Παγκόσμια ημέρα ύπνου: Tips για να κοιμάστε καλύτερα

Παγκόσμια ημέρα ύπνου: Tips για να κοιμάστε καλύτερα(pinterest)

Παγκόσμια ημέρα ύπνου, σήμερα, και μιας και, κατά γενική ομολογία, είμαι πρωταθλήτρια του είδους, είπα να σας γράψω. Είμαι εγώ που μπορώ να κοιμηθώ όπου κι αν με ακουμπήσεις και οποιαδήποτε στιγμή! 

Ύπνος. Ύψιστο, κι αυτό, αγαθό. Δώρο Θεού, σου λέει. Τις ώρες που νιώθετε το σώμα σας να καταρρέει, ονειροπολείτε στη δουλειά σας και φτιάχνετε την όμορφη εικόνα του δωματίου σας. Την ιδανική εκείνη ώρα που θα χωθείτε στο κρεβάτι σας, κι όλα γύρω σας θα σταματήσουν να γυρνάνε. Θα είστε εσείς και το μαξιλάρι σας. 

Αλήθεια, όμως, ξέρετε μερικά μυστικά για να κοιμηθείτε γρηγορότερα αλλά και καλύτερα; 

Στην εποχή του έντονου άγχους και των γρήγορων ρυθμών, τη θέση του ύπνου και της χαλάρωσης, έχει πάρει το στριφογύρισμα και οι συνεχόμενες σκέψεις για να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που παιδεύουν τον καθένα. Γι' αυτό κι εγώ, έχοντας κάνει μια καλή έρευνα, αλλά κι έχοντας δοκιμάσει μετά από μια περίοδο έντονου άγχους, τα πάντα, έχω να σας πω μερικά tips.

Tips, λοιπόν, για να κοιμάστε καλύτερα:

1. Σταθερό ωράριο. Τώρα θα μου πείτε "Μωρέ τι μας λες;", αλλά το να έχετε ένα σταθερό ωράριο στον ύπνο σας είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του. Ακόμη κι αν πρόκειται για μεταμεσονύχτιο ωράριο. Ναι! Αν κοιμάστε στις 2 για παράδειγμα, προσπαθήστε να τηρείτε, τουλάχιστον για 4-5 μέρες της εβδομάδας το ωράριο αυτό. 

2. Τηρήστε το 8ωρο. Είναι το πρώτο που θα διαβάσετε και θα σας το πει και κάθε ειδικός που ίσως αποφασίσετε να επισκεφθείτε. Το 8ωρο είναι απαραίτητο για να γεμίσουν οι μπαταρίες σας. Είναι όσο χρειάζεται ένα σώμα για να νιώσει ξεκούραστο. Αν, λοιπόν, είστε ξενύχτες (δίχως λόγο, εννοώ, γιατί αν είστε γονείς, ξέρω θα με μουτζώνετε), κόψτε τα και διορθώστε το ωράριο σας.

3. Κλείστε τα κινητά. Η οθόνη του κινητού σας, με το έντονο αυτό φως που εκπέμπουν οι κρύσταλλοι, είναι εθιστική και αυτό το έχουν αποδείξει έρευνες κι έρευνες. Συνεπώς, ακόμη κι αν θέλετε να κοιμηθείτε, αλλά παίζετε με το κινητό σας, δε θα τα καταφέρετε. Δοκιμάστε 5 λεπτά πριν ξαπλώσετε να έχετε αφήσει το κινητό. Θα έχετε βοηθήσει έτσι το μυαλό σας να ηρεμήσει λιγάκι, κι οι παλμοί θα έχουν πέσει αρκετά από την υπερένταση που ίσως έχει προκληθεί.

4. Σκεφθείτε κάτι ευχάριστο που συνέβη μέσα στη μέρα. Δυστυχώς, πλέον τα προβλήματα έχουν κατακλύσει τη ζωή μας. Έντονο στρες, δυσκολίες στη δουλειά και στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας, δε μας επιτρέπουν να κάνουμε ευχάριστες σκέψεις. Τη στιγμή, όμως, που πέφτετε στο κρεβάτι, και που καμία λύση δεν μπορεί να βρεθεί, για ποιο λόγο να δημιουργήσετε αυτήν την ταραχή στο μυαλό. Όταν ξαπλώνετε, χρειάζεστε σταθερούς παλμούς ώστε να βοηθηθείτε.

Αυτά ξέρω, αυτά δοκίμασα και με αυτά πορεύομαι.
Υπναράδες και μη, λοιπόν, σας εύχομαι καλόν ύπνο.