Η ζύμη για αφράτα λαχταριστά άτσμα, η συνταγή της ημέρας σήμερα στο ewoman!
Γλυκά ή αλμυρά με ότι γέμιση αγαπάτε θα κλέψουν τις εντυπώσεις!
Υλικά:
600 ml χλιαρό γάλα
300 ml σπορέλαιο
50 γρ φρέσκια μαγιά ή 2 φακελάκια ξερή
3 κ.σ. ζάχαρη
1,5 κ.σ. αλάτι,
2 αυγά (τ' ασπράδια μέσα στη ζύμη και οι κρόκοι για επάλειψη+1 κ.σ. κρέμα γάλακτος)
1100 γρ αλεύρι γ.ο.χ
Γέμιση της αρεσκείας σας (γλυκιά ή αλμυρή)
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακή κι εύπλαστη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα περίπου κι έπειτα φτιάχνουμε 25 ψωμάκια και τα γεμίζουμε με ότι θέλουμε! Τα αραδιάζουμε στο ταψί αφού έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα καλύπτουμε με σελοφάν και τ' αφήνουμε περίπου μισή ώρα να φουσκώσουν.
Χτυπάμε τους κρόκους με την κρέμα γάλακτος και αλείφουμε τα ψωμάκια! Πασπαλίζουμε με λίγο μαύρο σουσάμι και ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180-190 ο C μέχρι να ροδίσουν.
Καλοφάγωτα!