Eman says: Εκείνες οι δήθεν «κυρίες» που κοιτάνε μόνο το συμφέρον τους

Eman says: Εκείνες οι δήθεν «κυρίες» που κοιτάνε μόνο το συμφέρον

Δε μου αρέσει να βρίζω. Και όταν το κάνω, μιλάω πάντα γενικά. Ποτέ δε θα απευθυνθώ σε συγκεκριμένο άτομο άσχημα  εκτός και αν το έχει κερδίσει. Στις γυναίκες, ακόμη δυσκολότερα. Θέλω να είμαι κύριος και κρατάω ένα επίπεδο από το οποίο δε θα πέσω, όσο χαμηλά και να βρίσκεται η «κυρία».

Την έκφραση «Πουτ@νες. Κ@ργιόλες. Ξεκωλι@ρες» τη χρησιμοποιώ τα τελευταία χρόνια χιουμοριστικά, αλλά με μια μικρή δόση αλήθειας. Όταν οι φίλες που με ξέρουν καλά ακούνε να το λέω, πάντα γελάνε. Μερικές φορές με προτρέπουν να την πω κιόλας. Γελάνε και συμφωνούν. Γελάνε, γιατί ξέρουν ότι δεν το λέω για αυτές. Και συμφωνούν γιατί ξέρουν ότι υπάρχουν εκεί έξω.

Γυναίκες χωρίς ειλικρίνεια. Χωρίς ενοχές. Με ψεύτικη αξία. Δήθεν.

Δείχνουν άλλο, από αυτό που πραγματικά είναι. Άλλες με λιγότερη και άλλες με περισσότερη «μαεστρία» στο χειρισμό. Χρησιμοποιούν την εμπειρία και τα διάφορα «όπλα τους» για το συμφέρον τους μόνο. Για να πετύχουν τον στόχο τους. Έξυπνες, που για κάποιο λόγο χρησιμοποιούν αυτό το υπέροχο χαρακτηριστικό με κακό τρόπο.

Κάποιοι θα τις αποκαλούσαν «πουτάνες».  

Που στην πραγματικότητα είναι κατώτερες αφού η επαγγελματίας είναι ξεκάθαρη.

Γυναίκες που δεν ενδιαφέρονται για το αν κάνουν καλό ή κακό. Δεν τους νοιάζει αν θα δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα σε κάποιον. Κοιτάνε μόνο τον εαυτό τους.
Παίρνουν αποφάσεις,  χωρίς να έχουν μελετήσει το αποτέλεσμα,  επειδή έτσι θέλουν.
Όχι επειδή είναι το σωστό,  αλλά επειδή έτσι κάνουν κέφι. Εκείνη τη στιγμή αυτό τους βγήκε. Βρίσκουν την ευκαιρία να κάνουν σχεδόν ό,τι γουστάρουν. Λέω σχεδόν, γιατί υπάρχουν και οι άντρες που τις αναγνωρίζουν εύκολα και τους στερούν τη χαρά. Έχουν προβλήματα ανασφάλειας και προσπαθούν να τα καλύψουν χρησιμοποιώντας ανθρώπους. Χωρίς σεβασμό για τον άντρα που μερικές φορές δεν γνωρίζουν καν. Χωρίς να σκεφτούν τι αφήνουν πίσω τους.

Κάποιοι θα τις αποκαλούσαν «καργιόλες».

Γυναίκες που δεν ενδιαφέρονται για την ποιότητα σχέσεων και επικοινωνίας. Δεν τους ενδιαφέρει το χαμηλό τους επίπεδο. Είναι ρηχές και κοιτάνε μόνο τα υλικά αγαθά. Θέλουν να «περνάνε καλά»  αλλά με την εγωιστική έννοια. Μπορεί να κάνουν το παν για το χρήμα κιόλας. Γυναίκες για τις οποίες μου αρέσει να λέω υποτιμητικά «είναι θέμα κόστους» για να τις  ρίξεις. Και χρησιμοποιώ και τη λέξη «ρίξεις» υποτιμητικά, γιατί είναι μια λέξη που ποτέ δεν τη θεώρησα κάτι άλλο από υποτιμητική. Ο σωστός ο άντρας δε θέλει να σε «ρίξει». Θέλει να «πέσετε» μαζί. Οι γυναίκες, λοιπόν, αυτές είναι πολύ «φτηνές».

Κάποιοι θα τις αποκαλούσαν «ξεκωλιάρες».

Αυτές, λοιπόν οι γυναίκες νομίζουν ότι είναι ευτυχισμένες. Νομίζουν ότι λύνουν τα προβλήματά τους. Έχουν «πιάσει την καλή». Και μπορεί να έχουν βρει ένα κορόιδο. Μπορεί να έχουν βρει κάποιον που εκμεταλλεύονται και «περνάνε καλά». Κάποιον που ακόμη δεν τις έχει πάρει χαμπάρι. Ή κάποιον που απλά τις χρησιμοποιεί και αυτός.

Αν όμως σε ενδιαφέρει η πραγματική ευτυχία και ποιότητα στις σχέσεις σου, αν ψάχνεις να οδηγήσεις τη σχέση σου με ανθρώπους σε πολύ ανώτερα επίπεδα, αν θέλεις να αυξήσεις τις πιθανότητες να πετύχεις ιδανικές καταστάσεις που μόνο ένας πραγματικός και σωστός άντρας ή φίλος μπορεί να σου προσφέρει, ένα έχω μόνο να σου πω.

Μη γίνεις ποτέ τέτοια.

Στείλε μου ένα mail στην διεύθυνση eman.listens.to.you@gmail.com και θα χαρώ πολύ να ανταλλάξουμε απόψεις, να σχολιάσουμε θέματα που ήδη έχουν δημοσιευτεί, να προβληματιστούμε με άλλα ευχάριστα ή δυσάρεστα, λυμένα ή άλυτα, να σου δώσω κάποια συμβουλή που μπορεί να σε βοηθήσει και μέσω όλων αυτών να εξελιχθούμε και οι δύο.