My babyday: 10 βιβλία για να διαβάσετε μαζί με τα παιδιά σας!

My babyday: 10 βιβλία που μπορείτε να διαβάσετε μαζί με τα παιδιά σας!

Τι κι αν ο Σωτηράκης είναι μόλις 4 μηνών; Αγαπάμε τα βιβλία και δε χάνουμε ευκαιρία να ξαπλώνουμε αγκαλιά στον καναπέ με ένα παραμύθι. Ο μικρός χαζεύει τις εικόνες και μαγνητίζεται από τη φωνή της μαμάς που χρωματισμένη όπου πρέπει του διαβάζει την ιστορία. Κάποιος θα πει πως είναι πολύ μικρός για κάτι τέτοιο.

Εγώ πάλι πιστεύω το αντίθετο. Όσο νωρίτερα έρχονται τα παιδιά σε επαφή με τα βιβλία, τόσο πιο ισχυρός ο δεσμός που δημιουργούν μαζί τους. Περάστε χρόνο με τα παιδιά σας, μοιραστείτε ένα βιβλίο, φτιάξτε στιγμές. Γίνετε συνταξιδιώτες στα μαγικά ταξίδια των σελίδων ενός παραμυθιού!

Σήμερα, το mybabyday σας προτείνει 10 παραμύθια από αυτά που αγαπάμε να διαβάζουμε-καλά η μαμά διαβάζει, ο μικρός εκπαιδεύεται- και να χαζεύουμε τις τέλειες εικονογραφήσεις!

  1. Ο μικρός πρίγκιπας, Εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη.

Μια κλασική ιστορία, ένας αγαπημένος ήρωας μικρών και μεγάλων κυκλοφορεί σε εξαιρετική –και συγκινητική θα πω- εικονογράφηση. Έφτασε πρόσφατα στο σπίτι μας και το λατρέψαμε μικροί και μεγάλοι.

  1. Ο Ρεθυθοκοντούλης, Εκδόσεις Διόπτρα

Κοντορεβυθούλης ή Ρεθυβοκοντούλης; Τα παραμύθια «αλλιώς» με τη χαρισματική γραφή της ευαίσθητης και ταλαντούχας Μαρίνας Γιώτη. Όμορφα χρώματα, τέλεια εικονογράφηση κι ένα κείμενο που περνά μηνύματα. Ο δε Φάνης ο Μπούφος, ο δαιμόνιος ρεπόρτερ, ένας ήρωας που λατρέψαμε!

  1. Ο παπουτσωμένος γάτος, Εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη.

Ένα κλασικό παραμύθι για έναν πανέξυπνο γάτο, δοσμένο με μια τέλεια εικονογράφηση που σε κάνει να νιώθεις πως το διαβάζεις για πρώτη φορά!

  1. Το δάσος που κοιμόταν, Εκδόσεις Μεταίχμιο.

Άλλο ένα βιβλίο που φέρει την υπογραφή της εξαίρετης Ρεμπέκα Ντοτρεμέρ. Θα μπορούσε κάποιος να πει πως το μείον του είναι το ελάχιστο κείμενό του. Όντως το κείμενο είναι πολύ μικρό αλλά ο αναγνώστης αποζημιώνεται από την όμορφη ιστορία που ξετυλίγεται μέσα από τις εικόνες. Πρόκειται για μια πρωτότυποη εκδοχή της κλασικής Ωραίας Κοιμωμένης.

  1. Σιρανό, Εκδόσεις Μεταίχμιο.

Η αδυναμία στη Ντοτρεμέρ δεν κρύβεται, αντιθέτως κάθε παραμύθι που φέρει την υπογραφή της έρχεται να τη δυναμώσει. Ο Σιρανό, ο ποιητής με τη μεγάλη μύτη μπαίνει στις καρδιές μας. Γέλιο και συγκίνηση μαζί στο κείμενο, αγκαλιάζουν τις εικόνες. Τον αγαπάμε τον Σιρανό!

d-ewoman

  1. Είκοσι σπουδαία αγόρια που άλλαξαν τον κόσμο, Εκδόσεις Διόπτρα.

Τι θα ήταν ο κόσμος μας δίχως τον Μέγα Ναπολέοντα, τον Μέγα Αλέξανδρο, τον Νεύτωνα ή τον Μάρκο Πόλο; Είκοσι αγόρια που είχαν όραμα, χάρισμα, πίστη και δύναμη έγιναν αντίστοιχα 20 άνδρες που άλλαξαν τον κόσμο μας. Μεγάλο κείμενο, ωραίες εικόνες, εξαιρετική πρόταση!

  1. Από τη γη στη σελήνη ή το κανόνι της ειρήνης , Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Ο αγαπημένος Ιούλιος Βερν σε μια εξαιρετική προσέγγιση του χαρισματικού Αντώνη Παπαθεοδούλου. Η εικοκονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή συμπληρώνει την εξαιρετική δουλειά. Το αγαπάμε και αναμένουμε και το «Η Σχολή των Ροβινσώνων ή πώς να τα έχεις όλα», το οποίο κερδίσαμε σε διαγωνισμό!

  1. Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, Εκδόσεις Μεταίχμιο.

Άλλη μια κλασική ιστορία που η εικονογράφηση της Ρεμπέκα Ντοτρεμέρ την απογειώνει. Μεγάλο κείμενο, εξαιρετικές εικόνες και το ταξίδι με την Αλίκη ξεκινά!

s-ewoman

  1. Α) Ο Αρκούδος και το πιάνο, Εκδόσεις Μικρή Σελήνη.

Μια εξαιρετική ιστορία για έναν αρκούδο που αγάπησε τη μουσική και κυνήγησε τα όνειρά του. Ένα παραμύθι για την αξία της φιλίας και της οικογένειας.

      Β) Ο Αρκούδος, το πιάνο, ο σκύλος και το βιολί, Εκδόσεις Μικρή Σελήνη.

Η μαγική συνέχεια της ιστορίας του ταλαντούχου αρκούδου έρχεται να μας κάνει να σκεφτούμε τι είναι φιλία και ποιος είναι φίλος αληθινός. Πώς το νέο αντικαθιστά το παλιό στην πορεία της ζωής; Και οι σχέσεις πώς αντιστέκονται σε αυτή την τριβή; Το πώς κατόρθωσε ο Ντέιβιντ Λίτσφιλντ να χωρέσει τόσα νοήματα/ διδάγματα σε ένα μικρό βιβλίο, είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο. Όσο για τις εικόνες; Μαγεύουν με τα χρώματα και την καλαισθησία τους. Σε ταξιδεύουν…

  1. Το τραγούδι της Σεμέλης, Εκδόσεις Νίκας.

Θα μου πείτε ότι ευλογώ τα γένια μου και θα σας απαντήσω ότι δεν έχω γένια. Απλά το νεραϊδάκι μου, τη Σεμέλη, το αγαπώ. Νεράιδα σε έναν κόσμο μαγικό, η Σεμέλη δεν πιστεύει καθόλου στον εαυτό της. Μοναδικό της στήριγμα ένα ξωτικό, ο Ωρίωνας. Εκείνος είναι ο φίλος της, το στήριγμά της αλλά κι αυτός που θα της πετάξει τις αλήθειες κατάμουτρα. Ένα παραμύθι για την αξία της φιλίας και για την ανάγκη να πιστέψουμε στον εαυτό μας, να τον αγαπήσουμε όσο διαφορετικό κι αν τον πιστεύουμε από τους υπόλοιπους γύρω μας.  Σε εικονογράφηση Γιώργου Σκουρλή, η Σεμέλη παλεύει να πιστέψει στον εαυτό της και να κάνει όσα αγαπά χωρίς να ντρέπεται ότι δε θα είναι τέλεια…

s-ewoman