Στις 5,6 & 7 Απριλίου γινόμαστε «Ήρωες»

Στις 5,6 & 7 Απριλίου γινόμαστε «Ήρωες»

Μήπως ήρθε ο καιρός να γίνουμε ήρωες; Τι θα πει όμως ήρωας;

Αν ρωτήσεις ένα παιδί θα σου πει τον Batman και την παρέα του, γιατί τα παιδιά θεωρούν ως κύριο χαρακτηριστικό του ήρωα κάποιον που σώζει ανθρώπους και έχει υπερδυνάμεις, όπως η ικανότητα να υπερνικά τα πάντα ή να πετά.

Αν ρωτήσεις γενικά, θα ακούσεις απαντήσεις όπως ο πυροσβέστης, ο αστυνομικός και ο οποιοσδήποτε έκανε καλό κάποια χρονική στιγμή. Ήρωας είναι και ο στρατιώτης, που αντιμετωπίζει τον κίνδυνο, με εξαιρετικό θάρρος, τόλμη και γενναιότητα.

Στο σχολείο μαθαίνουμε ότι ήρωας χαρακτηρίζεται το πρόσωπο που έχοντας έρθει αντιμέτωπο µε ένα σοβαρό πρόβληµα, δυσκολία ή σύγκρουση, επιδεικνύει αρετές όπως γενναιότητα, αυτοθυσία, σοφία, ευαισθησία στις ανάγκες των άλλων και τοποθετεί το κοινό συμφέρον ψηλότερα από το ατοµικό. Είναι ένα πρόσωπο που αξίζει να θαυµάζει και να τιµά κανείς. Γιατί μεγαλώνοντας το ξεχάσαμε;

Εγώ θα μιλήσω ειδικά, γιατί για μένα ήρωας είναι ο άνθρωπος που βρίσκει τη δύναμη και παλεύει καθημερινά ενάντια στη φτώχεια, στην αρρώστια και γενικά σε οποιοδήποτε σαρωτικό εμπόδιο εμφανιστεί στη ζωή του.

Για έναν τέτοιο ήρωα, τη Βέρα Αναστασάκου, διοργανώνεται ένα πολύ ξεχωριστό φεστιβάλ στις 5,6 & 7 Απριλίου, στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα στον Κεραμεικό.(www.facebook.com/events/561624431017007/)

75 καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους για την υποστήριξη της θεραπείας της Βέρας, η οποία αποτελεί τον “Ήρωα μέσα μας!”.

Η Βέρα είναι μία ηρωίδα της σύγχρονης εποχής η οποία μάχεται με θάρρος, στωικότητα, αισιοδοξία και ελπίδα από το 2013 με τον καρκίνο. Για να αντιμετωπιστεί η πρόσφατη θεραπεία για τον καρκίνο που της σύστησαν οι γιατροί, η οποία ονομάζεται (cyberknife) και η οποία λαμβάνει χώρα μόνο σε ιδιωτικά θεραπευτήρια, απαιτείται ένα σεβαστό χρηματικό ποσό (3.300€). Οι φίλοι της λοιπόν, αμέσως κινητοποιήθηκαν και διοργανώνουν αυτό το τριήμερο φεστιβάλ, που αποτελεί μία γιορτή για τη ζωή με απώτερο στόχο τη συγκέντρωση των χρημάτων για τη θεραπεία της Βέρας. 

Η Βέρα, ακόμη και μετά από πέντε χειρουργεία και αμέτρητες χημειοθεραπείες, αντιμετωπίζει τη ζωή σαν μια μεγάλη γιορτή. Νομίζω ότι είναι καλύτερο να σας τα πει η ίδια μέσω του μηνύματος της στο YouTube.

 

 

Το 1972 ο Γιώργος Ζαμπέτας τραγούδησε «ο Θάνατος είν’ έξοδο κι ο Τζακ σε αδιέξοδο», σε στίχους του Θεοδόση Άθα, για τον άστεγο Τζάκ, που πέθανε στη Νέα Υόρκη από το κρύο, και τον άφησαν στο χιόνι, καθώς δεν υπήρχαν λεφτά για την κηδεία.

Η Βέρα αναφέρει σχετικά: «Από τότε τα πράγματα άλλαξαν πολύ… Σήμερα, το έτος 2019, στη μικρή & μεγάλη αυτή χώρα, εγώ δεν είμαι σε αδιέξοδο, όμως το cyberknife είναι ένα μεγάλο έξοδο!!! Δεν ένιωσα πως θα έχω την τύχη του άτυχου Τζακ, γιατί ζήτησα τη βοήθεια των φίλων μου οι οποίοι και έσπευσαν στη δημιουργία του φεστιβάλ. Είμαι η μετεμψύχωση του Τζακ; Ποιος ξέρει … Αν πιστέψουμε πως όλα είναι δυνατά, μπορεί και να τον δούμε στο φεστιβάλ!»

Και τελειώνει αυτό το μάθημα ζωής λέγοντας μας, « "Ο ήρωας μέσα μας" τολμά. Είναι μάγος στις ενάρξεις και ποιητής της περιπέτειας. Τολμά γιατί δε θέλει τίποτα να τον εμποδίζει. Toυ εύχομαι να συνεχίσει να έχει την χαρά της θέλησης, του στόχου, του ονείρου & της ζωής του! Εύχομαι αυτό το φεστιβάλ να γίνει θεσμός ώστε να μην είναι κανείς μόνος στη χαρά ή στην ανάγκη!»

Ας ανακαλύψουμε την ηρωική συμπεριφορά που κρύβεται μέσα μας και στις 5,6 & 7 Απριλίου ας γίνουμε ήρωες για την Βέρα.

Φωτογράφοι, Ζωγράφοι, Ηθοποιοί, Μουσικοί, Εικαστικοί, Επιστήμονες, Μαγείρισσες, Χειροτέχνες, Οργανωτικά Μυαλά, Ρεφλεξολόγοι, Ψυχολόγοι, Παιδαγωγοί, Performers, Χορευτές, Γυμναστές, Κουκλοπαίχτες, Σκηνοθέτες, Βιβλιόφιλοι, Ομάδες και Συλλογικότητες θα παρουσιάσουν μία σειρά έργων και δρώμενων σε ένα πολύ-φεστιβάλ για όλα τα ενδιαφέροντα και για έναν πραγματικά ανθρώπινο σκοπό.

Η συμμετοχή στις δραστηριότητες του Φεστιβάλ είναι ελεύθερη και θα υπάρχει προαιρετική δυνατότητα υποστήριξης της θεραπείας της Βέρας Αναστασάκου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ έχει ως εξής:

par-ewoman

sab

ky-ewoman

fou