Η The Body Shop στηρίζει 25 χρόνια τις γυναίκες και το γιορτάζει

Η The Body Shop στηρίζει 25 χρόνια τις γυναίκες και το γιορτάζει

Η εταιρία The Body Shop  μετρώντας 38 χρόνια στο χώρο της περιποίησης και τη ομορφιάς συνεχίζει να επιτελεί τον πρωταρχικό της στόχο από το ξεκίνημά της. Η ιδρύτρια της εταιρίας Dame Anita Roddick, περιβαλλοντολόγος και αγωνίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ήταν της φιλοσοφίας οι επιχειρήσεις να δρουν με γνώμονα το κοινό καλό. Και κατάφερε να το κάνει πραγματικότητα. Η εταιρία στηρίζει ανθρώπους που έχουν ανάγκη και ενισχύει τις γυναίκες σε περισσότερες από 20 χώρες μέσα από το πρόγραμμα Εμπόριο με κοινότητες

«Πιστεύω ότι τώρα είναι σημαντικό από ποτέ για τις επιχειρήσεις να κάνουν μία ηθική διαχείριση. Η δουλειά για τη δουλεία δεν θα έπρεπε να είναι για τα χρήματα, θα έπρεπε να είναι για το κοινό καλό. Όχι για την προσωπική απληστία.»- Anita Roddick

ownerbody-ewoman

Η ιδρύτρια του brand Dame Anita Roddick έξω από ένα μαγαζί το 1989

Τι είναι το πρόγραμμα με κοινότητες

bodyss-ewoman

Από το 1987, η εταιρία προμηθεύεται φυσικά συστατικά και αξεσουάρ συνεργαζόμενη με κοινότητες παγκοσμίως. Όλα τα συστατικά παράγονται παραδοσιακά με την μεγάλη εμπειρία των ντόπιων. Τα οφέλη από το πρόγραμμα είναι πολλά:

bodys-ewoman

 

        • κοινωνικά και εκπαιδευτικά προγράμματα για τις κοινότητες
        • ικανοποιητικοί μισθοί για τις γυναίκες που συνεργάζονται
        • οικονομική ανεξαρτησία στις γυναίκες και αναγνώριση από την κοινότητά τους
        • Αειφόρος ανάπτυξη της επιχείρησης και όφελος για το περιβάλλον

 

Με ειδικό κονδύλιο στον συνεταιρισμό Northern Ghana Company Action Fund(NOGCAF):

        • σχολεία
        • κέντρα υγείας
        • καθαρό πόσιμο νερό,
        •  χώροι υγιεινής
        • χώροι αποθήκευσης για τους καρπούς καριτέ
        • 49.000 άνθρωποι ωφελούνται.

 

Το πολύτιμο βούτυρο καριτέ

thebodyshop1-ewoman

Tungteiya Womens Association –Γκάνα: Η εταιρία συνεργάζεται με τον συνεταιρισμό από το 1994. Οι γυναίκες είναι 640 και μάλιστα βγάζουν 390 τόνους βούτυρο από αυτό τους πολύτιμους καρπούς του δέντρου καριτέ  το χρόνο. Η διαδικασία παραγωγής είναι πολύπλοκη. Το προϊόν παράγεται παραδοσιακά και περνά από 18 στάδια. Αυτό είναι και το μυστικό για την εξαιρετική ποιότητά του.

Το βούτυρο καριτέ ή αλλιώς ‘ο χρυσός των γυναικών’, είναι γνωστό για τις εξαιρετικές ενυδατικές και θρεπτικές του ιδιότητες. Είναι πλούσιο σε λιπαρά και βιταμίνες Α και Ε. Οι γυναίκες στη Δυτική Αφρική γνωρίζουν το μυστικό εδώ και αιώνες. Το χρησιμοποιούν για την ξηροδερμία από τους ανέμους της Σαχάρα.

Πώς χρησιμοποιείται

thebodyshop2-ewoman

Η σειρά της The Body Shop για όλο το σώμα ικανοποιεί όλες τις ανάγκες μας σε ενυδάτωση και θρέψη.

 Ακολούθησε τα παρακάτω απλά βήματα για άμεσα αποτελέσματα:

  1. Shea Butter Richly Replenishing Shampoo για βαθειά ενυδάτωση στην τρίχα. 1-2 φορές την εβδομάδα αν έχεις λεπτή τρίχα και όσες φορές θέλεις αν έχεις κανονικά μαλλιά.

     

  2. Shea Richly Replenishing Conditioner για προστασία από την ψαλίδα και επανόρθωση στα βαμμένα μαλλιά. Βαθειά ενυδάτωση και απλότητα.

 

  1. Shea Butter Richly Replenishing Hair Mask  για βαθύτερη ενυδάτωση και θρέψη. Χρησιμοποίησε το είτε σε νωπά ή στεγνά μαλλιά κάνοντας ελαφρύ μασάζ από το τριχωτό μέχρι τις άκρες των μαλλιών σου. Άφησε την μάσκα    5-10’ ή και όλο το βράδυ για καλύτερα αποτελέσματα. Ύστερα ξέβγαλε καλά.

 

  1. Shea Exfoliating Sugar Body Scrub για απολέπιση. Άπλωσε το scrub σε όλο το σώμα και ειδικά στα ξηρά σημεία όπως γόνατα, αγκώνες, φτέρνες. Έτσι, απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα και η επιδερμίδα σου γίνεται αισθητά πιο λεία και ενυδατωμένη.

 

  1.  Shea Shower Cream για το ντους. Προσφέρει ενυδάτωση και αναζωογόνηση της επιδερμίδας.

     

  2. Must το Shea Butter. Οι χρήσεις του είναι πάρα πολλές: σώμα, πρόσωπο, χείλη, μαλλιά. 100% βούτυρο καριτέ σε στερεά μορφή. Υφή βελούδινη, θρέφει εντατικά και λιώνει στο σώμα.

 

  1. Shea Butter Lotion για ενυδάτωση σε πιο ελαφριά υφή ενώ προτίμησε το Shea Nourishing Body Butter με πιο πλούσια υφή και ενυδάτωση στο σώμα που διαρκεί 72 ώρες.

 

  1. Shea Hand Cream για απαλά και ενυδατωμένα χέρια. Γρήγορη απορρόφηση, ελαφριά υφή και υπέροχο άρωμα από το βούτυρο καριτέ.

 

  1. Shea Lip Butter για χείλη απαλά και λεία.

Η πρωτοβουλία της εταιρίας υπερασπίζεται και ενισχύει τα δικαιώματα των γυναικών που ζουν σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα σε υπανάπτυκτες και αναπτυσσόμενες χώρες. Γιατί όλες οι γυναίκες πρέπει έχουν ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα. Παράλληλα, όταν οι γυναίκες είναι ανεξάρτητες , βοηθούν την οικογένεια τους- φαγητό, ρούχα, υγιεινή, εκπαίδευση. Έτσι, όλοι επωφελούνται. Επιπλέον,  οι γυναίκες αυτές  μεταχειρίζοντας την πρώτη ύλη  με φυσικό τρόπο παίζουν σημαντικό ρόλο στην βιωσιμότητα και την αειφόρο ανάπτυξη. Έτσι οι επιχειρήσεις μπορούν να συνεισφέρουν έμπρακτα στην κοινωνία  αλλά και στο περιβάλλον. Σκέψου ότι μία αγορά σου στηρίζει χιλιάδες γυναίκες και δεκάδες κοινότητες σε όλο τον κόσμο. Το εμπόριο με τις κοινότητες είναι ένα λαμπρό παράδειγμα πώς μπορούμε να καταργήσουμε το επιχειρησιακό κατεστημένο και να το αλλάξουμε προς το καλύτερο.