Eman says: Ζήσε τη ζωή σου τώρα!

Eman says: Ζήσε τη ζωή σου τώρα!

Θέλω να σε πάω στο μέλλον. Στον μελλοντικό σου εαυτό.

Φαντάσου! Είσαι 80 ετών. Ναι 80. Φαντάσου το! Τα κόκκαλά σου πονάνε. Η μέση σου σε ταλαιπωρεί. Δεν βλέπεις καλά. Δεν ακούς πολύ καλά πια. Τα χρόνια έχουν περάσει και φαίνονται στο σώμα σου. Οι αντοχές σου δεν έχουν καμία σχέση με αυτές που είχες κάποτε. Οι επιλογές που έχεις και μπορείς να κάνεις κιόλας, είναι περιορισμένες.

Είσαι σε ένα στάδιο της ζωής σου που δεν σου δίνει περιθώρια για πολλά. Η ζωή που έχεις κάνει μπορεί να σε έχει βοηθήσει και να έχεις προσέξει ώστε να είσαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, αλλά και πάλι, είσαι 80 ετών! Μπορεί να έχεις θέληση να κάνεις πράγματα,  αλλά ξέρεις ότι το σώμα σου δεν θα στο επιτρέψει.

Ένα από αυτά που θα έχεις να κάνεις εύκολα,  είναι να μοιράζεσαι τις αναμνήσεις σου. Θα έχεις να πεις πολλά. Θα μιλάς για τις εμπειρίες που είχες και αυτά που αποκόμισες από αυτές. Εμπειρίες σε μια πληθώρα θεμάτων. Όλοι οι ηλικιωμένοι το κάνουν αυτό. Είναι από τα λίγα που μπορούν να κάνουν πια. Έτσι θα είσαι και εσύ. Και εγώ.

Φαντάσου λοιπόν πολύ καλά ότι βρίσκεσαι με τον μελλοντικό σου εαυτό. Κάποιες από τις εμπειρίες που θα μοιράζεσαι ,τις έχεις ήδη στο μυαλό σου. Και θα αποκτήσεις και άλλες στην πορεία. Εγώ όμως δεν θέλω να εστιάσεις σε αυτές. Δεν θέλω να εστιάσεις σε αυτά που έχεις κάνει. Ούτε σε αυτά που έχεις προγραμματίσει να κάνεις. Ούτε καν σε αυτά που θέλεις σίγουρα να κάνεις. Θέλω να εστιάσεις σε αυτά που στα 80 σου εύχεσαι να είχες κάνει όταν ήσουν μικρότερη. Τότε που μπορούσες. Τότε που δεν είχες σωματικούς περιορισμούς. Τότε που το άντεχε ο οργανισμός σου.

Θα ήθελες να ξυπνάς κάθε πρωί και να πηγαίνεις για τρέξιμο; Φαντάσου ότι στα 80 σου δεν θα μπορείς να το κάνεις. Να κάνεις πεζοπορίες; Να ασχολείσαι περισσότερο με τα παιδιά σου; Να παίζεις περισσότερο από το άθλημα που σου αρέσει; Να ξεκινήσεις ένα καινούριο; Να πας περισσότερα ταξίδια; Να γεμίσεις τις μέρες σου με δραστηριότητες; Να βγαίνεις κάθε βράδυ μέχρι τα ξημερώματα; Δυσκολεύομαι να γράψω περισσότερα γιατί είναι τόσα πολλά! Εγώ απλά προσπαθώ να σου δώσω το έναυσμα για να βρεις τα δικά σου. Γιατί μόνο εσύ μπορείς να τα βρεις. Ποια πιστεύεις είναι αυτά που θα εύχεσαι στα 80 σου να έχεις κάνει;

Τώρα γύρνα πίσω στο παρόν. Δεν είσαι 80 ετών. Οι περιορισμοί της μεγάλης ηλικίας δεν υπάρχουν πια! Είναι σαν να έχεις καταφέρει ένα ταξίδι στον χρόνο όπως στις ταινίες. Και ξέρεις ποιο είναι το καλύτερο; Αυτά που βρήκες ότι θα ήθελες να έχεις κάνει, τώρα μπορείς! Μπορείς να τα κάνεις. Τί περιμένεις;

Μόλις σου δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία. Μια δεύτερη ευκαιρία που κανένας, ποτέ δεν έχει!

Βρες τί πιστεύεις ότι θα ήθελε να έχει κάνει ο 80 ετών εαυτός σου και ίσως τότε να με θυμηθείς…