Eman says: Εκείνοι οι δήθεν «άντρες» που χαλάνε την πιάτσα

Eman says: Εκείνοι οι δήθεν «άντρες»

Μετά το άρθρο για τις δήθεν «κυρίες», καιρός να γράψω και για τους «κυρίους». Γιατί τα φύλα είναι δύο. Ισάξια, γιατί και τα δύο αποτελούνται από ανθρώπους. Ό,τι υπάρχει στο ένα θα το βρεις και στο άλλο. Ίσως με κάποιες διαφοροποιήσεις, αλλά θα το βρεις.

Επιλεκτικά πάντα, τυχαίνει να έχω περισσότερες φίλες παρά φίλους. Δε μιλάω για απλές γνωριμίες που σίγουρα όλοι μας έχουμε περισσότερες από πολλές. Και σίγουρα δε μιλάω για «φίλους του κοινωνικού δικτύου». Μιλάω για άντρες και γυναίκες που η σχέση μαζί τους έχει περάσει σε άλλο επίπεδο ποιότητας. Αλλά εδώ θα γράψω μόνο για τους άντρες.

Ο λόγος, λοιπόν, που έχω λίγους φίλους είναι απλός και παραπέμπει στον τίτλο.

Είναι λίγοι αυτοί οι άντρες που πραγματικά παραδέχομαι. Ως άνθρωποι. Ως φίλοι. Ως επαγγελματίες. Ως σύντροφοι. Ως σύζυγοι. Ως πατέρες. Ως άντρες.

Δεν είμαι τέλειος. Φυσικά δεν τα ξέρω όλα. Εννοείται ότι έχω κάνει λάθη. Και το χαίρομαι γιατί έχω μάθει από αυτά. Αυτά τα λάθη σε συνδυασμό με πολλούς άλλους παράγοντες όπως η κοινωνικότητά μου όμως, με έχουν κάνει να μπορώ να ξεχωρίσω ευκολότερα τους σωστούς ανθρώπους. Να διακρίνω ευκολότερα τους άξιους ανθρώπους. Τους σωστούς άντρες. Και αυτό δεν το βλέπω μόνο ως άντρας. Αλλά κάνοντας και παρέα μαζί σου. Όποτε μοιράζεσαι τις εμπειρίες σου μαζί μου σε ακούω. Γιατί είμαι φίλος σου, σύντροφός σου ή συνεργάτης σου.
Και φυσικά δεν είμαι ο μόνος.

Δυστυχώς οι περισσότεροι, βέβαια, είναι όπως τους αποκαλώ εγώ «νεάτερνταλ» ακόμη. Ζουν σε άλλες εποχές. Είναι οι «μάγκες» που ρίχνουν «γκόμενες» και καυχιούνται για τις κατακτήσεις τους, αν πραγματικά έχουν και δεν ακούμε μπαρούφες.
Στην περίπτωση που έχουν βέβαια θα είναι και αυτές του ιδίου επιπέδου ή κάποιες «καλές» κοπέλες που πάνε χαμένες. Είναι αυτοί που θα πουν «Eγώ;  Εγώ να βάλω πλυντήριο;». «Εγώ είμαι άντρας». «Η γυναίκα στην κουζίνα». «Η γυναίκα ασχολείται με τα παιδιά». Λες και η γυναίκα δε δουλεύει τώρα πια.
Είναι μαμάκηδες. Είναι λιγούρηδες και σε κοιτάνε σαν ξερολούκουμο.
Πολύ πιθανό να είναι πεινασμένοι και το καταλαβαίνεις γιατί το βλέμμα τους δεν είναι αυτό που σε ευχαριστεί και σε ανεβάζει, αλλά αυτό που σε ξενερώνει και σε κάνει να θες να περάσεις στο απέναντι πεζοδρόμιο.

Αυτοί δυστυχώς είναι πολλοί. Πάρα πολλοί.

Και δυστυχώς με τα ξερά, καίγονται και τα χλωρά.

Γιατί υπάρχουν και άντρες που θα είναι σωστοί. Που είναι ειλικρινείς, ντόμπροι και gentlemen. Σε όλα τα επίπεδα των σχέσεων που αναπτύσσουν. Που θα είναι μεγαλωμένοι να μπορούν να βλέπουν το σωστό αλλά και να βελτιώνονται όταν κάνουν λάθος.
Θα έχουν αναπτύξει τον σεβασμό και την ειλικρίνεια απέναντι στους άλλους. Θα ξέρoυν πώς να συμπεριφερθούν στη γυναίκα τους. Να τη στηρίξουν και να την αγαπήσουν. Θα ξέρουν να δώσουν δύο φορές τον καλύτερό τους εαυτό στην ανάθρεψη του παιδιού τους. Θα έχουν την εμπειρία και τον χαρακτήρα να χρησιμοποιήσουν τη  λογική τους για να παίρνουν τις ιδανικές αποφάσεις για κάθε κατάσταση.

Θα είναι κύριοι. Θα κερδίσουν την εμπιστοσύνη σου. Θα σταθούν δίπλα σου. Ως φίλοι. Ως συνεργάτες. Ως σύζυγοι. Θα κάνουν λάθη, αλλά θα ξέρουν να ζητούν συγγνώμη και να βελτιώνονται. Δε θα είναι τέλειοι γιατί αυτό δεν υπάρχει. Αλλά δε χρειάζεται να υπάρχει κιόλας,  γιατί απλά αρκεί να είναι ιδανικοί. Ιδανικοί για τον φίλο τους, τη γυναίκα τους, τον συνεργάτη τους.

Αν είσαι απογοητευμένη σε διαβεβαιώνω εγώ ότι υπάρχουν εκεί έξω. Δεν είναι όλοι μ@λάκες. Αλλά μην κρίνεις πάρα πολύ γρήγορα γιατί δεν είναι για όλους εύκολο να προσεγγίσουν μια γυναίκα που δεν την ξέρουν καν και μάλιστα με τον τρόπο που προτιμάει αποκλειστικά αυτή. Να σέβεσαι και να συμπεριφέρεσαι σωστά σε όλους, ασχέτως αν σου αρέσει κάποιος ή όχι. Και δε μιλάω για αγενείς προσεγγίσεις.

Αυτούς που δε σε σέβονται ισοπέδωσέ τους γιατί το αξίζουν.

Αλλά οι υπόλοιποι που σου φέρονται σωστά, μην περιμένεις ότι έχουν την υποχρέωση να σου αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες. Και αυτοί μπορεί να έχουν κουραστεί να το κάνουν αυτό. Θέλουν να αναγνωριστούν για αυτό που είναι. Γιατί είναι αληθινοί και τυχερή θα είναι όποια το καταλάβει γρήγορα. Έχε τις κεραίες σου ανοιχτές και μην είσαι προκατειλημμένη. Γιατί μπορεί να περάσουν από τη ζωή σου για δέκα δευτερόλεπτα.
Και μετά να φύγουν. Ή ακόμη χειρότερα, να τους διώξεις.

Στείλε μου ένα mail στην διεύθυνση eman.listens.to.you@gmail.com και θα χαρώ πολύ να ανταλλάξουμε απόψεις, να σχολιάσουμε θέματα που ήδη έχουν δημοσιευτεί, να προβληματιστούμε με άλλα ευχάριστα ή δυσάρεστα, λυμένα ή άλυτα, να σου δώσω κάποια συμβουλή που μπορεί να σε βοηθήσει και μέσω όλων αυτών να εξελιχθούμε και οι δύο.