Η συνταγή της ημέρας: Νηστίσιμο και υγιεινό κέϊκ πορτοκαλιού με επικάλυψη

Η συνταγή της ημέρας: Νηστίσιμο και υγιεινό κέϊκ πορτοκαλιού με σοκολατένια επικάλυψη

Ένα σο-κολασμένο κέϊκ με έντονο άρωμα και γεύση πορτοκαλιού και καρύδας, πολύ υγιεινό, ακόμη και γι' αυτούς που αποφεύγουν τα λευκά άλευρα, αλλά και νηστίσιμο, η συνταγή του ewoman για σήμερα!

Θα το λατρέψετε για την ιδιαίτερη και συναρπαστική γεύση του αλλά και για το πόσο γρήγορα φτιάχνεται, χωρίς να χρειαστείτε μίξερ!

Υλικά:

2 πορτοκάλια μεγάλα

2 κούπες καστανή ζάχαρη

1 κούπα σπορέλαιο

1 κούπα ινδοκάρυδο

1 συσκευασία σταγόνες κουβερτούρας (λευκής ή μαύρης)

1 φακελάκι μπεικιν

2 κούπες αλεύρι καρύδας (ή και γ.ο.χ.)

Για την επάλειψη:

1 κουβερτούρα

2 κ.γ. σπορέλαιο

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά και κόβουμε στα τέσσερα τα πορτοκάλια! Το ένα με τη φλούδα του και το άλλο καθαρισμένο.

Η συνταγή της ημέρας: Νηστίσιμο και υγιεινό κέϊκ πορτοκαλιού με σοκολατένια επικάλυψη

Τα χτυπάμε στο μπλέντερ τόσο ώστε να μη λιώσουν εντελώς, καθώς θέλουμε να έχει κομματάκια μέσα και ρίχνουμε το μείγμα σε μια λεκάνη! Έπειτα χτυπάμε στο μπλέντερ τη ζάχαρη με το σπορέλαιο, μέχρι να έχουμε μια ωραία παχύρευστη κρέμα και τα ρίχνουμε και αυτά στη λεκάνη με τα πορτοκάλια

Η συνταγή της ημέρας: Νηστίσιμο και υγιεινό κέϊκ πορτοκαλιού με σοκολατένια επικάλυψη

κι ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά κι έπειτα προσθέτουμε το ινδοκαρυδο, τις σταγόνες σοκολάτας και το αλεύρι!!

Η συνταγή της ημέρας: Νηστίσιμο και υγιεινό κέϊκ πορτοκαλιού με σοκολατένια επικάλυψη

Λαδώνουμε καλά τη φόρμα και ψήνουμε στους 170 ο C (πάνω κάτω αντιστάσεις για 1 ώρα περίπου, ή στον αέρα για 45-50'), τόσο ώσπου να βγαίνει στεγνό το μαχαίρι ή η οδοντογλυφίδα. Προσοχή να μην το παραψήσετε και σφίξει...

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί κι ανακατεύουμε με το σπορέλαιο. Περιχύνουμε το κέϊκ

Η συνταγή της ημέρας: Νηστίσιμο και υγιεινό κέϊκ πορτοκαλιού με σοκολατένια επικάλυψη

και απολαμβάνουμε...

Η συνταγή της ημέρας: Νηστίσιμο και υγιεινό κέϊκ πορτοκαλιού με σοκολατένια επικάλυψη

Καλή απόλαυση!!!

Tip:

Μπορείτε ν' αντικαταστήσετε την καστανή ζάχαρη με ζάχαρη καρύδας, ενώ αν δε σας αρέσει η τόσο έντονη γεύση καρύδας, μπορείτε ν' αντικαταστήσετε το αλεύρι καρύδας με αλεύρι για όλες τις χρήσεις!