Μαρία Παπιδάκη: Μια συνέντευξη με ένα αστέρι!

Μια συνέντευξη με ένα αστέρι!

Η πιο best των best του best radio 92.6, Μαρία Παπιδάκη ή όπως προτιμάω να τη λέω «Παπιδοαστεράκι» ή «μουσικό αστέρι»,  μας μιλάει γι’ αυτήν και τον φανταστικό αυτό μουσικό σταθμό.

Πάντα άκουγα μουσική. Στο αυτοκίνητο, στο σπίτι, στη δουλειά, λίγο πριν τον ύπνο. Ακόμη και το ξυπνητήρι μου με μουσική με ξυπνάει. Το είδος που μου αρέσει πάρα πολύ και ακούω συχνότερα είναι lounge, chill out και γενικώς ατμοσφαιρική μουσική. Γενικώς μου αρέσει η μουσική μου να είναι Best οπότε με τα χρόνια έχω καταλήξει να έχω όλες τις μουσικές συσκευές μου συντονισμένες στον Best Radio 92.6. Ένας από τους βασικότερους λόγους? Η Μαρία Παπιδάκη, που εκτός από τις μουσικάρες, μοιράζεται και το φανταστικό της μυαλό. Ένας υπέροχος άνθρωπος που απολαμβάνεις να ακούς κάθε πρωί! Είμαι τόσο εντυπωσιασμένος που έχω μόνο τα καλύτερα να πω και δε χάνω ευκαιρία να την αναφέρω. Τώρα θα την μάθετε και εσείς.

 

Δ.Ν: Τι σε έκανε να ασχοληθείς με την μουσική επαγγελματικά;

Μ.Π: Με τη μουσική ασχολήθηκα επαγγελματικά γιατί πάντα την αγαπούσα. Έχω σπουδάσει δημοσιογραφία και έχω εργαστεί και σε αυτό το κομμάτι αλλά με τη μουσική απαλύνεται η ψυχή μου οπότε ήταν μονόδρομος! Για να καλύψω τα όποια κενά πάνω στις μουσικές μου γνώσεις εργάστηκα αφιλοκερδώς σε δισκοπωλείο. Είχα την ευκαιρία να ξεκινήσω σε πολύ νεαρή ηλικία στα όμορφα Χανιά τόπο καταγωγής μου, τα υπόλοιπα είναι ιστορία! Όταν μπει το μικρόβιο δεν βγαίνει!

Δ. Ν: Τι μουσική σου αρέσει να παίζεις περισσότερο;

Μ.Π: Μου αρέσει να παίζω ανεβαστική house μουσική στα σετ μου αλλά κάνω και αναδρομές σε classics. Στο ραδιόφωνο επιλέγω φιλικά ως προς το μέσο και την ώρα κομμάτια χωρίς παρωπίδες και περιορισμό.

Δ.Ν: Πόσα χρόνια βρίσκεσαι στον σταθμό και γιατί επέλεξες αυτόν;

Μ.Π: Στον Best βρίσκομαι από το 2001, από την αρχή δηλαδή προερχόμενη από τον θρυλικό Klik fm. Αντιπροσωπεύει την αισθητική μου και νιώθω απόλυτη ελευθερία!

Μια συνέντευξη με ένα αστέρι!

Δ.Ν: Θυμάμαι είχε κλείσει για μια περίοδο. Όλα καλά τώρα πια;

Μ.Π: Ο Best έκλεισε το Νοέμβριο του 2012 από λάθος χειρισμούς του τότε ιδιοκτήτη Αντώνη Λυμπέρη, καθώς κήρυξε πτώχευση η εκδοτική του εταιρεία, ενώ ο σταθμός πήγαινε πολύ καλά οικονομικά, ανεξάρτητα από την κρίση. Ωστόσο μας πήρε η μπάλα... Τον Ιανουάριο του 2016, πήραμε την αυτοδιαχείριση του σταθμού 17 εργαζόμενοι σε όλα τα πόστα και τον τρέχουμε σε συνεργασία με τις Αττικές εκδόσεις που έχουν αναλάβει το εμπορικό μας κομμάτι. Και ναι όλα μια χαρά τώρα αν και οι μισθοί μας είναι κατά πολύ κάτω προκειμένου να υπάρχουμε.

Δ.Ν: Ποιοι άλλοι παίζουν μουσική;

Μ.Π: Στον σταθμό παίζουν τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής και όχι μόνο. Το καθημερινό πρόγραμμα έχει ως εξής: 8-10 Θεοδόσης Μίχος-Νίκη Χαγιά, 10-12 κάνω εγώ, 12-2 Κώστας Γιαννακίδης, 2-4 Ιωσηφίνα Γκιόκα, 4-6 Δημήτρης Παπασπυρόπουλος, 6-8 Εύη Σιδηροπούλου , 8-9 Άννα Μαρία Χαροκόπου, 9-11 Αλέξανδρος Χριστόπουλος, 11-1 Κλεοπάτρα Φυντανίδου και μετά πολλοί παραγωγοί στην επιτυχημένη after hours ζώνη μας, υπό τις οδηγίες του διευθυντή προγράμματος και υπευθύνου για τα μεταμεσονύκτια σετ, Γιώργου Καρκάνη. Τα Σαββατοκύριακα φιλοξενούμε επίσης πολύ γνωστούς παραγωγούς όπως G Pal, Αδριανό Παπαδέα, Γιώργο Σεράγο, Fading Soul, Γιώργο Κυριάκου, Γιώργο Καρατζογιάννη και άλλους.

Δ.Ν: No playlist rule;

Μ.Π:  Όχι, καμία playlist, ελευθερία και εμπιστοσύνη στην αισθητική και τις γνώσεις των ανθρώπων μας.

Δ.Ν: Ποιες μέρες και ώρες παίζεις;

Μ.Π:  Παίζω Δευτέρα  με Παρασκευή 10-12 το πρωί.

Δ.Ν: Από πού αντλείς το κέφι σου κάθε πρωί;

Μ.Π: Μου αρέσει να λέω πως τα πράγματα στη ζωή ζορίζουν όταν το δεδομένο σου γίνεται ζητούμενο. Με αυτό λοιπόν ως αρχή και καθώς αγαπώ πολύ αυτό που κάνω, απαγορεύω στον εαυτό μου να χάνει το κέφι του ραδιοφωνικά τουλάχιστον!

Δ.Ν: Τι σου αρέσει περισσότερο και τι λιγότερο σε αυτό που κάνεις;

Μ.Π:  Μου αρέσει η επαφή και η επικοινωνία με τον κόσμο και πραγματικά δεν βρίσκω λόγο να παραπονεθώ παρά μόνο για κάποιες στιγμές κούρασης μετά από συνεχόμενα βραδινά σετ.

Δ.Ν: Πόσο εύκολο είναι να είσαι ραδιοφωνική παραγωγός;

Μ.Π:  Ο ραδιοφωνικός παραγωγός πρέπει να είναι ένας ενημερωμένος επαγγελματίας, να είναι πάντα σε εγρήγορση για να μη βρεθεί εκτός εποχής και φυσικά να έχει ταλέντο! Μου βγαίνει εύκολα, αν και τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται! Θέλει καθημερινή προετοιμασία, διάβασμα και επίπεδο.

Δ.Ν:  Έχεις «εύκολο κοινό»;

Μ.Π: Το κοινό του σταθμού είναι μοναδικό, δύσκολο, με κριτική μάτια και έτοιμο να σε αποθεώσει ή  να σε ρίξει στα τάρταρα εάν πέσεις σε φάουλ! Τους αγαπώ, νιώθω ότι είναι κάτι σαν οικογένεια πια και τους ευχαριστώ κάθε μέρα για την υπέροχη παρέα!

Δ.Ν: Μπορούμε να σε απολαύσουμε και κάπου αλλού;

Μ.Π:  Εργάζομαι παράλληλα ως κειμενογράφος, εκφωνήτρια και ενίοτε κάνω παρουσιάσεις στη συνδρομητική τηλεόραση nova. Φυσικά από τα 17 μου παίζω μουσική σε όλη την Ελλάδα.

Δ.Ν: Τί άλλο θα ήθελες να πεις στο κοινό του ewoman;

Μ.Π. Στο κοινό του ewoman.gr θα έλεγα... be one of us όπως λέει το motto μας!

Να μην χάνει το κέφι στα δύσκολα γιατί η δημιουργικότητα που αντλείται από την καλή μας διάθεση είναι η καθημερινή κινητήριος δύναμή μας!

 

Απολαυστικότατη μουσική και υπέροχα σχόλια. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται κανείς κάτι περισσότερο για να ξεκινήσει όμορφα η μέρα του. Μόνο το Παπιδοαστεράκι του Best radio 92.6.