Γίνε το θηλυκό που πρέπει και μείνε άντρας μόνο στη δουλειά σου!

Γίνε το θηλυκό που πρέπει και μείνε άντρας μόνο στη δουλειά σου!

Άνθρωποι που δείχνουν γελαστοί,  αλλά το βράδυ αγκαλιάζουν ένα σακούλι πατατάκια και χαζεύουν talent show μόνοι τους. Οι μεν απορούν πού πήγαν οι γυναίκες, οι δε εκνευρίζονται που δε βρίσκουν το σωστό αρσενικό.

Για το ποιος φταίει, δε θα σου απαντήσω. Απλά ως γυναίκα, πριν κατηγορήσω το άλλο φύλο, θα αναλάβω τις ευθύνες που αντιστοιχούν σε εμάς.

Γίνε το θηλυκό που πρέπει και μείνε άντρας μόνο στη δουλειά σου.

Γίνε η παραδοσιακή γυναίκα που θαύμαζες στη μητέρα σου. Μαγείρεψέ του, φρόντισέ τον. Ανέλαβε το σπιτικό σου. Κάντο να μυρίζει κουλουράκια το Πάσχα. Κάνε τις περισσότερες δουλειές εσύ αγάπη μου. Και αν χαλάσει το μανικιούρ, δεν πειράζει νύχια είναι,  θα τα ξαναφτιάξεις. Να είσαι τακτική και νοικοκυρά. Όχι εμμονική με την καθαριότητα, αλλά να μην ψάχνει ο άλλος δέκα ώρες για καθαρό πιρούνι και σιδερωμένο πουκάμισο.

Φρόντισέ τον όταν γυρνάει από τη δουλειά. Κάνε του ένα μασάζ. Δώσε του ένα φιλί μόλις μπει και μην αρχίζεις τη γκρίνια με το που τον βλέπεις. Πίστεψέ με αν υστεριάζεις με το που εισβάλει στο σπιτικό σας, θα βλέπει το σπίτι ως την φυλακή του και δε θα θέλει να επιστρέφει νωρίς.

Μην παραμελείς τον εαυτό σου. Επειδή τον έχεις σύντροφο χρόνια δε σημαίνει ότι είναι αιώνια δικός σου. Η χρόνια σχέση σας δε σου δίνει το δικαίωμα να πάρεις 20 κιλά και να έχεις τα μαλλιά πιασμένα σε στυλ  θείας Μερόπης από το Κατωχώρι Ημαθίας. Γυμνάσου, βάψου, φόρα σέξι εσώρουχα και όχι τη σκελέα του παππού Μιλτιάδη. Βγάλε την παντόφλα και φόρα τακούνια. Διατήρησε το σέξι σικ ντύσιμό σου ακόμα και μετά τη δουλειά. Τι αξία έχει να σε βλέπει η συνάδελφος έτσι και όχι ο σύντροφός σου; Να είσαι ελαφρώς βαμμένη σχεδόν όλες τις ώρες της ημέρας. Ακόμα και ως νέα μαμά, 4 λεπτά θα τα βρεις για λίγο μέικ απ και ρουζ ώστε να μη μοιάζεις σαν πτώμα έτοιμο προς ταρίχευση. 

Να κάνεις εκπλήξεις. Να τον ανεβάζεις, να τον στηρίζεις.

Να σωπαίνεις όταν έχει τα διαόλια του. Να τον αφήνεις να κάνει ήρεμος τα χόμπι του. Να του κάνεις δώρο εισιτήρια για την αγαπημένη του ομάδα ή το αγαπημένο του συγκρότημα. Να του δίνεις χώρο και χρόνο. Να φέρεσαι όμορφα στους φίλους του και να τον παρακινείς να βρίσκεται μαζί τους. Να του δείχνεις ότι σε ελκύει. Να σταματήσεις να κάνεις τη στάση σαλιγκάρι στο κρεβάτι και να τον προσελκύεις σε νέες περιπέτειες. Να μην κάνεις έρωτα μαζί του μόνο στο υπνοδωμάτιό σας. Να του στείλεις ένα μήνυμα στο κινητό κατά τη διάρκεια της ημέρας που θα λέει ότι το βράδυ τον περιμένεις στο τάδε ξενοδοχείο και στο τάδε δωμάτιο. Να βγαίνετε ραντεβού και να συναντιέστε σε ένα όμορφο μπαρ, χωρίς καν να έχετε ξεκινήσει μαζί από το σπίτι. Να του στέλνεις πρόστυχα μηνύματα ή ακόμα και φωτογραφίες.

Να σε θαυμάζει το πρωί ως ενεργή προσωπικότητα, να σε αγαπάει το μεσημέρι ως σύζυγο, σύντροφο και μάνα των παιδιών του και το βράδυ να αδημονεί, να φτιάχνεται και να τον ερεθίζεις, σαν γκόμενα που γνώρισε χθες και πρέπει να κατακτήσει. Όλα αυτά με μία πρόταση που λέγαν οι γιαγιάδες μας.

Νοικοκυρά στο σπίτι, κυρία στον κόσμο, πουτ@ν@ στο κρεβάτι.

Πριν αρχίσεις να με κατηγορείς για τον τρόπο σκέψης μου, δεν αφαιρώ την ευθύνη τους. Αλλά πριν κράξεις κάποιον, κοίτα τι λάθη έκανες εσύ. Αν εσύ είσαι εντάξει σε όλα, τότε ναι έχεις δικαίωμα να στήσεις τον άλλον στον τοίχο.

Be the A woman.