Ο δεκάλογος της αυτοκριτικής σου

Ο δεκάλογος της αυτοκριτικής σου

Κάθε τέλος είναι μια οδυνηρή πραγματικότητα για όποιον το βιώνει! Κι αν σήμερα πονάς αβάσταχτα πολύ και νιώθεις πως δε φταις, αύριο που ο πόνος θα 'χει λίγο μαλακώσει, θα πονάς λιγότερο, μα ίσως να φταις περισσότερο! Κι ίσως τώρα περισσότερο από ποτέ, είναι η ώρα για να κάνεις την αυτοκριτική σου.

Τώρα! Ούτε αύριο, ούτε χτες. Τώρα που έμεινες μόνο με τον εαυτό σου, είναι η ώρα να σε αντιμετωπίσεις.  

Αν πάρεις το χρόνο σου και το κάνεις βήμα βήμα, θα εκπλαγείς με όσα έχεις να μάθεις για σένα…

1ον: Κοίτα κατάματα τις αλήθειες σου χωρίς να τις φοβηθείς! Κατάματα! Τόσο πολύ ώσπου να ξεγυμνωθούν κι απ' το τελευταίο ίχνος συγκάλυψης.

2ον: Ξεκίνα το μέτρημα με θάρρος και μέτρα τα λάθη σου! Μεγάλα ή πιο μικρά, δεν έχει σημασία! Δεν υπάρχουν λάθη μικρά και μεγάλα. Υπάρχουν αναστρέψιμα και μη αναστρέψιμα! Ακούσια και εκούσια. (έχε το αυτό,  σαν κανόνα! )

3ον: Αποκαθήλωσε τον εγωισμό σου και μοίρασε έντιμα τις ευθύνες. Ποτέ δε φταίει μόνο ο ένας...Πάψε να δικάζεις κι ασχολήσου με το δικό σου μερίδιο ευθύνης.

4ον: ΠΑΡΑΔΕΞΟΥ ότι ΦΤΑΙΣ κι εσύ!

5ον: Αναγνώρισε την κατάσταση ως μη αδιέξοδη!  Δεν υπάρχουν αδιέξοδα όταν υπάρχει θέληση να τα καταρρίψεις!

6ον: Μην αναλώνεσαι σε δάκρυα και «γιατί» που δεν μπορούν ν’ απαντηθούν πια. Ότι έγινε, δεν αλλάζει! Ανήκει στο χτες!

7ον: Άλλαξε το τώρα, σύμφωνα με τα «θέλω» σου, για να είναι καλύτερο το αύριό σου!

8ον: Υπερασπίσου την ανάγκη σου να ζεις και ν’ αγαπάς με τρόπο που θα σου χαρίζει όσο οξυγόνο χρειάζεσαι για να κολυμπάς στο βάθος που θέλεις, χωρίς τον κίνδυνο του πνιγμού ή της ασφυξίας…

9ον: Λάβε κάθε τέλος, σαν μια νέα αρχή και σαν μια ευκαιρία να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου και να χαριστείς στον άνθρωπο που θ’ αντέχει να κάνεις λάθη χωρίς να σε δικάζει…

10ον: Αναγνώρισε στον εαυτό σου το δικαίωμα να κάνει λάθη! Αρκεί να μαθαίνει μέσα απ' αυτά!