Δες πως θα αποκτήσεις φανταστικούς κοιλιακούς!

Δες πως θα αποκτήσεις φανταστικούς κοιλιακούς!

Η γυμναστική ήταν για μένα εφιάλτης. Προτιμούσα το χορό. Ευτυχώς βρέθηκε στο δρόμο μου ο κατάλληλος άνθρωπος και με έκανε να την αγαπήσω. Και μέσα από αυτήν να αγαπήσω την αλλαγή στο σώμα μου.

Επειδή όμως δεν είναι εύκολο για τον καθένα να παρακολουθεί Personal συνεδρίες, ο άνθρωπος αυτός θέλοντας να μας δει γυμνασμένους,  θα μας δίνει συχνά οδηγίες ασκήσεων που μπορούμε να κάνουμε και στο σπίτι . Άλλωστε από το τίποτα κάτι είναι και αυτό.

Για φανταστικούς ΚΟΙΛΙΑΚΟΥΣ

Άσκηση 1: ΣΑΝΙΔΑ

Όπως βλέπουμε και στην εικόνα, ξαπλώνουμε μπρούμυτα σε ένα στρώμα και στηριζόμαστε στους αγκώνες με ανοιχτά τα πόδια μας στο άνοιγμα των ώμων. Το κεφάλι μας κοιτάει το στρώμα χωρίς να σκύβουμε. Μένουμε έτσι ακίνητοι για 30’’ δευτερόλεπτα οι αρχάριοι και για όσο αντέχουμε οι προχωρημένοι. Επαναλαμβάνουμε για 3 φορές με διάλειμμα ενδιάμεσα ενάμιση λεπτού. Αυτή η άσκηση γυμνάζει κυρίως τον ορθό κοιλιακό καθώς και άλλες μυϊκές ομάδες όπως γλουτιαίους, δελτοειδείς μύες, πλάτη, βραχίονες και στήθος. Είναι ιδανική άσκηση για τους σταθεροποιητές μύες του σώματος άρα βελτιώνει πολύ τα επίπεδα ισορροπίας μας. Προσοχή οι αγκώνες να βρίσκονται κάτω ακριβώς από το ύψος των ώμων προς αποφυγή τραυματισμού τους. Η σπονδυλική μας στήλη στο ύψος της μέσης να βρίσκεται σε ίδια ευθεία με τον κορμό και όχι να κάνει καμπή προς το έδαφος ώστε να μην υπάρξει τραυματισμός. Βαθμός δυσκολίας άσκησης ανάλογα με το χρόνο 5/10 ως 10/10

 Για φανταστικούς ΚΟΙΛΙΑΚΟΥΣ

Άσκηση 2: ΠΛΑΓΙΟΙ ΚΟΙΛΙΑΚΟΙ

Ξαπλώνουμε σε στρώμα γυμναστικής ανάσκελα έχοντας το ίδιο πόδι και χέρι τεντωμένα και ανασηκωμένα από το έδαφος. Το πέλμα να είναι flex (σαν τσαρούχι). Ανασηκώνουμε αυτά τα δύο μέλη ταυτόχρονα με μία ελαφριά κλίση της λεκάνης προς έσω μεριά του σώματός μας. Μετά από 12 επαναλήψεις αλλάζουμε πλευρά. Με αυτή την άσκηση γυμνάζουμε τους πλάγιους κοιλιακούς μας άρα και τις αντιαισθητικές χειρολαβές μας. Προτείνονται 3 σετ επί 12 επαναλήψεις. Βαθμός δυσκολίας άσκησης 7/10

Για φανταστικούς ΚΟΙΛΙΑΚΟΥΣ

Άσκηση 3: ΕΚΓΥΜΝΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΙΛΙΑΚΩΝ

Ξαπλώνουμε ανάσκελα. Σηκώνουμε τα πόδια από το έδαφος ώστε να σχηματίζουν γωνία περίπου 60 μοιρών και τα κρατάμε εκεί σε όλη τη διάρκεια της άσκησης. Ανασηκώνουμε τον κορμό μας έχοντας τεντωμένα χέρια και δάχτυλα με σκοπό να ακουμπήσουμε τα δάχτυλα των ποδιών μας. Κάνουμε 3 σετ επί 10 επαναλήψεις. Βαθμός δυσκολίας άσκησης 8/10.

Για φανταστικούς ΚΟΙΛΙΑΚΟΥΣ

Ευχαριστούμε τον γυμναστή Mάκη Σταματιάδη, που μας μετέφερε τις γνώσεις του και μας έβαλε στο χώρο του δείχνοντάς μας τις ασκήσεις και αναμένουμε τις επόμενες συμβουλές για ανορθωμένους και σφιχτούς γλουτούς.