10+1 tips του Ewoman για τέλειο βάψιμο των αυγών

10+1 tips του Ewoman για τέλειο βάψιμο των αυγών

Μπορεί να φαίνεται εύκολη υπόθεση  αλλά το βάψιμο των αυγών έχει κι αυτό τους κινδύνους του. 
Η σωστή διαδικασία θα προλάβει κάποιες απώλειες και φυσικά θα σας χαρίσει περισσότερα αυγά για... τσούγκρισμα.
Για εγγυημένα αποτελέσματα και λιγότερες απώλειες ακολουθήστε τα 10+1 tips του ewoman, βγάλτε κόκκινο πανί έξω απ' το σπίτι όση ώρα βάφετε τ' αυγά -όπως προστάζει το έθιμο-  και καλή επιτυχία!

 

10+1 tips του Ewoman για τέλειο βάψιμο των αυγών

1. Προτιμήστε φρέσκα αυγά μεσαίου μεγέθους. Αφού τα πλύνετε καλά με κρύο νερό, σκουπίστε τα με ένα μαλακό πανάκι ραντισμένο με ξύδι.

2.  Αναλόγως τι χρώμα θέλετε να πετύχετε, επιλέξτε αυγά με λευκό ή μπεζ κέλυφος. Η βαφή δίνει στα λευκά αυγά, φωτεινό, κόκκινο χρώμα, ενώ τα πιο σκούρα αυγά παίρνουν χρώμα βαθύ, ρουμπινί.

3. Μην ξεχάσετε να βγάλετε τα αυγά από το ψυγείο αρκετές ώρες πριν το βράσιμο για να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου. Στρώστε μια βαμβακερή πετσέτα στον πάτο της κατσαρόλας η οποία θα απορροφήσει τους κραδασμούς κατά το βράσιμο.

4. Βάλτε στην κατσαρόλα όσα αυγά χωράνε, χωρίς να στριμώξετε πολλά αυγά αλλά και να μην αφήσετε πολλά κενά μεταξύ τους. Πάντα βράζετε μία στρώση τη φορά.

5. Βάλτε τα αυγά μαζί με το νερό σε σιγανή φωτιά μαζί με μια μεταλλική κουτάλα που θα εξέχει. Το μέταλλο θα απορροφήσει την επιπλέον θερμότητα και έτσι τα αυγά σας δεν θα σπάσουν!

6. Αν δε θέλετε να σουλατσάρετε με κόκκινα ακροδάχτυλα, φορέστε ένα ζευγάρι γάντια πριν αρχίσετε τη διαδικασία της βαφής.

7. Αν όμως λερωθείτε τελικά, φτιάξτε ένα scrub με ζάχαρη + λάδι + λεμόνι (σε ίσες αναλογίες) και τρίψτε επιμελώς τα χέρια σας με αυτό, ή απλά βουτήξτε τα σε χλιαρό ελαιόλαδο για λίγα λεπτά και τρίψτε τα με μαλακό πανί για να καθαρίσουν. Μετά χρησιμοποιήστε μια λεμονόκουπα για να απομακρύνετε ότι κοκκινίλα έχει μείνει.

8. Για να σταθεροποιηθεί η βαφή, τοποθετείστε τα αυγά μέσα στη βαφή αφού έχουν κρυώσει από το βράσιμο και οπωσδήποτε σε μία στρώση.

9. Το σωστό γυάλισμα των αυγών γίνεται αφού έχει στεγνώσει εντελώς η βαφή, μ' ένα μαλακό πανάκι βουτηγμένο σε ελαιόλαδο.

10. Μη ξεχάσετε το πρώτο αυγό που θα βαφτεί είναι της Παναγίας, το τοποθετείτε στο εικονοστάσι του σπιτιού και θεωρείται πως αποκτά θεραπευτικές ιδιότητες.

11. Αν θέλετε τα αυγά σας να είναι ιδιαίτερα, μπορείτε να τα διακοσμήσετε ή να τα ζωγραφίσετε! Ο πιο παραδοσιακός αλλά και οικονομικός τρόπος είναι αυτός με το καλσόν και τα φυλλαράκια λουλουδιών.  Χρειάζεστε μόνο ένα λεπτό καλσόν ή τούλι, σπάγκο και φυλλαράκια.

Διαδικασία:

Κόβετε το καλσόν σε μικρά κομμάτια υπολογίζοντας να έχουν τέτοιο μέγεθος ώστε να τυλίγουν ένα αυγό. Βάζετε ένα φύλλο πάνω στο αυγό, καλύπτετε με ένα κομμάτι καλσόν, το τεντώνετε καλά και δένετε σφιχτά το τεντωμένο καλσόν με τον σπάγκο και τα βουτάτε στη βαφή. Βγάζετε τα αυγά από την κατσαρόλα και τα αφήνετε να στεγνώσουν. Αφαιρείτε με προσοχή το καλσόν, ξεκολλάτε το φυλλαράκι και γυαλίζετε.

10+1 tips του Ewoman για τέλειο βάψιμο των αυγών

Καλή επιτυχία και καλά τσουγκρίσματα! 

Δείτε ακόμη: πώς να βάψετε τα αυγά σας με φυτικά υλικά, εδώ