Eman says: Για τον άνδρα τον σωστό, η ομορφιά δεν είναι το παν!

Eman says: Ο άνδρας ο σωστός δε μετρά μόνο την ομορφιά στη γυναίκα!

Η ομορφιά είναι κάτι πολύ ωραίο. Δεν το αμφισβητεί κανείς αυτό. Είναι ένα αντικειμενικό αλλά και υποκειμενικό χαρακτηριστικό ανθρώπων ή πραγμάτων που μας ευχαριστεί.

Είναι πολύ ωραίο ένας άντρας ή μια γυναίκα να ξέρει και να προσέχει τον εαυτό του/ης.

 Ίσως, όμως, να έχει υπερεκτιμηθεί λίγο. Ίσως και πολύ. Η κοινωνία του «φαίνεσθαι» σε όλες τις κατηγορίες, από την όμορφη συσκευασία ενός προϊόντος μέχρι τα καλλιστεία και τις στυλιστικές φανφάρες, που χαίρομαι που δεν έχω παρακολουθήσει ποτέ, ωθούν μάλλον το όμορφο προς τη λάθος κατεύθυνση. Την κατεύθυνση της υπερβολής! Την κατεύθυνση ότι αυτό είναι που μετράει. Πρώτα η ομορφιά και μετά το χάος. Δυστυχώς έτσι χάνεται η ουσία. Έτσι αντί η ομορφιά να είναι ένα μέρος του συνόλου ενός ανθρώπου, τείνει να είναι το παν. Τείνει αν θέλετε να είναι το συντριπτικά μεγαλύτερο κομμάτι. Και κάπως έτσι φτάνουμε όλοι να λέμε «χαθήκανε οι άντρες» και «δεν υπάρχουν γυναίκες της προκοπής».
Όλοι ψάχνουν αυτό το «καλό» αλλά κανείς δεν το βρίσκει. Μα είναι δυνατόν; Και βέβαια είναι.

Ο μ@λάκας δε θα πει ποτέ ότι είναι μ@λάκας. Πολύ πιθανό να μην το έχει πάρει χαμπάρι καν.
Η πουτ@να πάντα θα δικαιολογεί τις πουτ@νιές της στον εαυτό της.
Όλοι καλοί υποτίθεται ότι είναι.

Για να βρει ένας άνθρωπος αυτό το «καλό», όμως, θα πρέπει να δει πέρα από την ομορφιά. Και θα πρέπει να ξεκινήσει με το τι γίνεται μέσα του.

Ξέρεις τι θέλεις;
Έχεις ψάξει τον εαυτό σου να δεις ποια είσαι;
Τι σου αρέσει και τι δε σου αρέσει;
Έχεις δουλέψει τα δικά σου μειονεκτήματα;
Τα έχεις βρει;
Έχεις βρει τρόπους να βελτιώσεις την προσωπικότητά σου;
Ή απλά αρκείσαι στο να είσαι όμορφη;
Θεωρείς ότι με αυτό μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις και πιστεύεις ότι με αυτό θα βρεις την πραγματική ευτυχία;

Σε όλους τους άντρες αρέσει η γυναίκα να προσέχει τον εαυτό της. Να είναι όμορφη για τα δικά τους δεδομένα. Σε μερικούς, πιο σπάνια, αρέσει να είναι και αντικειμενικά όμορφη. Να αρέσει, και να καμαρώνουν γιατί δεν έχουν το κόμπλεξ και την ανασφάλεια να την «κρύψουν» από τα βλέμματα των άλλων. Η γυναίκα έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη τους και ευχαριστιούνται να την έχουν δίπλα τους.

Για τους άντρες όμως που ψάχνουν την ουσία, την ποιότητα και την πραγματική ευτυχία κάνοντας μια επιτυχημένη σχέση, αυτό δεν είναι αρκετό. Αυτοί οι άντρες ξέρουν τι θέλουν. Ξέρουν την αξία τους. Ξέρουν πόσο και πώς να προσφέρουν.
Ξέρουν πώς να είναι «άντρες» δίπλα σου.
Και έχουν περισσότερες απαιτήσεις από μια «ομορφιά».
Μια απλά όμορφη γυναίκα για αυτούς είναι σαν να μην υπάρχει.

Μπορούν και ξέρουν να την αναγνωρίζουν αλλά μπορεί να μην το κάνουν καν. Δεν υπάρχει πραγματικός λόγος γιατί δεν τους ενδιαφέρει μόνο αυτό. Αυτοί οι άντρες λοιπόν θα επιλέξουν αυτήν που η αξία της είναι ουσιαστική. Είναι όμορφη εξωτερικά αλλά και εσωτερικά.
Είναι ειλικρινής. Ξέρει να σέβεται. Έχει στυλ. Προσωπικότητα. Θηλυκότητα. Και είναι δραστήρια.
Με λίγα λόγια το επίπεδό της δε στηρίζεται μόνο στην ομορφιά της. Γιατί είναι πολύ χαμηλό αν η ομορφιά είναι το μόνο της όπλο. Ίσως σου φαίνονται πολλά αλλά δεν είναι. Υπάρχουν μέσα σου. Άλλες τα έχουν αναπτύξει περισσότερο άλλες όχι.

Αλλά και αυτοί, όμως, έχουν την εμπειρία και ξέρουν ότι δεν υπάρχει το τέλειο. Δε χρειάζεται καν να υπάρχει το τέλειο.
Τον ιδανικό συνδυασμό ψάχνουν.

Εσύ, τι συνδυασμό έχεις;

Στείλε μου ένα mail στην διεύθυνση eman.listens.to.you@gmail.com και θα χαρώ πολύ να ανταλλάξουμε απόψεις, να σχολιάσουμε θέματα που ήδη έχουν δημοσιευτεί, να προβληματιστούμε με άλλα ευχάριστα ή δυσάρεστα, λυμένα ή άλυτα, να σου δώσω κάποια συμβουλή που μπορεί να σε βοηθήσει και μέσω όλων αυτών να εξελιχθούμε και οι δύο.