Ιχθείς: Το αινιγματικό ζώδιο του μήνα

Ιχθείς: Το αινιγματικό ζώδιο του μήνα

Φίλτατη ανήκουσα στον αστερισμό των Ιχθύων,

διανύουμε το μήνα σου: 20 Φεβρουαρίου μέχρι 20 Μαρτίου ευχόμαστε «Χρόνια Πολλά» στο πιο ασαφές ζώδιο. Το δικό σου.

Είναι πολύ δύσκολο να περιγραφεί ένας Ιχθύς,  καθώς είναι όλα και τίποτα ταυτόχρονα.

Για πρώτη εικόνα βλέπουμε ένα ντροπαλό, ευγενικό πλάσμα εσωστρεφές και ευαίσθητο. Μπορεί αυτό να ισχύει,  μπορεί και όχι,  καθώς με εσένα και τον κυβερνήτη σου τον Ποσειδώνα να θολώνει τα νερά,  κανείς δεν είναι βέβαιος αν είσαι θύμα ή θύτης. Μη ξεχνάς ότι διαφόρων ειδών ψαράκια κολυμπούν στις θάλασσες από ακίνδυνα έως καρχαρίες. Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται με μια λέξη. Ζώδιο του νερού με ευμετάβλητες  ποιότητες.

Συνήθως οι Ιχθείς είναι φιλάνθρωποι, συγχωρούν όλους και τα μυστικά σου είναι ασφαλή μαζί τους, είτε επειδή ονειροπολώντας τα ξέχασαν (μνήμη χρυσόψαρου),  είτε επειδή σέβονται όσα τους εμπιστεύτηκες. Σε περίπτωση που ενοχληθούν όμως μέσω συναισθηματικού εκβιασμού τυλίγουν σε μια κόλλα χαρτί όποιον φέρθηκε άσχημα και τον φέρνουν στα όριά του, με τρόπους παρασκηνιακούς που μπορεί να είναι απιστία, κλοπή, ψέματα, ίντριγκες και άλλα τέτοια όμορφα.

Όταν τους καταλάβεις και ρωτήσεις γιατί η πιο πιθανή απάντηση συνοδευόμενη από αλκοόλ στη καλύτερη και στη χειρότερη καλύτερα να μη πω από τι ( γνωστό ότι οι Ιχθείς είναι ζώδιο της αυτοκαταστροφής) θα είναι ένα ψέμα με στόχο να σε κάνει χειρότερα καθώς ξέρει ότι ξέρεις πως σε κοροϊδεύει και συνεχίζει.

Συμβαίνουν και αυτά, οπότε ψαρίνα μου για να νιώσεις πιο καλά σε αυτόν τον πεζό κόσμο που σε πληγώνει με την ασχήμια του, προτείνω για χόμπι να ασχοληθείς με κάτι δημιουργικό ώστε να εκφράσεις όλο το συναίσθημα που κρύβεις εντός σου. Για να κλείσουμε το παρόν, σου παραθέτω και μια μικρή πρόβλεψη για το 2019 αν και ούσα προικισμένη με διαίσθηση, συνήθως έχεις εικόνα τι μέλλει γενέσθαι.

Ο Ποσειδώνας στον Ιχθύ, για εσένα που είσαι γεννημένη γύρω στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου σε αφυπνίζει και σου θεραπεύει ψυχολογικά κατάλοιπα του παρελθόντος. Για όλες τις υπόλοιπες Ιχθείς,  ο Κρόνος στον Αιγόκερω σε τομέα φιλίας και στόχων θα φέρει αλλαγές και ξεκαθάρισμα. Είτε συνεχίζεις με άτομα ή ιδέες που ακολουθείς χρόνια,  είτε αποκόπτεσαι και παίρνεις άλλο δρόμο. Τα ευχάριστα νέα είναι ο Δίας στο Τοξότη. Σχέδια χρόνων θα υλοποιηθούν όπως τα ονειρεύεσαι.

 

  Η Μανδάμ Αστερόεσσα

( ναι είναι η καθαρεύουσα της Αστέρως της τρελής)

σου εύχεται τα καλύτερα.