Eman says: Όποιος σηκώνει χέρι σε γυναίκα είναι μεγάλη κότα!

Eman says: Όποιος σηκώνει χέρι σε γυναίκα είναι μεγάλη κότα!

Άνθρωποι. Πολλά και με διαφορετικό τρόπο μεγαλωμένα μυαλά. Διαφωνίες, τσακωμοί, αντιδράσεις, προβλήματα, τριβές. Όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Μικρής ή μεγάλης έντασης είναι σχεδόν αναπόφευκτα.

Εγώ είμαι λογικό μυαλό. Η συζήτηση πιστεύω, είναι λύση στα περισσότερα αν όχι σε όλα τα προβλήματα. Δε μου αρέσει η βία. Όσο και να μπορώ να νευριάσω δεν έχω χτυπήσει, ούτε πρόκειται (με απόλυτη σιγουριά) να χτυπήσω ποτέ γυναίκα. Όχι επειδή θεωρείται το «αδύναμο» φύλο. Αλλά γιατί τη σέβομαι και αντιπροσωπεύει μια από τις ομορφότερες υπάρξεις στον πλανήτη μας. Είναι το θηλυκό που ο άντρας πρέπει να προστατεύει. Να βοηθάει και να στηρίζει. Ακόμη και αν αυτή έχει τον χειρότερο χαρακτήρα ή το χαμηλότερο επίπεδο, μπορεί να γυρίσω την πλάτη μου, αλλά δεν θα διανοηθώ ποτέ την χτυπήσω. Δεν είναι καν σκέψη πόσο μάλλον επιλογή.

Υπάρχουν όμως κάποιοι που το σκέφτονται. Και αργά ή γρήγορα το κάνουν. Υπάρχουν τιποτένια δίποδα που θα τη χτυπήσουν. Απολίτιστες υπάρξεις που νομίζουν ότι είναι άντρες. Αρχαιολογικά κατακάθια της κοινωνίας που θα έπρεπε να τους κοπούν τα χέρια και τα πόδια. Και το στόμα φυσικά, γιατί τη βία την ασκούν και λεκτικά. Νομίζουν ότι είναι δυνατοί με το να το βγάζουν επάνω της. Εκφοβισμός και βία σε μια γυναίκα! Αν είναι δυνατόν! Μου φαίνεται αδιανόητο! Αλλά δυστυχώς συμβαίνει.

Εξοργίζομαι! Μακάρι να τους πετύχαινα. Μακάρι να τους έπαιρνα χαμπάρι. Όλη η καλοσύνη μου θα εξαφανιζόταν και τη θέση της θα έπαιρναν η δύναμη και η αγριότητά μου. Θα τους τσάκιζα! Αλλά θα είναι κότες όταν εμφανιστώ. Έχω δει το ύφος τους πως αλλάζει όταν με βλέπουν να πλησιάζω. Μόνο σε αυτήν το βγάζουν. Κοτούλες.

Πιθανότατα μεγάλωσαν μέσα σε ένα εσφαλμένο οικογενειακό περιβάλλον, νομίζοντας ότι αυτό που κάνουν είναι εντάξει, επειδή μπορούν. Δεν μπορώ να μπω καν στο μυαλό και τη ψυχολογία τους. Ένα ξέρω πάντως σίγουρα. Ότι αυτό που κάνουν είναι λάθος. Ανεξαρτήτως λόγου. Φταίει δε φταίει μια γυναίκα. Ποτέ δεν πρέπει να το κάνουν αυτό. Δεν έχουν καμία δικαιολογία.

Εύχομαι και παροτρύνω αυτές τις γυναίκες που υπομένουν, να χρησιμοποιήσουν τη δύναμή τους για να ξεφύγουν. Να μιλήσουν σε κάποιον. Να βρουν βοήθεια. Ακόμη και αν νομίζουν ότι φταίνε, δεν υπάρχει δικαιολογία για να τους συμπεριφέρεται κανένας έτσι. Και να μη φοβούνται!

Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν και θέλουν να τις βοηθήσουν. Να αλλάξουν τη ζωή τους μια για πάντα!

Πρέπει να το κάνουν όσο δύσκολο και να είναι. Για το καλό το δικό τους αλλά και του παιδιού τους, αν έχουν! Γιατί αξίζουν κάτι καλύτερο. Γιατί έτσι δε ζουν.

Πρέπει να καταλάβουν ότι όλα αυτά που περνάνε ΜΠΟΡΟΥΝ να τα κάνουν παρελθόν.

Στείλε μου ένα mail στην διεύθυνση eman.listens.to.you@gmail.com και θα χαρώ πολύ να ανταλλάξουμε απόψεις, να σχολιάσουμε θέματα που ήδη έχουν δημοσιευτεί, να προβληματιστούμε με άλλα ευχάριστα ή δυσάρεστα, λυμένα ή άλυτα, να σου δώσω κάποια συμβουλή που μπορεί να σε βοηθήσει και μέσω όλων αυτών να εξελιχθούμε και οι δύο.