Μην επιστρέφεις σε τελειωμένες καταστάσεις

Μην επιστρέφεις σε τελειωμένες καταστάσεις(pixabay)

Πόσο υγιές είναι να κάνεις επιστροφή σε ήδη τελειωμένες καταστάσεις; Τι ποσοστό επιτυχίας υπάρχει τη δεύτερη ή την τρίτη φορά να πετύχει, αφού δεν πέτυχε τις προηγούμενες; Γιατί γυρνάμε ξανά και ξανά σε σχέσεις που δεν είχαν από την αρχή σωστές βάσεις, ή έληξαν περίεργα; Πότε πρέπει να γυρνάμε τελικά; Και γενικά πρέπει;

Τον είχες χρόνια δίπλα σου, τον είχες συνηθίσει και αγαπήσει. Η σχέση βάλτωσε και πολλά προβλήματα εμφανίστηκαν στην καθημερινότητά σας. Αποφασίσατε μετά από ώριμη σκέψη, να χωρίσετε τους δρόμους σας και ο καθένας να κάνει πλέον τη ζωή του, μακριά από τον άλλον. Μόλις τα πράγματά του έφυγαν από το σπίτι , άρχισε να σου μοιάζει άδειο. Η ώρα του καφέ που πίνατε μαζί,  πλέον είναι μια ώρα μοναξιάς. Το κρεβάτι που μοιραζόσασταν, είναι όλο δικό σου και δεν σου αρέσει καθόλου αυτό. Το κινητό σου δε δέχεται πια τα μηνύματά του. Νιώθεις ότι σου λείπει πολύ. Νιώθεις ότι έχασες το σημείο αναφοράς σου. Δεν ξέρεις καν, πως θα κινηθείς ένα Σάββατο βράδυ, μιας και βγαίνατε πάντα μαζί. Ξεχνάς στιγμιαία τα σφάλματά του και ότι σε οδήγησε στην απόφαση να χωρίσεις. Ουσιαστικά σου λείπουν οι συνήθειες και όχι το άτομο. Κάνεις όμως το λάθος και γυρνάς και σε λίγες μέρες ή βδομάδες, εμφανίζονται τα ίδια ή και χειρότερα προβλήματα. Οπότε σε αυτές τις περιπτώσεις, σιγουρέψου τι ακριβώς σου λείπει και θες να γυρίσεις,  ή τι από τα προβλήματα είναι αναστρέψιμο.

Τον έχεις μήνες βάλει στο μάτι και όλο κάτι γίνεται, αλλά στην ουσία τίποτα δε γίνεται. Ίσως περνάς που και που, μαζί του βραδιές πάθους και αυτό είναι όλο. Και κάπου εκεί μπερδεύεσαι. Ανακατεύεις το πάθος με τον έρωτα, το ανθρώπινο ενδιαφέρον με την αγάπη και βρίσκεις μία ντουζίνα δικαιολογίες για να νιώθεις εσύ καλά. Εκεί λοιπόν, θα σε διαβεβαιώσω, ότι δεν υπάρχει τίποτα, που να εμποδίζει έναν άνθρωπο που σε θέλει πραγματικά στη ζωή του, από το να είναι μαζί σου. Ίσως μόνο αν είναι παντρεμένος που δε διακινδυνεύει το γάμο του, ή ίσως μία μόνιμη μετανάστευση σε άλλα μέρη. Οπότε αν ο δικός σου δε μένει στο Περού, ή δεν τον περιμένει σπίτι του η κα Κοκοβίκου και παρόλα αυτά δεν είναι μαζί σου, απλά περνάει το χρόνο του μαζί σου ευχάριστα, τις ώρες που μπορεί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν σε πάει και σαν άνθρωπο. Όλα τα άλλα τύπου, δεν είμαι έτοιμος για σχέση αλλά σε θέλω, σε θέλω αλλά δεν κάνω εγώ για σχέσεις και θα σε πληγώσω στο μέλλον, δεν φταις εσύ σε τίποτα, δικό μου είναι το πρόβλημα κτλ, είναι παραμύθια της χαλιμάς που τα έχω πει κι εγώ, επειδή απλά δε γούσταρα τόσο. Οπότε αν δεν είσαι απόλυτα συνειδητοποιημένη, στο τι μπορείς να αντέξεις και να διαχειριστείς, μην κάνεις πίσω μπρος.

Στα μόνα ίσως που θα σου έλεγα να γυρίσεις, είναι σε καταστάσεις μικρές, που κράτησαν πολύ λίγο για απροσδιόριστους λόγους. Μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να μην υπάρχει το καλό timing. Μπορεί να μην έδωσε χρόνο κανένας σε κανέναν, για να γνωριστείτε καλύτερα. Μπορεί κάποιος από τους δύο να είχε στο κεφάλι του κάποιον άλλον άνθρωπο.

Γενικότερα τα πισωγυρίσματα και οι βόλτες αυτές, γίνονται από ανασφάλειες και δυσκολία του ανθρώπου να προχωρήσει μπροστά. Εχθρός του καλού είναι άλλωστε το καλύτερο. Και πάντα υπάρχει εκεί έξω, αυτό το καλύτερο. Άνοιξε τα μάτια σου και το μυαλό σου για να καταφέρεις να ανοίξεις και την καρδιά σου.