Η συνταγή της ημέρας: Ακτινίδιο, το γλυκό με την γλυκόξινη γεύση!

Η συνταγή της ημέρας: Ακτινίδιο, το γλυκό με την γλυκόξινη γεύση!

Γλυκό του κουταλιού, ακτινίδιο, η συνταγή που φιλοξενεί σήμερα το ewoman! Ένα γλυκό που θα λατρέψετε για την γλυκόξινη γεύση του!

Υλικά:

850 γρ ακτινίδια σφιχτά .

500 γρ ζάχαρη.

1 1/2 ποτήρι νερό

1 βανίλια

Χυμός 3 λεμονιών

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα ακτινίδια και τα βάζουμε σε λεκάνη με νερό να τα σκεπάζει. Προσθέτουμε τον χυμό 2 λεμονιών και αφήνουμε για 3-4 ώρες. Κόβουμε τα ακτινίδια σε ροδέλες ή στα τέσσερα και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το νερό. Βράζουμε για 10' και ξαφρίζουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει και να βγάλει το φρούτο τα υγρά του περίπου 7 ώρες. Κατόπιν βράζουμε για 10' και αφαιρούμε τα φρούτα. Δένουμε το σιρόπι και περίπου 10' πριν το τέλος προσθέτουμε τα ακτινίδια, τη βανίλια και τον χυμό του λεμονιού. Βάζουμε καυτό το γλυκό σε βάζα και αναποδογυρίζουμε ώσπου να κρυώσει.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!