Η συνταγή της ημέρας: Νηστίσιμα σκαλτσούνια με λουκούμι

Η συνταγή της ημέρας: Νηστίσιμα σκαλτσούνια με λουκούμι

Υπέροχα νηστίσιμα σκαλτσούνια με λουκούμι , η συνταγή του ewoman για σήμερα!

Ένα γλύκισμα που έχει έντονο άρωμα γιαγιάς και παιδικής αθωότητας...

Αγαπημένο γλυκάκι, όλες τις εποχές, με λίγα υλικά, ιδανικό για τις ημέρες της νηστείας και όχι μόνο!

Υλικά για 30 σκαλτσούνια (περίπου)

Για τη ζύμη:

1/2 κιλό λουκούμια σε μπουκίτσες

1 φλ. τσ. σπορέλαιο

1 φλ. πορτοκάλι χυμό

1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

2-3 βανίλιες

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

λίγο κονιάκ

Για το πασπάλισμα:

λίγο ανθόνερο για το ράντισμα

3/4 φλ. τσ. ζάχαρη άχνη + 2 βανίλιες

Εκτέλεση:

Χτυπάμε καλά με το μίξερ, το σπορέλαιο, το χυμό και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το κονιάκ, το ξύσμα, το μπέικιν, τις βανίλιες και το αλεύρι σταδιακά και ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε μια μαλακή κι εύπλαστη ζύμη.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 30 κομμάτια. (περίπου). Απλώνουμε σε στρογγυλό σχήμα κάθε κομμάτι ζύμης στην παλάμη μας και βάζουμε στο κέντρο από 1 λουκούμι και κλείνουμε καλά τη ζύμη, πιέζοντας τις άκρες, δίνοντας σχήμα μισοφέγγαρου.

Τοποθετούμε τα σκαλτσούνια στο ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 30-35' σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 ο C μέχρι να ροδίσουν.

Τα βγάζουμε από το φούρνο και όταν κρυώσουν, τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη που έχουμε ρίξει τις βανίλιες για περισσότερο άρωμα.

Η συνταγή της ημέρας: Νηστίσιμα σκαλτσούνια με λουκούμι

Tips:

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα λουκούμια με μαρμελάδα.

Επίσης τους πηγαίνουν πολύ οι ξηροί καρποί!

Η συνταγή της ημέρας: Νηστίσιμα σκαλτσούνια με λουκούμι

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!