Υπάρχουν και αυτές οι γυναίκες που ξεχωρίζουν!

Υπάρχουν και αυτές οι γυναίκες που ξεχωρίζουν!

Έχουμε αφιερώσει πολλά κείμενα στους άντρες παλαιάς κοπής, αυτούς τους λίγους και σπάνιους που κυκλοφορούν ανάμεσα στους πολλούς και ξεχωρίζουν με το ήθος, τους τρόπους και την εντιμότητά τους.

Τους έχουμε υμνήσει ξανά και ξανά και πολύ καλά κάναμε, μια και τους αξίζει η κάθε λέξη που γεννάται από την πένα μας, γιατί όποια γυναίκα έχει την τιμή να μονοπωλεί το ενδιαφέρον ενός τέτοιου άντρα, έχει την τιμή να αισθάνεται γυναίκα, με μια εντελώς διαφορετική έννοια από αυτή που έχουμε συνηθίσει.

Όμως αυτό το κείμενο, είναι αφιερωμένο στη γυναίκα που δε μοιάζει με αυτές της εποχής. Ναι κύριοι, κι όμως υπάρχουν, μα είναι εξίσου δυσεύρετες και σπάνιες.  Έχουν παιδεία, στέκονται διακριτικά και υποστηρικτικά δίπλα στο σύντροφό τους  και τον θαυμάζουν, δεν τον ανταγωνίζονται. Ξέρουν από όρια καθώς και την ανάγκη για προσωπικό χώρο, χωρίς να χρειάζεται προσδιορισμός.  

Θηλυκά, με δυναμικό βλέμμα, που δε σταματούν ποτέ να εξελίσσονται ως άνθρωποι.

Που δεν τους αρέσει η στασιμότητα, που πιστεύουν ότι η ζωή είναι μια συνεχής εξέλιξη.  Σέξυ και γοητευτικές, μα όχι προκλητικές, τόσο, ώστε να ξελογιάσουν μόνο τα δυο μάτια που τους ενδιαφέρουν και όχι όλου του αντρικού πληθυσμού. Τόσο, που να σου γεννάνε εικόνες μέσα στο μυαλό μόνο με ένα βλέμμα. Δε χαρίζουν το σώμα τους, μα το προσφέρουν σ’ εκείνον που θα παρακινήσει το μυαλό τους. Δεν το παίζουν φεμινίστριες και θέλουν κάποια πράγματα να γίνονται παραδοσιακά. Τους αρέσει να φροντίζουν τον άνθρωπό τους. Δεν κάνουν ξεπέτες γιατί σέβονται τον εαυτό τους.

Αυτές τις γυναίκες, δε τις συναντάς στα μπαρ. Αυτές οι γυναίκες προσβάλλονται όταν τις λιγουρεύονται, αισθάνονται πως τις υποτιμούν όταν δεν τις επιλέγουν για το μυαλό και την ευφυία τους. Λογικές και ώριμες, σε καμία περίπτωση δεν τις χαρακτηρίζεις γυναικούλες.  

Επιλέγουν  μόνο «Έναν» και τον κάνουν να αισθάνεται ασφάλεια, σταθερότητα, περηφάνια που τις έχουν.

Δεν είναι μικροπρεπείς. Ποτέ δε θα μαλώσουν, μα θα συζητήσουν τους προβληματισμούς τους δείχνοντας κατανόηση και πάντα με  καλή διάθεση. Εμπιστεύονται τον άνθρωπό τους και τον γεμίζουν ψυχική ηρεμία.

Είναι πάντα θετικές και  δίνουν την αίσθηση ότι άσχετα αν φορούν γόβες, πατάνε γερά στη γη.

Αυτές οι γυναίκες υπάρχουν, μα δεν τραβούν την προσοχή με τα ρούχα τους, δεν θέλουν κάτι τέτοιο άλλωστε. Αυτές οι γυναίκες με τη δυνατή προσωπικότητα και το αδάμαστο πνεύμα, δε θα χαλάσουν το χρόνο τους για κάποιον που δεν θεωρούν ότι αξίζει.  Αν λοιπόν σε επιλέξει μια τέτοια γυναίκα, θεώρησέ το σαν την πιο μεγάλη, προσωπική σου νίκη.