Αγαπημένες σειρές των 90’s που θα μας ταξιδέψουν σε μιαν άλλη εποχή

Αγαπημένες σειρές των 90’s που θα μας ταξιδέψουν σε μιαν άλλη εποχή

Η δεκαετία του 90 αποτελεί ορόσημο για πλήθος πραγμάτων, καθώς αποτέλεσε  άμεσα μεταβατικό στάδιο για την εισαγωγή στη νέα χιλιετία (όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν τότε), ενώ παράλληλα συντέλεσε και στο να πραγματοποιηθούν τηλεοπτικά διαμάντια που έχουν αφήσει την πνευματική τους παρακαταθήκη μέχρι και σήμερα.

Η τηλεοπτική δημιουργία συνάντησε για πρώτη φορά την γυναικεία σεξουαλική απελευθέρωση με το Sex and the City να πιάνει αστρονομικά νούμερα τηλεθέασης και να γίνεται σημείο αναφοράς για την κάθε γυναίκα μέχρι και σήμερα. Όμως το ζήτημα δεν σταματά εκεί,  καθώς διάφορες ακόμα σειρές που λατρέψαμε ή που λατρεύαμε να μισούμε, ξεκίνησαν τη χρυσή εκείνη δεκαετία και δεν είναι λίγες εκείνες που συνέχισαν και με το νέο millennium.

Beverly Hills 90210

Δε θα μπορούσε παρά να είναι πρώτο στη λίστα μας, ειδικά μετά το ξαφνικό και τόσο λυπηρό γεγονός της απώλειας του πολυαγαπημένου μας ηθοποιού Luke Perry. Ο τηλεοπτικός Dylan αποτέλεσε πλατωνικό έρωτα κάθε έφηβης και μετέπειτα γυναίκας, που ονειρευόταν το κακό παιδί πάνω στη μηχανή του να την διεκδικεί με πάθος και μελαγχολικό βλέμμα. Η είδηση του ξαφνικού θανάτου του, στοίχισε σε εκατοντάδες γυναίκες ανά τον κόσμο που ευχόντουσαν κρυφά να είχαν βρει τον δικό τους Dylan McKay. Η σειρά ακολουθεί τι ζωές μιας παρέας εφήβων που οδεύουν προς την ενηλικίωση και περνούν τα δικά τους δράματα μέσα από δυνατές σχέσεις φιλίας και έρωτα. Μαθαίνουν να ισορροπούν ανάμεσα στα θέλω και τα πρέπει τους, ενώ παράλληλα θίγουν ουσιώδη κοινωνικά ζητήματα όπως ο ρατσισμός, η ομοφοβία, η σεξουαλική παρενόχληση και πολλά άλλα. Μια σειρά με κοινωνικούς προβληματισμούς και ουσιαστικό λόγο πάνω σε θέματα που ταλανίζουν διαχρονικά την κοινωνία, μπορεί να χαρακτηριστεί απλά απολαυστική και δικαίως κατέχει την πρώτη θέση στο άρθρο αλλά και στις καρδιές μας.

Charmed

Ίσως μια από τις πρώτες σειρές που κατάφεραν να συνδέσουν το μεταφυσικό με την καθημερινότητα, ακλουθώντας τις ζωές τριών μαγισσών κατά τα τέλη της δεκαετίας του 90’ στην Αμερική. Έχοντας να αντιμετωπίσουν τα ενδοοικογενειακά τους προβλήματα, οι αδερφές Χάλιγουελ που είχαν απομακρυνθεί για χρόνια εξαιτίας μιας ανούσιας κόντρας, έρχονται κοντά μετά το θάνατο της μητέρας τους και ανακαλύπτουν πως διαθέτουν κάτι μαγικό. Ο δεσμός που τις συνδέει είναι κάτι παραπάνω από οικογενειακός,  καθώς οι τρεις τους αποτελούν τις ισχυρότερες μάγισσες του κόσμου, ικανές να σώσουν το σύμπαν από την απόλυτη καταστροφή. Η Πρού, η Πάιπερ, η Φοίβη και αργότερα η Πέιτζ, αποτελούν τη δύναμη των τριών και χρησιμοποιώντας την μας μαγεύουν  μέσα από συνεχείς αγώνες για το γενικό καλό, οι περισσότεροι εκ των οποίων διαδραματίζονται εντός της πατρικής τους έπαυλης σε κλασικούς αμερικάνικους ρυθμούς.

Friends

Το έχουμε πει και θα το ξαναλέμε πάντα, λατρεύουμε τις παρέες φίλων που κρατούν για περίπου μια ολόκληρη ζωή. Υπό αυτό το πρίσμα, κάθε σειρά που μας έχει κερδίσει αποτελεί έναν αντικατοπτρισμό ισχυρών δεσμών φιλίας,  τόσο μπροστά όσο και πίσω από τις κάμερες. Τα πολυαγαπημένα και πολύ ιδωμένα φιλαράκια, περνούν μια δεκαετία της ζωής τους μένοντας μαζί και στα καλά και στα άσχημα, αντιμετωπίζοντας τη ζωή και τα προβλήματα με πολύ χιούμορ, πολύ καφέ και έναν τεράστιο πορτοκαλί καναπέ. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο να ζεσταίνει τα κυριακάτικα μεσημέρια μας, από τα κρύα ανέκδοτα του Chandler, την εμμονική με την καθαριότητα Monica, το απόλυτα σικάτο στυλ της Rachel, την τρυφερότητα του Ross, την απολαυστική ιδιορρυθμία της Phoebe και τον διάχυτο ερωτισμό του Joey.