Σήκωσε τα μάτια από την οθόνη και αφέσου, ταξίδεψε!

Σήκωσε τα μάτια από την οθόνη και αφέσου, ταξίδεψε!

Το βλέμμα σου πάλι χάνεται… Ξαφνικά σε κοιτούν και συνειδητοποιείς πως ακόμη μια φορά, σε έχουν πιάσει στα πράσα!!!

Ναι  και πάλι ονειροπολείς.

Χάνεσαι σε μέρη μακρινά και η σκέψη, το μυαλό σου, ταξιδεύει.

Και για ακόμη μια φορά, αισθάνεσαι άσχημα. Πάψε πια να το κάνεις.

Το να βρίσκεσαι απασχολημένος με λογής, λογής πράγματα και ξαφνικά να πιάνεις τον εαυτό σου να χαζεύει κοιτώντας έξω από το παράθυρο, δε σε κάνει ούτε ανώριμο, ούτε αργόσχολο και φυσικά ούτε σε κάνει να μην έχεις συναίσθηση της πραγματικότητας.

Αντίθετα μάλιστα.

Η ονειροπόληση δεν είναι όχημα διαφυγής από την πραγματικότητα. Είναι όχημα που ο καθένας μας έχει ανάγκη να μπει, ανεξάρτητα από την κατάσταση της ζωής του. Και αυτό σημαίνει πως το να ξεγλιστράς από το παρόν, ή από ένα αδιάφορο, ίσως και πιεστικό περιβάλλον, μάλλον σε βοηθά και σε κάνει πιο παραγωγικό από όσο ίσως, κάποιοι φαντάζονται.

Τα παιδιά συνηθίζουν να ονειροπολούν και ενώ οι ενήλικες το θεωρούμε ως κάτι που αποσπά την προσοχή τους, στην ουσία είναι κάτι που τα βοηθά στο να συγκεντρωθούν. Είναι ας πούμε σαν μια κινητήριος δύναμη, που μας δίνει ώθηση για να πάμε πιο κοντά στον στόχο μας.

Μέσα από την ονειροπόληση και το χάσιμο της σκέψης μας, βελτιώνουμε την λειτουργία της μνήμης. Η αναπόληση σε πράγματα παρελθοντικά σε ανύποπτες στιγμές, γεννά μνήμες και αναμνήσεις που πολλές φορές μας ξαφνιάζουν τόσο ευχάριστα, δεν συμφωνείς;

Η ικανότητα του να επεξεργαζόμαστε πολλές σκέψεις ταυτόχρονα, μας κρατά σε εγρήγορση νοητική. Και είναι πολλές οι φορές που σε τέτοιες στιγμές ,βρίσκουμε ιδέες και λύσεις σε θέματα που μας έχουν απασχολήσει  για πάρα πολύ χρόνο.

Όταν ονειροπολείς το σώμα χαλαρώνει, τα φανταστικά σου νοερά ταξίδια, είναι η καλύτερη τεχνική αποφόρτισης από μια γεμάτη ένταση μέρα.

Είναι αλήθεια πως η ζωή στα όνειρά μας είναι πολύ καλύτερη! Τα όνειρά μας δεν είναι μόνο για να μας ταξιδεύουν, είναι για να μας δίνουν την ώθηση να κάνουμε κάποια από αυτά πράξη εδώ στην πραγματική ζωή. Άλλωστε πάντα η εσωτερική μας ενδοσκόπηση, ονειρική η φανταστική είναι η καλύτερη μας φίλη, είναι η μυστική φωνή που μας δίνει κίνητρο, λύση, στις όποιες ανησυχίες της στιγμής.

Πάνω από όλα όμως το να ονειροπολείς σημαίνει, πως μέσα σου γίνονται μαγικές διεργασίες που σε κάνουν να λειτουργείς πιο κοντά στον άλλον, είσαι πιο εύκολος δέκτης στο να νοιώθεις τι αισθάνονται οι γύρω σου, οι άνθρωποι που νοιάζεσαι. Μπαίνεις πιο εύκολα στα δικά τους παπούτσια, περπατάς με τα δικά τους πόδια και είσαι σε θέση να κατανοείς περισσότερο την συμπεριφορά τους και φυσικά να τους παρέχεις στήριξη.

Το να είσαι ονειροπόλος σε κάνει καλύτερο άνθρωπο θα σου πω, η ενσυναίσθηση που σου δημιουργούν αυτά τα νοερά σου ταξίδια κάθε φορά σε κάνουν πιο δυνατό, πιο ελεύθερο, πιο αληθινό.

Οπότε αφέσου στην μαγεία αυτών των ταξιδιών, όπου και όποτε το μυαλό σε πάει…

Και τώρα σήκωσε τα μάτια από την οθόνη και  ταξίδεψε!

 Μακάρι σε αυτόν τον κόσμο να είχαμε περισσότερους ονειροπόλους, ίσως ο κόσμος να ήταν αλλιώς.