Η συνταγή της ημέρας: Τραγανά κουλουράκια με καστανή ζάχαρη

Η συνταγή της ημέρας: Τραγανά κουλουράκια με καστανή ζάχαρη

Αυτά τα τραγανά κουλουράκια με καστανή ζάχαρη θα σας συναρπάσουν με τη γεύση και το άρωμά τους και δεν πρέπει να λείπουν ποτέ από το σπίτι! 
Φτιάξτε τα με τα παιδιά και περάστε δημιουργικό χρόνο μαζί τους! 
 

Υλικά:
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
300 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) 
300 γρ. ζάχαρη καστανή
2 αυγά 
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
120 ml χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
50 ml κονιάκ
½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. μαγειρική σόδα
50 ml γάλα
1 πρέζα αλάτι
1 κρόκο αραιωμένο σε 2 κ.σ. νερό
Εκτέλεση: 
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια, σε μέτρια ταχύτητα για 5' ώστε να ομογενοποιηθούν καλά και να αφρατέψει το μείγμα.

Tip: Μπορούμε να χτυπήσουμε τη ζάχαρη στο μπλέντερ ώστε να ενσωματωθεί καλύτερα με το βούτυρο. 
Αφού χτυπηθούν πολύ καλά ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα, το χυμό, το ξύσμα, το γάλα, το κονιάκ και τη μισή ποσότητα από το αλεύρι στο οποίο έχουμε ρίξει το μπέικιν, το αλάτι και τη σόδα και και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, βάζουμε τα υπόλοιπα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στη συνέχεια ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή. Κόβουμε κομμάτια ζύμης περίπου 30 γρ. και πλάθουμε τα κουλουράκια. Τα αραδιάζουμε σε ταψιά με λαδόκολλα, αλείφουμε με το αυγό αραιωμένο με το νερό και ψήνουμε για 15-20'.
Καλή επιτυχία και καλοφάγωτα!