Netflix time: Grace & Frankie, οι θεοπάλαβες ηλικιωμένες που θα λατρέψετε!

Netflix time: Grace & Frankie, δυο θεοπάλαβες ηλικιωμένες που θα λατρέψετε!

Νέα στήλη για το Ewoman για όλους εκείνους που αγαπούν τις ξένες σειρές κι έχουν κολλήσει με το Netflix. Είναι εθιστικό το άτιμο, τι να λέμε. Έχει πολλές σειρές, για όλα τα γούστα και το κυριότερο, μια προσιτή μηνιαία συνδρομή. Έτσι τέλος το τρελό ψάξιμο για να κατεβάσεις μια σειρά που αγαπάς σε καλή ανάλυση και καλούς υπότιτλους ή να τη δεις on line και να σέρνεται.

Προσωπικά μπορώ να δω τα πάντα. Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια κωμωδία την οποία αγάπησα, το Grace&Frankie.

Εν ολίγοις το story: Δύο ζευγάρια κοντά στα 70 χωρίζουν. Αιτία; Οι άντρες των ζευγαριών είναι γκέι και δη ζευγάρι μεταξύ τους για περίπου 20 χρόνια στα κρυφά. Στα 70 τους λοιπόν αποφασίζουν να ζήσουν ελεύθερα τον έρωτά τους και ανακοινώνουν σε γυναίκες και παιδιά την αλήθεια. Η συνέχεια; Χάος!

Πώς θα ένιωθες άραγε αν ο επί σειρά ετών σύζυγός σου και πατέρας των παιδιών σου ανακοίνωνε ότι τάχει με τον κολλητό του; Ναι ξέρω τι θα πείτε: πως το σενάριο δεν είναι απίθανο στις μέρες μας.

Αυτοί που είναι απίθανοι είναι οι πρωταγωνιστές και το χιούμορ που συνοδεύει τους ρόλους τους. Η πραγματικά υπέροχη Jane Fonda δίνει ρέστα ως η απόλυτη κυρία. Η Lily Tomlin είναι θεοπάλαβη σε τέτοιο βαθμό που απλά σε ξεπερνάει. Όσο για το γκέι ζευγάρι Sam Waterston και Martin Sheen, με τις ζήλιες τους, τα καμώματα και τα σκέρτσα τους, απλά σε κάνουν να τους αγαπήσεις. 

Οι Grace και Frankie, οι δύο προδομένες σύζυγοι, από εκεί που για χρόνια δε χωνεύονταν παρά έκαναν την ανάγκη φιλότιμο ένεκα της συνεργασίας των δικηγόρων συζύγων -αυτές μόνο τη συνεργασία ήξεραν- αναγκάζονται να συγκατοικήσουν. Συγκάτοικοι, συνέταιροι σε εταιρία κατασκευής δονητών για την τρίτη ηλικία και εν τέλει φίλες. Που κάποιες φορές η μία θέλει να σκοτώσει την άλλη και κάποιες η μία θέλει να σκοτώσει για την άλλη.

Πρόσφατα στο Netflix κυκλοφόρησε και η 6η σεζόν. Δεν έχω προλάβει να δω παρά λίγα επεισόδια, αλλά είναι κι αυτά όμοια σπαρταριστά με τις προηγούμενες σεζόν. Αν έχετε ανάγκη κάτι χαλαρό, που να μη σας κάνει να πολυσκέφτεστε και να σας χαρίσει γέλιο και ανάλαφρες στιγμές, τότε δείτε το και θα με θυμηθείτε.