Η συνταγή της ημέρας: Μεθυσμένες γαρίδες σαγανάκι

Η συνταγή της ημέρας: Μεθυσμένες γαριδούλες

Σάββατο σήμερα και το ewoman έχει για σας μια απίστευτη συνταγή:Μεθυσμένες γαρίδες!

 

Σαββατοκύριακο κι όσο ο καιρός «κρατάει» ακόμη, επιβάλλεται ένα ουζάκι στο μπαλκονάκι με παρεούλα!

Ένας από τους καλύτερους ουζομεζέδες που απολαμβάνουμε πολύ, είναι οι «μεθυσμένες γαριδούλες» όπως τις λέει ο άντρας μου! (κοινώς σαγανάκι!)

Να λοιπόν, πώς «μεθάω» τις γαρίδες και τον αποπλανώ!

 

Υλικά:
1/2 kg γαρίδες μέτριες αποφλοιωμένες (τις κρατάμε με το κεφάλι και την ουρά τους)

150-200 γρ. φέτα χοντροκομμένη
3 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε χοντρές φέτες ή 1 κούπα σάλτσα έτοιμη
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
2 σ.κ. σκόρδο κομμένες στη μέση
1 πράσινη πιπεριά (ή και παραπάνω, αν σας αρέσει!)
1 φλ. καφέ ούζο ή τσίπουρο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ φλ.τσ. ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Πλένουμε τις γαρίδες τις καθαρίζουμε ωμές, κρατώντας τα κεφάλια και τις ουρές τους, για να’ ναι πιο όμορφες παρακαλώ!

S1-ewoman

Γιατί και στις γαρίδες η εμφάνιση μετράει!

Tις αλατίζουμε για να μείνουν ζουμερές και να μην αφυδατωθούν κατά το μαγείρεμα . Σ' ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 5 κ. σ. ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τμηματικά (για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού) τις γαρίδες, μαζί με τις σκελίδες του σκόρδου, κομμένες στη μέση και τις σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να γίνουν ροζ, 1-2΄από κάθε πλευρά.

Σ' αυτό το σημείο τις σβήνουμε με το ούζο και το αφήνουμε να εξατμιστεί για 1 λεπτό. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και τις κρατάμε στην άκρη.

S2-ewoman

Σε άλλο τηγάνι, μέτριο και βαθύ ζεσταίνουμε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και τη πιπεριά σε μέτρια φωτιά. Αφού σωταριστούν ρίχνουμε τις ντομάτες ή τη σάλτσα, χωρίς να χαμηλώσουμε τη φωτιά.

s4-ewoman

Αν χρειαστεί προσθέτουμε ένα φλ. καφέ ζεστό νερό. Αλατίζουμε και αφήνουμε να πάρουν βράση για 5΄περίπου ώσπου να γίνει μια σάλτσα πηχτή και τότε προσθέτουμε τις γαρίδες με τους χυμούς που άφησαν στο τηγάνι, τη φέτα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

s5-ewoman

Αφήνουμε να πάρουν βράση όλα μαζί σε μέτρια φωτιά γιά 2'-3', μέχρι να ψηθεί και να μαλακώσει η φέτα χωρίς να ανακατεύουμε συχνά, για να μη διαλυθούν τα κομμάτια της.

s7-ewoman

Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε όπως είναι, με το τηγάνι ή σε πυρίμαχο πήλινο σκεύος ειδικό για σαγανάκι!

s8-ewoman

 

Tips:

Σωτάροντας τις γαρίδες καταφέρνουμε να κρατήσουμε τους χυμούς και τη γεύση τους, κάτι που δεν θα συνέβαινε αν τις βράζαμε. Αν, πάλι, τις ρίξουμε ωμές στη σάλτσα ντομάτας, θα αφήσουν πολλά υγρά.
Σημαντικό είναι να μην ψηθούν πολύ, για να κρατήσουν τη γεύση τους και να μείνουν ζουμερές.

 

Καλή επιτυχία και στην υγειά σας!