Κούλαρε, χαλάρωσε, μια μέρα σαν όλες τις άλλες είναι!

Κούλαρε, χαλάρωσε, μια μέρα σαν όλες τις άλλες είναι

Κόρες ετοιμαστήκατε;

Τι όχι; Μη μου τα αφήσετε όλα για την τελευταία στιγμή,  γιατί το δράμα θα είναι μεγάλο.

Αχ, αχ… και δυο αχ τι να σου κάνουν…

Και ναι,  φτάσαμε πάλι αισίως στην πολυπόθητη γιορτή των ερωτευμένων.

Αλλά εδώ που τα λέμε κι εγώ θα περιμένω το δώρο μου. Ε, πώς να μη βγάλω μια σέλφι με την ορχιδέα, να δείξω βρε αδερφέ στους κόσμους  για πόσες ορχιδέες με αγαπάει ο καλός μου;

Τριαντάφυλλα, γλαδιόλες, κρίνα, αρκουδάκια… Αν και προτιμώ σοκολάτα, γιατί ως γνωστόν ο μικρός εκτός του ότι έρχεται γυμνός,  θέλει και κάλεσμα.

Α! και το σήμα, αυτό με το Χ και το κόκκινο πλαίσιο μην ξεχάσω. Όλα αυτά θα είναι οι πρωταγωνιστές σε ταινίες μικρού μήκους, και εμείς οι ευτυχισμένοι κομπάρσοι, θα νομίζουμε ότι είμαστε προτεινόμενοι για όσκαρ.

Θα χάσουμε το μέτρημα για άλλη μια χρονιά, από τα «σ’ αγαπώ»  που θα κυκλοφορούν σε μονούς και ζυγούς αριθμούς.  Άσε δε, που πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα, να προλάβουμε να είμαστε πρώτοι, μη μας προλάβει καμιά πιο καπάτσα… (για μας τα κορίτσια, αυτό. (Σςς, μην πάρουν μας και είδηση!)

Παντού θα υπάρχουν πινακίδες που θα γράφουν: «Προσοχή, εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος…»  Κι όμως εμείς πάλι θα μιλάμε για κάτι πράγματα μικρά.

Θα κατέβουν χιλιάδες άστρα, το φεγγάρι θα χωριστεί, σε άλλα τόσα μικρά κομματάκια και ο ήλιος, μπορεί και μην ανατείλει, αφού θα τον έχουμε τελειώσει, στα αγαπησιάρικα γλυκόλογα που θα χρησιμοποιήσουμε.

Το άμοιρο YouTube, θα παραδώσει το πνεύμα, μαζί με τα πνευματικά δικαιώματα, και οι ερωτικοί τραγουδιστές όλης της χώρας και μη, θα πρέπει να πάρουν αντιβίωση, λόγω λαρυγγοφαριγγίτιδας, οπότε για άλλη μια φορά θα πλουτίσουμε άλλους, και πολλοί από εμάς θα μείνουμε ταπί και ψύχραιμοι… Εύχομαι μόνο, να μη μας ξεμείνει η καυτή χυλόπιτα για συντροφιά.

Από το πρωί τα κομμωτήρια θα πάρουν φωτιά από τα πιστολάκια, και τα σίδερα, για μπούκλες… Οι λίμες, έτοιμες και ακονισμένες, θα είναι σε θέση μάχης, και τα μόνιμα και μη μανό με τα απαραίτητα στρας, θα φροντίσουν να θαμπώνουν τους άλλους, βλέποντας πρώτα τα χέρια μας, και μετά τους εαυτούς μας. Όλες μα όλες μας, θα έχουμε έως και δυο ντουλάπες « δεν έχω τίποτα να βάλω», οπότε μια μικρή βόλτα στις μπουτίκ, θα μας ηρεμήσει… Κι όλα αυτά μέχρι να ανακαλύψουμε ότι δε ταιριάζει ρε γαμώτο, η γόβα που έχουμε… Ει, και μην τολμήσεις να βάλεις σακάκι απλό ή παλτό… η γούνα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την υποδοχή του έρωτα, άσε να παγώσει αυτός παρέα με το τόξο του, εγώ πάντως θα τη βάλω γιατί θερίζει η γρίπη….

Άφτερ ολλ, ε να μη δούμε και την τάση του μακιγιάζ; Πώς θα κυκλοφορήσουμε; Κραγιόν ματ, μην τρέχουμε και όλη την ώρα στην τουαλέτα, μάσκαρα, ρουζ και ό,τι άλλο προκύψει… Αμάν η ώρα που έχουμε για να ετοιμαστούμε, είναι οριακά λίγη. Και να, τα άγχη και οι υστερίες. Ντους στα πολύ γρήγορα, τόσο που ξέχασες να ανοίξεις το θερμοσίφωνο, και ναι, κάνει την εμφάνισή της στο σαλόνι αρχαία Ελληνίδα θεά, με τα δικά σου χαρακτηριστικά. Τα δάχτυλά σου δε συνεργάζονται, αφού δε λένε να συνέλθουν από την παγωνιά και το καλσόν ζει στιγμές τραγικές στα χέρια σου.

Παρ' όλες τις δυσκολίες, τα καταφέρνεις και ναι, είσαι έτοιμη! Σε πειράζουν βέβαια και λίγο οι ψεύτικες βλεφαρίδες, αλλά το ξεπέρασες.  Αυτό όμως που είναι βαριές και κλείνουν τα βλέφαρά σου, πώς το ονομάζεις; Τα’ παιξες κούκλα μου, αυτό θα σου πω εγώ. Δε φταίει καμιά βλεφαρίδα… 

Κούλαρε, χαλάρωσε, μια μέρα σαν όλες τις άλλες είναι.

Τι  θες τις υπερπαραγωγές; Σαν  τα απλά δεν έχει.

Ένα ποτήρι κρασί, μια γλυκιά κουβέντα, κι ένα χάδι… και λίγο χρόνο μόνοι!

Νάθινκ ελσς, γιατί μπορεί η μέρα να απαιτεί πολλά «σ’ αγαπώ»  που πρέπει να ακούγονται, όμως και τις υπόλοιπες 364 μέρες,  ή και να μην ακούγονται να τα βλέπεις στις πράξεις…

Ακούς; Να χάνεσαι στο μέτρημα, γιατί αγαπώ θα πει χάνομαι.