυχία της. Να την βοηθήσεις και να την στηρίζεις όποτε το χρειάζεται. Να έχετε αμοιβαίο σεβασμό και να ξέρεις πότε να κάνεις πίσω όταν έχει σχέση για να μην την φέρνεις σε δύσκολη θέση. Γιατί θες το καλύτερο για αυτήν.

Θέλει να το δουλεύεις χρόνια. Να είσαι εντάξει. Να είσαι πραγματικά ο εαυτός σου. Να είσαι έτοιμος και ανοιχτόμυαλος για να δεχτείς ότι μπορεί να είσαι εσύ λάθος. Να έχεις θέληση να εξελιχτείς. Να μην είσαι πονηρός.

Αλλά αν καταφέρεις και φτάσεις σε αυτό το επίπεδο θα είσαι από τους πιο ευτυχισμένους και κερδισμένους ανθρώπους! Γιατί μέσα σε όλα θα μάθεις ακόμη καλύτερα το αντίθετο φύλλο. Αυτή η σχέση θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις ακόμη πιο πολλά. Και θα σου κάνει καλό σε όλα τα επίπεδα συναναστροφής.

Όσο περνάνε τα χρόνια είναι πιο δύσκολο να δημιουργηθούν τέτοιες σχέσεις. Γιατί αυτές οι σχέσεις θέλουν πολλά χρόνια και έχουν περάσει από πολλές καταστάσεις για να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο. Ρίξεις, τσακωμοί, αγάπες (φιλικές), ευτυχίες, εμπειρίες. Όλα χρειάζονται. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι άλλες φίλες είναι λιγότερο σημαντικές. Ο ίδιος θα είσαι και σε αυτές. Απλά ελάχιστες θα έχουν φτάσει σε αυτό το επίπεδο.

Ελπίζω να έχετε τέτοιες σχέσεις ή να βρίσκεστε στο στάδιο δημιουργίας τους. Είναι ή θα είναι από τα ωραιότερα κομμάτια της ζωής σας.

Αφιερωμένο στη Στέλλα. Έναν φανταστικό άνθρωπο και μια υπέροχη γυναίκα με την οποία είμαστε αληθινοί φίλοι 2.853 χρόνια και παντρεύεται σύντομα.

Να ζήσετε, να ευτυχίσετε, να τα τρισεκατομμυριάσετε Στελλίτσα!