20 ετών και παρθένα; Μαγκιά σου κορίτσι μου!

20 ετών και παρθένα; Μαγκιά σου κορίτσι μου!

Είσαι παρθένα. Και λοιπόν; Πρέπει να νιώθεις άσχημα για αυτό;

Η παρθενιά στις μέρες μας είναι ένα θέμα ταμπού. Ζούμε σε μία κοινωνία η οποία πουλάει και εκθειάζει το σεξ. Παντού, όπου κι αν κοιτάξεις, ταινίες, διαφημίσεις, μουσική, το σεξ είναι παρόν. Όποιον δεν έχει κάνει σεξ, τον κοιτάζουν με γουρλωμένα μάτια. Νομίζουμε ότι είναι ντροπιαστικό, αναρωτιόμαστε πώς αυτός ή αυτή αντίστοιχα δεν το έχει κάνει ακόμη. Όμως δεν είναι έτσι.

Το να είσαι παρθένος δεν είναι ντροπή. Πρέπει να το καταλάβουν όλοι.
Μπορεί να είναι τα θρησκευτικά σου πιστεύω, να ήσουν απασχολημένη με άλλα πράγματα, μπορεί να μην έχεις βρει κάποιον που θα σε κάνει να νιώσεις άνετα και θέλεις να περιμένεις τον έναν.
Αυτόν που θα ερωτευτείς πραγματικά, αυτόν που θα επιλέξεις πρώτο από τους τόσους.

Πώς είναι να είσαι παρθένος στα 20; Σίγουρα δεν είναι εύκολο πράγμα.
Πρώτα από όλα νιώθεις πίεση, γιατί φίλες σου έχουν προχωρήσει σεξουαλικά και εσύ όχι. Αισθάνεσαι λοιπόν μία απόσταση από την παρέα σου. Είναι και το άγχος της ηλικίας.
«Εγώ πότε θα το κάνω;» σκέφτεσαι.
Είναι ένα απαίσιο συναίσθημα. Βρίσκεσαι σε πανικό. Παρόλα αυτά οι φίλοι σου δεν το κάνουν θέμα, το παίρνουν στο χαλαρό. Σου λένε «Δεν πειράζει. Θα βρεις τον κατάλληλο κάποια στιγμή», αυτοί όμως έχουν προχωρήσει σεξουαλικά, το «έβγαλαν από τη μέση»  στην εφηβεία. Δεν ανακουφίζεσαι λοιπόν.

Μπαίνεις σε δεύτερες σκέψεις. «Μήπως να κάνω one night stand για να φύγει αυτό το βάρος;».
Μετά το ξανασκέφτεσαι. Αξίζει να δώσεις κάτι τόσο σημαντικό σε κάποιον άγνωστο;
Η πρώτη σου φορά θα σου μείνει αξέχαστη. Βρίσκεσαι σε πανικό όταν βρεθείς με έναν άντρα έμπειρο. Από τη στιγμή που θα θέλει να προχωρήσετε, εσύ πρέπει να του μιλήσεις για αυτό το θέμα. Και αυτό είναι κάτι δύσκολο- ειδικά αν σου αρέσει ερωτικά. Γιατί το πιθανότερο είναι να πέσει από τα σύννεφα, να ξενερώσει. Οι άντρες έχουν μεγαλύτερη ανάγκη λόγω της τεστοστερόνης και τους είναι δυσκολότερο να συγκρατήσουν τις σεξουαλικές τους ορμές.

Κάποια αγόρια θα κάνουν υπομονή να νιώσεις έτοιμη αλλά κάπου θα χαλάσει στην πορεία.
Άλλοι θα θελήσουν να προχωρήσουν πολύ γρήγορα. Μπορεί να νιώσουν αμηχανία όταν τους πεις το  «μυστικό»  σου. Ίσως και να μην το πιστέψουν. Μπορεί να κάνουν κι εσένα να νιώσεις άσχημα και αμήχανα, επειδή είσαι παρθένα.  Λες και είναι κάτι άσχημο και πρέπει να νιώθεις ντροπή για αυτό.

Άλλοι θα περιμένουν, άλλοι θα απογοητευτούν. Ίσως και να μην αντέξουν.
«Πότε θα ξέρω εγώ πότε θα νιώσεις έτοιμη και πόσο θα περιμένω;» θα σου πει κι εσύ δε θα ξέρεις ίσως τι να απαντήσεις. Καταλαβαίνεις τις ανάγκες του, αλλά αν του αρέσει μια κοπέλα θα περιμένει. Θέληση να υπάρχει. Και από τις δύο πλευρές. Και οι δύο πλευρές πρέπει να δείξουν κατανόηση.

Αν ψάξεις τριγύρω θα βρεις πολλές αντίστοιχες ιστορίες με τη δική σου. Κοπέλες παρθένες με αντίστοιχους προβληματισμούς. Θα σε εμψυχώσει, θα ανακουφιστείς ότι δεν είσαι η μόνη. Και κυρίως θα καταλάβεις ότι δεν είναι δικό σου το πρόβλημα. Βασικά δεν είναι καν πρόβλημα το ότι δεν έχεις ολοκληρώσει. Μη στενοχωριέσαι. Απλά δε θες τις ξεπέτες. Και πολύ καλά κάνεις.

Άκουσε με. Το να είσαι παρθένα είναι πάνω από όλα δική σου υπόθεση. Υπάρχουν λόγοι για αυτό και τους οποίους εσύ ξέρεις. Ναι, θα έρθει η στιγμή που θα νιώσεις αυτό το «κλικ» για κάποιον, θα νιώσεις ασφαλής μαζί του και εκείνος θα καταλάβει, θα σε περιμένει. Αν σε θέλει πραγματικά, θα περιμένει. Μπορεί μάλιστα να χαρεί που είναι ο πρώτος σου, γιατί τον επέλεξες.
Αυτός ο άνθρωπος αξίζει για σένα. Αυτή η σχέση σου αξίζει. Γι’ αυτό λοιπόν, μην αγχώνεσαι και μην επαναπαύεσαι με κάποιον μόνο και μόνο για να χάσεις την παρθενιά σου. Φρόντισε εσύ να είσαι καλά, να προσέχεις τον εαυτό σου, να τον αγαπάς.
Βγες έξω. Πέρνα καλά, διασκέδασε με την παρέα σου. Μην το πολυσκέφτεσαι.
Θα βρεθεί αυτός τον οποίο θα επιλέξεις εσύ και θα μοιραστείτε αυτή τη σημαντική στιγμή μαζί.