Lady Arpels Zodiac Lumineux: Όταν τα ζώδια γίνονται έργα τέχνης

 Lady Arpels Zodiac Lumineux: Όταν τα ζώδια γίνονται έργα τέχνηςVan Cleef & Arpels: Lady Arpels Zodiac Lumineux. Τα ζώδια ως έργα τέχνης

Προς τα τέλη του 19ου αιώνα, ένα κορίτσι με το όνομα Estelle Arpels - η κόρη ενός εμπόρου πολύτιμων λίθων - γνώρισε ένα αγόρι με το όνομα Alfred Van Cleef, ο πατέρας του οποίου ήταν επαγγελματίας κόπτης πολύτιμων λίθων. Ήταν η αρχή μιας ιστορίας αγάπης όπως καμία άλλη, μια μεγάλη περιπέτεια πέρα από κάθε τους προσδοκία. Το 1895, παντρεύτηκαν.

Οι νιόπαντροι είχαν πολλά κοινά: νεανικό ενθουσιασμό, ένα πρωτοποριακό πνεύμα, μια ηθική οικογενειακής αλληλεγγύης και ένα πάθος για τους πολύτιμους λίθους. Αλλά πάνω απ’ όλα, εμπνεύστηκαν από την επιθυμία τους να δημιουργήσουν κάτι μαζί που να έχει διάρκεια. Αυτή η επιθυμία τους οδήγησε στη δημιουργία της Van Cleef & Arpels. Με τα χρόνια κατάφεραν να καταστήσουν την Van Cleef & Arpels συνώνυμη με τα πιο εξαιρετικά κοσμήματα στον κόσμο.

Van Cleef & Arpels: Lady Arpels Zodiac Lumineux. Τα ζώδια ως έργα τέχνης

Αυτή είναι μια σειρά ρολογιών σε περιορισμένο αριθμό, που είναι εμπνευσμένη από τους αστερισμούς του ζωδιακού κύκλου. Τα ρολόγια Poetic Complications® παρέχουν ένα μοναδικό όραμα για το χρόνο, στο οποίο οι δεξιότητες των τεχνών συνδυάζονται με την τεχνική αντοχή, για να φέρουν τις ιστορίες στη ζωή.

Van Cleef & Arpels: Lady Arpels Zodiac Lumineux. Τα ζώδια ως έργα τέχνης

Τα δώδεκα γυναικεία μοντέλα Lady Arpels Zodiac Lumineux παρουσιάζουν τους αστερισμούς μέσω ενός αποκλειστικού μηχανισμού φωτισμού. Δημιουργημένα με μεγάλη τέχνη και λεπτομέρεια, τα ζώδια αντιπαρατίθενται πάνω σε ένα γαλαζωπό μπλε σμάλτο, που αντιπροσωπεύει τον ουρανό.

Το ρολόι του Λέοντα που βλέπουμε εδώ, έχει μέγεθος 38 χιλιοστά και η κάσα είναι από λευκό χρυσό. Έχει 15 ζαφείρια βάρους 0,15 καρατιών και 4 λίθους από Σπεσάρτη Γρανάτης βάρους 0,04 καράτια και 273 στρογγυλά διαμάντια βάρους 6,48 καρατίιών και ποιότητας D-E-F και IF με VVS. Η ποιότητα των διαμαντιών αξιολογείται με τα κοινώς γνωστά 4 C.

Van Cleef & Arpels: Lady Arpels Zodiac Lumineux. Τα ζώδια ως έργα τέχνης

Carat weight (βάρος). Το βάρος του διαμαντιού μετράται σε καράτια. Ένα καράτι ισούται με 0,2 γραμμάρια. Όσο πιο βαρύ τόσο πιο ακριβό.

Color (χρώμα). Στα λευκά διαμάντια έχει σημασία το πόσο άχρωμα είναι. Κατηγοριοποιούνται σε κλάση D έως Z με το πρώτο να είναι το καθαρότερο.

Clarity (καθαρότητα). Εξ’ αιτίας του τρόπου δημιουργίας τους στα βάθη της γης, τα διαμάντια εμπεριέχουν ξένα σώματα, γνωστά ως έγκλειστα. Διαμάντια τα οποία είναι απαλλαγμένα από έγκλειστα είναι σπάνια και κατά συνέπεια η παρουσία τους ή όχι επηρεάζει την τιμή τους. Η αξιολόγηση των εγκλείστων πραγματοποιείται με μεγέθυνση 10Χ. Υπάρχουν 11 κατηγορίες καθαρότητας. Από FL (flawless) μέχρι I3 (Included 3). Τα VVS του συγκεκριμένου ρολογιού βρίσκονται στην τρίτη κατηγορία Very Very Slightly Included.

Cut (κοπή). Αναφέρεται στην ακρίβεια της κοπής ενός διαμαντιού που επηρεάζει πάρα πολύ την τελική εμφάνισή του. Η συμμετρία, η αναλογία και το γυάλισμα ενός διαμαντιού είναι αυτά που συντελούν στους τρεις κύριους παράγοντες: τη λαμπρότητα (η συνολική ποσότητα του φωτός που ανακλάται από το διαμάντι), το διασκεδασμό (η ανάλυση του λευκού φωτός στα χρώματα της ίριδας) και το «σπιθοβόλημα» (οι ζωηρές μικρές ανακλάσεις που παρατηρούνται κατά την κίνηση του διαμαντιού).

Van Cleef & Arpels: Lady Arpels Zodiac Lumineux. Τα ζώδια ως έργα τέχνης

Το καντράν είναι από γυαλιστερό, μπλε σμάλτο και περιέχει διαφανή χάντρες μερικές από τις οποίες φωτίζονται με το πάτημα ενός πλήκτρου κάτω αριστερά στην κάσα. Το λιοντάρι είναι χειροποίητο από κίτρινο χρυσό. Το λουράκι είναι από μπλε γυαλιστερά επεξεργασμένο δέρμα αλιγάτορα. Ο αυτόματος μηχανισμός είναι μηχανικός και λειτουργεί για 36 ώρες χωρίς κούρδισμα, από την κίνηση του χεριού. Το ρολόι είναι αδιάβροχο στις 3 ΑΤΜ.

Van Cleef & Arpels: Lady Arpels Zodiac Lumineux. Τα ζώδια ως έργα τέχνης

Το συγκεκριμένο κομμάτι κοστίζει περίπου 153.000 ευρώ.

www.vancleefarpels.com

Στείλε μου ένα mail στην διεύθυνση eman.listens.to.you@gmail.com και θα χαρώ πολύ να ανταλλάξουμε απόψεις, να σχολιάσουμε θέματα που ήδη έχουν δημοσιευτεί, να προβληματιστούμε με άλλα ευχάριστα ή δυσάρεστα, λυμένα ή άλυτα, να σου δώσω κάποια συμβουλή που μπορεί να σε βοηθήσει και μέσω όλων αυτών να εξελιχθούμε και οι δύο.