Βάλε γκρι στο μαύρο σου

Βάλε γκρι στο μαύρο σου

Αγαπήστε γιατί χανόμαστε. Μπορείτε να το πάρετε μεταφορικά και κυριολεκτικά.

Κυριολεκτικά αν δε γονιμοποιηθούμε,  γινόμαστε όλο και λιγότεροι. Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Eurostat, ο πληθυσμός της Ελλάδας το 2017-2018, μειώθηκε κατά περίπου 30.000 άτομα και συγκεκριμένα από 10.768.000 σε 10.738.000.

Βέβαια, δεν ξέρω ειλικρινά, πόσο εν τέλει κακό είναι αυτό, αν σκεφτείς ότι ο άνθρωπος είναι ο ίδιος δημιουργός των δεινών του. Είναι ψεύτης, κλέφτης, δολοφόνος, ρυπαίνει τον κόσμο από τον οποίο εξαρτάται…Μήπως του αξίζει να μην αγαπηθεί;

Δε θα σκεφτώ τη δυστυχία που φέρνει ο άνθρωπος, θα σκεφτώ μόνο την ευτυχία.

Θα λογαριάσω το καλό που μπορεί να κάνει, απλά αν γεμίσει τη ζωή του με φως και αγάπη. Αυτό δε δίδαξε ο Ιησούς; Την αγάπη, που άλλοι θεωρούνε τόσο δεδομένη και άλλοι ψάχνουν μια ζωή για να βρουν.

Πόσο δύσκολο είναι να αγαπήσουμε τον συνάνθρωπό μας; Αλλά για να μπορέσουμε να αγαπήσουμε το διπλανό μας, πρέπει πρώτα να αγαπήσουμε τον εαυτό μας. Να τον συγχωρέσουμε πρώτα και μετά να τον αγαπήσουμε, ειδάλλως πάντα θα κινούμαστε σε ένα φαύλο κύκλο τιμωρίας.

Δείτε τα παιδιά. Λέμε ότι είναι αθώα, γιατί γεννιούνται με καθαρή συνείδηση. Για αυτά δεν υπάρχει γκρίζο.  Μόνο λευκό-καλό και μαύρο-κακό. Το γκρίζο είναι δική μας επινόηση, για να δικαιολογούμε τον εαυτό μας και τους άλλους. Και αν είναι να γκριζάρετε κάτι, να γκριζάρετε το μαύρο και όχι το λευκό.

Ψάξτε να βρείτε αυτή τη φωνή μέσα σας.  Υπάρχει, απλά κάπου την θάψατε. Κάντε λίγη ησυχία και θα την ακούσετε να σας φωνάζει το «μην», το «δεν»... Ακούστε τη, θα σας βοηθήσει να αγαπήσετε και να αγαπηθείτε. Και πάντα να θυμάστε, λίγο γκρι στο μαύρο κάνει καλό!