Ερωτευτείτε, αγαπηθείτε και ξεκινήστε ξανά το σεξ!

Ερωτευτείτε, αγαπηθείτε και ξεκινήστε ξανά το σεξ!

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στην Washington Post, το ποσοστό σεξουαλικής αδράνειας για το 2018 ήταν απογοητευτικό. Ένας στους τέσσερις άνδρες δεν είχε καμία σεξουαλική επαφή εντός του προηγούμενου έτους, ενώ οι γυναίκες φαίνεται να είναι ελαφρώς πιο δραστήριες. ( Με ποιον κάνουν σεξ εφόσον τα ποσοστά είναι διαφορετικά είναι ένα καλό ερώτημα..!)

Αυτό που επίσης μειώθηκε, είναι και η συχνότητα αυτών - των λίγων- που κάνουν σεξ. Διότι με το να κάνεις σεξ μια φορά το μήνα, δε λέγεσαι και ιδιαίτερα ενεργός χρήστης.

Πέρα όμως από τα στατιστικά, η διαπίστωση ότι το σεξ έχει μειωθεί, είναι πλέον προφανής.

Σίγουρα όλοι έχουμε ακούσει ιστορίες από τους παλιούς- παππούδες, γιαγιάδες- για τη σεξουαλική ζωή εκείνης της εποχής που το σεξ ήταν πλήρως δαιμονοποιημένο, μα και παράλληλα άφθονο. Δεκαετίες όπου το σεξ είχε την πρώτη θέση σε κάθε μορφή τέχνης και έκφρασης.

Κάτι άλλαξε και έτσι ξαφνικά, κανείς δεν κάνει και κανείς δε θέλει να κάνει σεξ. Ψάχνει μανιωδώς για υποκατάστατα, λες και θα είναι αμαρτωλός ή αδύναμος αν επιζητήσει την απόλαυση της σεξουαλικής επαφής.

Φυσικά το να μην έχεις ερωτικό σύντροφο και να μην κάνεις σεξ είναι αποδεκτό. Το να έχεις όμως ερωτικό σύντροφο και να μην κάνεις σεξ είναι παράλογο. Το ακόμη πιο παρανοϊκό όμως, είναι να μην έχεις ερωτικό σύντροφο και να μην σε ενδιαφέρει να βρεις!

Πού οφείλεται όμως όλη αυτή η επιτηδευμένη (ή μη) αποχή;

Γιατί, ενώ είμαστε στην εποχή που όλα επιτρέπονται, επιλέγουμε να απέχουμε εντελώς από το άθλημα;

Η απάντηση απαρτίζεται από διάφορες αιτίες.

Κύρια αιτία, η έλλειψη όρεξης, λόγω των γρήγορων και εξαντλητικών ρυθμών της εποχής. Καλείσαι να ξυπνάς νωρίς, να δουλεύεις πέραν του οχτάωρου φυσικά, να αφιερώνεις τόνους ενέργειας τις ώρες που δουλεύεις, να τρέχεις να προλάβεις τις υποχρεώσεις που πέφτουν σαν βροχή, και πάλι από την αρχή. Μια επαναλαμβανόμενη ρουτίνα που σε κουράζει τόσο σωματικά, όσο και ψυχολογικά και δεν αφήνει παραθυράκια για σεξουαλική διάθεση.

Από την άλλη πλευρά όμως, είναι και η τεχνητή εγρήγορση με σκοπό αυτό ακριβώς: να μην υπάρχει χρόνος και όρεξη για σεξ. Είναι η τάση της εποχής μας να φορτώνουμε όλο και περισσότερο το ήδη φορτωμένο πρόγραμμά μας, ώστε να μην προλαβαίνουμε να έχουμε σεξουαλικές επιθυμίες. Μυστικό της «επιτυχίας» η εργασιομανία. Και κάπως έτσι κυλάνε οι καθημερινές «ξέγνοιαστα» : σπίτι - δουλειά - υποχρεώσεις.

Το θέμα είναι όμως ότι κανείς δεν κάνει σεξ ούτε τα Σαββατοκύριακα που ο χρόνος είναι περισσότερος.

Πλήθος δραστηριοτήτων στην εποχή μας, με τα social media στα χάι τους, με άπειρα νυχτερινά μαγαζιά και μέρη διασκέδασης, μα η σεξουαλική πορεία του ανθρώπινου είδους, κατρακυλάει χωρίς φρένο.

Άνδρες και γυναίκες παρατεταγμένοι σε αντίπαλα στρατόπεδα.

Να φλερτάρεις; Πού ακούστηκε αυτό στη σημερινή εποχή; Προτιμάς αν είσαι άνδρας να κάτσεις με τους φίλους σου και να πιεις ένα μπουκάλι ουίσκι, γιατί αυτοί δε θα σε απογοητεύσουν ποτέ. Αν είσαι γυναίκα δε, θα διατηρήσεις το σνομπ ύφος, ώστε να δηλώσεις ξεκάθαρα ότι δεν ενδιαφέρεσαι (ακόμα κι αν ενδιαφέρεσαι).

Εν τέλει, επειδή τα βαριέσαι όλα, κάθεσαι σπίτι σου και κλαις τη μοίρα σου, επειδή ο κόσμος είναι σκάρτος.

Και έτσι ένας φαύλος κύκλος διαγράφεται με αέναη πορεία. Δεν κάνει ο κόσμος σεξ και έχει όλο και περισσότερα προβλήματα, τα οποία με τη σειρά τους οδηγούν στην αποχή από το σεξ.

Ευτυχώς σε όλα τα προβλήματα πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Οι άνθρωποι που κάνουν σεξ και επιζητούν κι άλλο σεξ. Σεξ υγιές με το σύντροφο που έχουν επιλέξει. Σεξ «καθαρό», χωρίς μπερδεμένες καταστάσεις. Σεξ με διάρκεια και όχι στα βιαστικά με όποιον ή όποια βρουν μπροστά τους για να ικανοποιήσουν τη διψασμένη τους ανάγκη.

Γιατί το σεξ δεν είναι μία ακόμα ανάγκη. Είναι η ομορφότερη επιθυμία και η ανώτερη πράξη ένωσης ανάμεσα σε δύο ανθρώπους. Είναι αυτό που ξυπνάει μυαλό και σώμα, αυτό που γιατρεύει σωματικές και ψυχοσωματικές παθήσεις. Η μυστική ουσία της έμπνευσης και της δημιουργικότητας, η συνταγή της μακροζωίας. Η θεϊκή πράξη που φέρνει στον κόσμο μια ζωή μέσα από την απόλαυση.

Η λίστα με τα οφέλη της σεξουαλικής πράξης είναι άπειρη.

Γι αυτό λοιπόν, χωρίς πολλά λόγια, αναλύσεις και σκέψεις, ερωτευτείτε, αγαπηθείτε και συνενωθείτε!

Γιατί όπως είπε και ο Αριστοφάνης:

«Μα Δi᾽ ουδὲ δέομαί γ᾽, αλλά βινείν βούλομαι.» 
(Μα τον Δία, δεν χρειάζομαι τίποτα, επιτέλους, αλλά θέλω να πηδήξω.)