Η συνταγή της ημέρας: Τούρτα κοκ

Η συνταγή της ημέρας: Τούρτα κοκ

Μια απολαυστική τούρτα κοκ, η συνταγή που φιλοξενεί σήμερα το ewoman.

Ένα παραδοσιακό γλυκάκι που μπορούμε να το φτιάξουμε και σε μικρά ατομικά φορμάκια. Τούρτα ή μικρά κοκάκια, όπως και αν το φτιάξετε θα γλείφετε τα δάχτυλά σας και θα εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.

Υλικά:

Για το παντεσπάνι:

5 αυγά

150 γρ. ζάχαρη

250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ

1 βανίλια

1/2 κ. γλ. αλάτι

1 μπέικιν

2 κ. σ. νερό

Για την κρέμα:

1 λίτρο γάλα

2 κρόκους αυγών

80 γρ. βούτυρο

80 γρ. κορν φλάουρ

100 γρ. ζάχαρη

1 βανίλια

Για το γλάσο:

250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

250 γρ. κρέμα γάλακτος

1 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση:

Για το παντεσπάνι, χτυπάμε τα αυγά, την ζάχαρη, το νερό και τη βανίλια για 5'. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3' ακόμη. Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα σε μεσαίο ταψάκι και ψήνουμε για 30' στους 170 ο C πάνω-κάτω στις αντιστάσεις.

Η συνταγή της ημέρας: Τούρτα κοκ

Το αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε στη μέση το παντεσπάνι.

Η συνταγή της ημέρας: Τούρτα κοκ

Για την κρέμα, βάζουμε όλα τα υλικά της κρέμας σε μία κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει. Στη συνέχεια αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα καλά.

Η συνταγή της ημέρας: Τούρτα κοκ

Για το γλάσο, βάζουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί και σε ένα άλλο σκεύος, κομματιάζουμε την κουβερτούρα και ρίχνουμε το μέλι. Έπειτα ρίχνουμε την ζεστή κρέμα γάλακτος, αφήνουμε για 2' και μετά ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο το γλάσο μας.

Η συνταγή της ημέρας: Τούρτα κοκ

Τέλος συναρμολογούμε την τούρτα κώκ μας. Τοποθετούμε στο ταψάκι μας το ένα παντεσπάνι, στρώνουμε την κρέμα, από επάνω τοποθετούμε το άλλο παντεσπάνι και στην συνέχεια απλώνουμε το γλάσο και η τούρτα μας είναι έτοιμη για ψυγείο. Μετά από 2 ώρες μπορούμε να την σερβίρουμε.

Η συνταγή της ημέρας: Τούρτα κοκ

Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση!